رشد ۷۰ درصدی مرجعیت دیپلماسی علمی کشور در سه سال اخیر - افق اقتصادی

رشد ۷۰ درصدی مرجعیت دیپلماسی علمی کشور در سه سال اخیر - افق اقتصادی
یکشنبه, ۲۲ مهر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-10-13
کد خبر: 277723 |
تاریخ انتشار : ۰۶ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴ |
42 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

وزیرعلوم تحقیقات و فناوری، ارتقای مرجعیت علمی را با رشد ۷۰ درصدی تعداد مجلات تحت نمایه بین‌الملی از جمله مهمترین اقدامات وزارت علوم در سه سال اخیر دانست.

رشد ۷۰ درصدی مرجعیت دیپلماسی علمی کشور در سه سال اخیر

محمدعلی زلفی‌گل، وزیرعلوم تحقیقات و فناوری، در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم با اشاره به مهمترین اقدامات وزارت علوم در دولت سیزدهم ارتقای مرجعیت علمی، آموزش، پژوهش و برون داد هدفمند و تلاش در جهت تبدیل علوم به فنون را از کلیدی‌ترین  اقدامات وزارت علوم در این دوره دانست.

وی در این گفتگو درباره وضعیت مرجعیت دیپلماسی علمی کشور در سه سال اخیر گفت: تعداد مجلات تحت نمایه بین‌الملی در سالهای قبل ۱۰۱ بود که این شاخص در حال حاضر ۱۷۳ شده است. در این سه سال به اندازه کل تاریخ  علم ایران، ۷۰ درصد تولید مجلات تحت نمایه بین‌المللی کشورمان که معیاری در خصوص مرجعیت و دیپلماسی علمی و فناوری کشور است، رشد کرده است.

وزیر علوم دومین مسئله را آموزش و پژوهش برون داد و هدفمند اعلام کرد و گفت: امروزه پذیرش دانشجو به شیوه استادمحور در راستای نیازهای جامعه دنبال می‌شود. با  این شیوه پذیرش و راه‌اندازی سامانه‌هایی مانند نان (نظام ایده‌ها و نیازها) و جان (جریان اقتصادی نوین) جامعه دانشگاهی از نیازهای کشور در حوزه‌های مختلف مطلع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۰ هزار نیاز کشور در این سامانه ثبت شده است، تصریح کرد: دانشگاه‌ها و اساتید از طریق این سامانه با نیازهای کشور در حوزه‌های مختلف مانند نفت، صنعت و بهداشت آشنا می‌شوند. با راه اندازی سامانه جان یک همرسان بین عرضه و تقاضا در حوزوه پژوهش ایجاد کردیم.

وزیرعلوم با اشاره به تلاش برای تبدیل علوم به فنون در این دوره گفت: تلاش شد فرهنگی را ایجاد کنیم که دانش‌آموخته کشور دنبال میز کارمندی در دولت نباشد بلکه با تاسیس شرکت و حضور در کنار افراد آشنا در حوزه تولید، فکر او در خدمت پیشرفت کشور قرار گیرد تا هم اشتغال ایجاد شده و هم از فکر  و توانایی دانشجویان در پیشرفت کشور استفاده شود.

وی ایجاد سامانه فرنما برای ارزیابی اقدامات فرهنگی دانشگاهها و راه‌اندازی نشان سرو را اقداماتی برای رصد فعالیت‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی دانشگاهها دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاهها دانست و گفت: در این شرایط اساتید و دانشجویان متوجه می‌شوند که فعالیت‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی آنها در حال ارزیابی است. فعالیت فرهنگی دانشگاهها با فرنما به لحظه رصد و برای آنها کارنامه فرهنگی صادر می‌شود؛ لذا دانشجویان و دانشگاهها با انگیزه بیشتر فعالیت می‌کنند.

انتهای پیام/

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید