برات الکترونیک ابزاری برای تسهیل تامین مالی/ فشار بر منابع بانک‌ها کاهش می‌یابد - افق اقتصادی

برات الکترونیک ابزاری برای تسهیل تامین مالی/ فشار بر منابع بانک‌ها کاهش می‌یابد - افق اقتصادی
یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-05-19
کد خبر: 242063 |
تاریخ انتشار : ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۴ |
20 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

برات الکترونیک نیاز به الزامات اولیه ندارد و کاربرد آن راحت‌ و سریع است و برخی بروکراسی‌های اداری در آن حذف شده است.

برات الکترونیک ابزاری برای تسهیل تامین مالی/ فشار بر منابع بانک‌ها کاهش می‌یابد

برات الکترونیک ابزاری برای تسهیل تامین مالی/ فشار بر منابع بانک‌ها کاهش می‌یابد

برات الکترونیکی همچون اوراق دولتی هیچ ریسکی ندارد؛ بنابراین ریسک نکول در این سند تامین مالی صفر است. بهمن ۱۴۰۰ بحث سفته و برات الکترونیکی را رونمایی کردیم، اما شاید بعضی سوال کنند که مراسم امروز چیست؟ ابزار امروز کار تکراری نیست؛ زیرا برات الکترونیکی که قبلاً رونمایی شده، در حال حاضر برای تامین مالی کل زنجیره تامین طراحی شده است.

برات الکترونیک ابزاری کارا است

بحث کاهش تورم و کنترل مقداری رشد ترازنامه بانک‌ها همگی باعث کاهش خلق نقدینگی توسط بانک‌ها می‌شود و در نهایت منجر به یک هماهنگی کم نظیر بین سازمان‌های مختلف در کنار هم شده که در کنار این موضوعی که باعث نگرانی می‌شود، این است که این سیاست باعث ایجاد مشکل در تامین نقدینگی بنگاه‌های تولیدی می‌شود. روش‌های نوین تامین مالی به ویژه روش‌های تامین مالی تعهدی اهمیت دارد که برات الکترونیکی هم از جمله همین روش‌هاست.

در شرایط کنونی که کنترل مقداری ترازنامه انجام می‌شود برات الکترونیک به عنوان یک ابزار کارا مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای تحقق شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است، اتفاق می‌افتد. در چنین شرایطی هماهنگی خوبی بین سازمان‌های مختلف لازم است و ما این هماهنگی را ظرف چند ماه گذشته شاهد بودیم.یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق، اظهار کرد: ابزار‌های جدید در سیستم مالی کشور در حال گسترش است و این ابزار‌ها ضرورت کارایی خود را در همه حوزه‌های اقتصادی نشان داده اند؛ چون ما چاره‌ای نداریم جز اینکه خدمات را در همه حوزه‌های اقتصادی وفق دهیم، تا در حوزه‌های جدید اقتصادی پیشرفت کنیم.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق بیان داشت: اگر از ابزار‌های جدید استفاده نکنیم و همچون گذشته بر سیستم‌های سنتی پا فشاری کنیم، حتماً دچار عقب افتادگی خواهیم شد.

آل اسحاق عنوان کرد: نکته مهم این است که ابزار‌های جدیدی که معرفی می‌شود؛ در اجرا هم نکات مثبت و منفی خود را نشان دهند، چون اگر یک سیاست کامل نباشد خسارت‌های زیادی به فعالان اقتصادی وارد خواهد شد؛ بنابراین لازم است تا ابزار‌های جدید در فضا‌های محدود عملیاتی شود و بعد از اینکه نقاط قوت و ضعف آن شناسایی و سپس جهان شمول شد، سپس از این ابزار‌ها استفاده کنیم.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: مسئله برات، چک، سفته، نوع مبادلات و… در همه کشور‌های دنیا بر روی این ابزار‌ها کار می‌کنند و سعی می‌کنند تا آن را توسعه دهند و تلاش‌های زیادی برای وحدت نظر نیز صورت می‌گیرد و اگر موضوع برات الکترونیک در دنیا جا افتاده است، حتماً ما هم باید آن را پی گیری کنیم.

وی با بیان اینکه یکی از کاربرد‌های ابزار‌های جدید این است که به تسهیل تامین مالی کمک می‌کند و ضمن اینکه در این روش دیگر پیگیری‌های حقوقی در سطح بالا نیاز نیست، تصریح کرد: برات الکترونیک نیاز به الزامات اولیه ندارد و کاربرد آن راحت‌تر و سریع‌تر از دیگر ابزارهاست و برخی بروکراسی‌های اداری در آن کمتر می‌شود و پیگیری‌های حقوقی نیز آسان‌تر و با زمان کمتر صورت می‌گیرد.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق تصریح کرد: بانک مرکزی به دنبال توسعه ابزار‌های تامین مالی است، زیرا به شکل سنتی بنگاه‌ها معمولاً برای اخذ تسهیلات به صورت جزیره‌ای به شبکه بانکی مراجعه می‌کنند که این موضوع موجب رشد نقدینگی و رشد پایه پولی و تورم می‌شد در نتیجه با توسل به برات الکترونیک فشار بر منابع بانک‌ها کاهش می‌یابد. ضمن اینکه با اجرایی شدن این ابزار زمینه گسترش ابزار‌های تامین مالی زنجیره‌ای نیز فراهم خواهد شد.

آل اسحاق در پایان تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های این ابزار قابلیت انتقال در زنجیره تولید است و این موضوع کمک می‌کند تا بنگاه‌ها با یکدیگر ارتباط بهتر و نزدیک‌تری داشته باشند و تامین مالی آن‌ها نسبت به مدل‌های سنتی با هزینه کمتری انجام شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید