به گزارش اکوایران، شرایط کنونی و مشکلات ناشی از جنگ ۱۲ روزه که بخش صنعت را با چالشهای جدی مواجه کرده، دولت را بر آن داشت تا بستهای حمایتی در قالب ۴۸ بند برای پشتیبانی از تولید تدوین کند. فعالان این حوزه ضمن تاکید بر ظرفیت این بسته برای حل مشکلات تولید و احیای صنعت کشور، […]
به گزارش اکوایران، شرایط کنونی و مشکلات ناشی از جنگ ۱۲ روزه که بخش صنعت را با چالشهای جدی مواجه کرده، دولت را بر آن داشت تا بستهای حمایتی در قالب ۴۸ بند برای پشتیبانی از تولید تدوین کند. فعالان این حوزه ضمن تاکید بر ظرفیت این بسته برای حل مشکلات تولید و احیای صنعت کشور، به این نکته اشاره میکنند که این برنامه باید جامع بوده و تمامی بخشهای صنعتی را در بر گیرد.
به گزارش اکوایران؛ بسته حمایت از صنایع شامل بخشهای مالی، تامین مالی، ارز، زیرساخت و بازرگانی و با تاکید بر سیاستهای ارزآوری در شرایط ویژه و تامین نیازهای اساسی خانوار و حفظ معیشت تهیه و تدوین شده است، از سوی دیگر با توجه به تنگناهای مالی واحدهای تولیدی و خدماتی، در بخش تامین مالی به مباحث مربوط به تنفس سه ماهه یا تقسیط ۱۲ ماهه بدهیهای سررسید شده، رفع محدودیتهای ناشی از برگشت چک و تعلیق سه ماهه محدودیتهای بانکی ناشی از عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات، تسهیل تامین مالی واحدهای منتخب از طریق خط اعتباری با حداقل وثایق و افزایش ۵۰ درصد حد اعتباری واحدهای منتخب مورد توجه قرار گرفته است.
معاون برنامه ریزی و توسعه محیط کسب و کار وزارت صنعت، معدن و تجارت در گفت و گویی امروز به این نکته اشاره کرده که بسته شامل ۵ بخش میشود که در راستای ارتقای تاب آوری و استمرار تولید و پایداری اقتصاد کشور در مواجهه با بحرانهای ناشی از حمله ددمنشانه رژیم جعلی صهیونی به کشور و با عنایت به تشکیل کارگروه زیربنایی با مسئولیت وزارت صنعت، معدن و تجارت و عضویت وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، جهاد کشاورزی، دادگستری، نفت، نیرو، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، سازمان برنامه و بودجه کشور و معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، دولت جهت رفع موانع پیشروی واحدهای تولیدی و خدماتی، بسته حمایت از کسب و کارها جهت گذار از تبعات ناشی از جنگ ۱۲ روزه تدوین در جلسه کارگروه را تصویب و به منظور ابلاغ به معاون اول رئیس جمهور ارسال شد.
در نشست فعالان بخش خصوصی با رییسجمهور و وزاری مرتبط فعالان بخش خصوصی درباره بسته حمایتی وزارت صمت برای حمایت از واحدهای صنعتی که شامل ۴۸ مورد است، توضیحاتی ارائه داد و اعضای هیات رییسه اتاق ایران نیز پیشنهاداتی برای بهرهگیری هر چه بهتر از بسته ارائه کردند. نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران همچنین در این نشست تاکید کرد، در اجرای این بسته حمایتی، برای جلوگیری از مشکلات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، دقت لازم صورت گیرد.
جلوگیری از مشکلات واحدهای کوچک و متوسط
نایب رییس اتاق ایران افزود: وزیر صمت در این نشست درباره بسته حمایتی وزارت صمت برای حمایت از واحدهای صنعتی که شامل ۴۸ مورد است، توضیحاتی ارائه داد و اعضای هیئت رییسه اتاق ایران نیز پیشنهاداتی برای بهرهگیری هر چه بهتر از بسته ارائه کردند. همچنین تاکید شد در اجرای این بسته حمایتی، برای جلوگیری از مشکلات واحدهای تولیدی کوچک و متوسط، دقت لازم به خرج داده شود.
بهرامن از گفتگو بین اعضای هیئت رییسه اتاق ایران و رییسجمهور و وزرای اقتصادی در زمینههایی نظیر موضوعات ارزی، نقدینگی واحدهای تولیدی، مسائل بیمه، چکهای برگشتی فعالان اقتصادی و واحدهای تولیدی و … به عنوان دیگر محورهای مورد بحث در این نشست یاد کرد و افزود: چارچوب گفتگوها ناظر بر همکاری متقابل دولت و بخش خصوصی به منظور جبران آسیبهای ناشی از تنشهای اخیر و تداوم پر قدرت حرکت توسعه اقتصادی در کشور بود.
او افزود: رییسجمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره عملکرد گمرکات کشور توضیحاتی ارائه کردند و مطرح شد که در این روزها تخلیه بار از گمرکات به صورت مطلوب انجام شده است. تاکید بر این بود که در آینده نیز بوروکراسیهای اداری به حداقل برسد تا شاهد رسوب در گمرکات نباشیم.
بهرامن همچنین از تبادل نظر درباره ساماندهی بازار سرمایه و بورس به عنوان محور دیگر گفتگو بین هیئت رییسه اتاق ایران و رییسجمهور و اعضای اقتصادی کابینه نام برد و ابراز امیدواری کرد: در روزهای آتی تمهیدات لازم برای کنترلهای روانی و تخصصی بازار سرمایه و بورس دیده شود تا صاحبان سرمایه در بورس آسیب نبینند.
تبادل نظر درباره بسته حمایتی
صمد حسنزاده، رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران هم در خصوص دیدار هیات رییسه اتاق ایران با رییسجمهوری که شامگاه یکشنبه برگزار شد، گفت: در این نشست درباره بسته حمایتی دولت تبادلنظر صورت گرفت.
حسنزاده با بیان اینکه هیئت رییسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در جریان چارچوب بسته حمایتی دولت از واحدهای صنعتی قرار گرفت، افزود: بخش خصوصی اعتقاد دارد که این بسته حمایتی علاوه بر صنایع بزرگ، شامل حال واحدهای تولیدی کوچک و متوسط در تمامی اقشار جامعه نیز بشود و با هدف حفظ اشتغال این واحدها، نگاه ویژه به آنها صورت گیرد.
او خاطرنشان کرد: توصیههای بخش خصوصی به منظور جلوگیری از نوسانات در بازار سرمایه، به رییسجمهور و تیم اقتصادی دولت ارائه شده است.
بسته حمایتی در اسرع وقت ابلاغ شود
در ادامه این نشست نایب رییس اتاق ایران با بیان اینکه بسته حمایتی دولت، یک بسته جامع و کامل است؛ گفت: از رییسجمهور میخواهیم تا این بسته حمایتی به صورت کامل و در اسرع وقت ابلاغ شود.
پیام باقری، نایب رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در تشریح جزییات دیدار شب با رییس جمهور گفت: در این نشست ضمن گفتگو پیرامون مسائل اقتصادی با تمرکز بر جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، تاکید شد که برنامهریزیهای مشترکی بین دولت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران شکل بگیرد تا بتوانیم در مدیریت شرایط اقتصادی کشور و مدیریت آثار و تبعات جنگ تحمیلی اخیر، موفقتر عمل کنیم.
باقری با بیان اینکه پیغام اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در دیدار با رییسجمهور، همراهی کامل با دولت بود؛ تاکید کرد: همانگونه که بخش خصوصی در دوره جنگ تحمیلی اخیر نشان داد، در کنار دولت قرار دارد و تلاش میکنیم ظرفیتهای اتاقهای بازرگانی را برای مدیریت هر چه بهتر اقتصاد کشور در شرایط کنونی بکار بگیریم.
نایب رییس اتاق ایران، بیشترین تمرکز نشست هیئت رییسه اتاق ایران با رییسجمهور و اعضای اقتصادی کابینه چهاردهم را ناظر بر بررسی بسته حمایتی دولت دانست و گفت: بسته حمایتی دولت، یک بسته جامع و کامل است. از رییسجمهور خواسته شد تا این بسته حمایتی به صورت کامل و در اسرع وقت ابلاغ شود تا فعالان اقتصادی هر چه سریعتر بتوانند از مزایا و فرصتهای این بسته بهرهمند شوند.
پیام باقری، با اشاره به اینکه جنگ تحمیلی اخیر، اهمیت استفاده از ظرفیتهای بخش خصوصی را به بیش از پیش نمایان کرد به این نکته اشاره کرد که خواسته رییسجمهور این بود که فعالین اقتصادی در کنار دولت باشند و این همراهی ادامه پیدا کند. دولت و بخش خصوصی ظرفیتهای خود را به هم گره بزنند تا جریان و چرخه اقتصاد روان پیش برود.