صادرات ۸۰درصد محصولات کشاورزی با کارت بازرگانی اجاره‌ای - افق اقتصادی

صادرات 80درصد محصولات کشاورزی با کارت بازرگانی اجاره‌ای - افق اقتصادی
شنبه, ۶ مرداد ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2024-07-27
کد خبر: 183769 |
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۱ |
81 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد صادرات محصولات کشاورزی توسط واسطه‌های ایرانی و خارجی و از طریق کارت‌های یک‌بارمصرف اجاره‌ای انجام می‌شود.

صادرات ۸۰درصد محصولات کشاورزی با کارت بازرگانی اجاره‌ای

علی رضوانی‌زاده رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: ارز صادرکنندگان از طرق مختلفی مانند صرافی‌ها به کشور برمی‌گردد اما مسیر برگشت آن از طریق سیستم بانک مرکزی نیست.

وی افزود: درحالی که بانک مرکزی ارز حاصل از صادرات محصولات کشاورزی را ۲۰ تا ۲۵ درصد کمتر از نرخ بازار می‌خرد، که دوسوم محصولات تولیدی بخش کشاورزی بهره‌ای از نهاده‌های وارداتی، انرژی ارزان و در مجموع یارانه‌ها ندارد و قیمت تمام‌شده آنها بر مبنای بازار آزاد است.

شرط افزایش ۲برابری صادرات محصولات کشاورزی

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در صورتی که نرخ ارز بازگشت حاصل از صادرات به‌صورت توافقی باشد، صادرات محصولات کشاورزی در کمتر از ۱۸ ماه تا دو برابر افزایش می‌یابد.

وی تصریح کرد: بخش عمده محصولات کشاورزی و صنعتی با کارت‌های یک‌بارمصرف صادر می‌شود و کسانی که با کارت‌های یک‌بارمصرف اقدام به صادرات می‌کنند، دنبال برندسازی و ایجاد زیرساخت نیستند.

سالانه معادل ۲برابر آب دریاچه ارومیه محصول کشاورزی تبدیل به ضایعات می‌شود

رضوانی‌زاده گفت: از ۱۲۰ میلیون محصول کشاورزی که در کشور تولید می‌شود ۲۵ تا ۳۰ درصد محصولات تولیدی ضایع می‌شود که با در نظر گرفتن نیمی از آب مصرفی ضایعات بخش کشاورزی که معادل ۲۳ میلیارد مترمکعب است، می‌توان دریاچه ارومیه را احیا کرد.

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: با واقعی شدن نرخ ارز حاصل از صادرات، کشاورزان نیز برای فعالیت‌های خود سرمایه‌گذاری بیشتری می‌کنند و افزایش تولید، بهره‌وری و صادرات محصولات کشاورزی خواهیم داشت.

وی ابراز کرد: این شرایط باعث شده است ۸۰ تا ۹۰ درصد صادرات ‌محصولات کشاورزی از مسیر واسطه‌ها انجام شود و صادرکنندگان عمده نیز که خودشان صادرات دارند تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد صادرات خود را با کارت‌های بازرگانی خود انجام می‌دهند تا بتوانند کارت بازرگانی، برند و هویت خود را حفظ کنند.

رضوانی‌زاده گفت: عمده صادرات محصولات کشاورزی از طریق واسطه‌های خارجی و ایرانی با کارت‌های یک‌بارمصرف اجاره‌ای انجام می‌شود که برندی هم ندارند.

وی اضافه کرد: ارزش صادراتی محصولات کشاورزی در حالی کاهش یافته است که میزان صادرات از لحاظ وزنی کاهش نیافته است؛ با ایجاد برندهای صادراتی می‌توان ارزآوری برای کشور را افزایش داد.

انتهای پیام/+

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید