به گزارش اکوایران؛ بررسیهای صورتگرفته نشان میدهد از مجموع دلار صرفشده برای واردات برنج یک میلیارد و ۱۵۴ میلیون دلار به برنج «کامل سفیدشده صیقلی یا براق شده» اختصاص یافته و سهم « برنج نیمه سفید شده» هم ۵۴ میلیون و ۶۲ هزار دلار بوده است. براساس آمار گمرک، در سال ۱۴۰۲ شاهد افت ۴۳ […]
به گزارش اکوایران؛ بررسیهای صورتگرفته نشان میدهد از مجموع دلار صرفشده برای واردات برنج یک میلیارد و ۱۵۴ میلیون دلار به برنج «کامل سفیدشده صیقلی یا براق شده» اختصاص یافته و سهم « برنج نیمه سفید شده» هم ۵۴ میلیون و ۶۲ هزار دلار بوده است. براساس آمار گمرک، در سال ۱۴۰۲ شاهد افت ۴۳ درصدی واردات برنج نسبت به سال ۱۴۰۱ بودهایم. براساس آمار گمرک در سال ۱۴۰۱ در مجموع یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون تن برنج به ارزش ۲ میلیارد و ۱۳۰ دلار به کشور وارد شد.
دلایل افت واردات برنج
به گفته کارشناسان آنچه که موجب شد تا در سال ۱۴۰۲ شاهد کاهش واردات برنج باشیم، به موضوع دپو برنج از سوی برخی از تولیدکنندگان باز میگردد. اقدامی که کاهش برنج موجودی در بازار و در نهایت رشد قیمت برنج داخلی را به همراه داشت و موجب شد تا دولت برای کاهش قیمت برنج برخی از وزارتخانهها و موسسات را ملزم به خرید برنج داخلی از تولیدکنندگان کند تا به این طریق شاهد کاهش قیمت برنج در بازار باشیم.
روند واردات برنج
بر اساس دادههای گمرک، بیشترین برنج وارداتی در ماههای تیر، خرداد و دیماه و کمترین برنج وارداتی در ماههای مرداد، آبان و بهمن ماه صورت گرفته است.
براساس دادههای اعلام شده میتوان گفت که مجموع انواع برنج وارد شده به کشور در تیرماه سال گذشته برابر با ۲۰۸ میلیون و ۹۳ هزار تن بود. از سوی دیگر در خردادماه هم کمی بیش از ۱۷۸ میلیون دلار برنج وارد کشور شده است. از سوی دیگر ارزش برنج وارداتی در دیماه هم برابر با ۱۵۲ میلیون و ۵۸ هزار دلار بوده است.