هواپیمایی جمهوری اسلامی در حالی این روزها با زیان انباشته ۷۰۰ میلیون دلاری مواجه است که مدیر عامل این ایرلاین ملی دلیل زیان انباشته «ایران ایر» را نرخ تسعیر ارز می داند. اما سوال ا
بازار؛ گروه راه و مسکن: هواپیمایی جمهوری اسلامی در حالی این روزها با زیان انباشته ۷۰۰ میلیون دلاری مواجه است که مدیر عامل این ایرلاین ملی دلیل زیان انباشته «ایران ایر» را نرخ تسعیر ارز می داند. اما سوال این است حالا که دلار نیمایی نداریم آیا این زیان باز هم افزایش می یابد.
ایران ایر با زیان انباشته حدود ۷۰۰ میلیون دلاری مواجه است. همانطور که پیشتر هم اعلام شده بود ظاهرا این همان پولی است که صرف خرید هواپیماهای برجامی بود
بارها و بارها اعلام شده است که ایران ایر با زیان انباشته حدود ۷۰۰ میلیون دلاری مواجه است. همانطور که پیشتر هم اعلام شده بود ظاهرا این همان پولی است که صرف خرید هواپیماهای برجامی بود که با احتساب تاخیرات در حال حاضر این زیان انباشته به ۷۰۰ میلیون دلار رسیده است.
در شهریور ماه امسال بود که فرزادی پور مدیر عامل ایران ایر اعلام کرد: طبیعتا در آن روزها دلار با نرخ ۳۸۰۰ تومان بوده اما امروز دلار نیمایی به ۴۸ هزار تومان رسیده است. اگر با همان نرخ ۳۸۰۰ تومان محاسبه شود که قابلیت تسویه را دارد و چندان سنگین نیست اما وقتی این مبلغ چند برابر می شود طبیعتا تسویه آن کار سختی خواهد بود.
مدیر عامل ایران ایر در پاسخ به این پرسش که هر مدیر عاملی که در «ایران ایر» حضور داشته باشد این زیان انباشته او را درگیر خواهد کرد و این زیان را با خود به مدیر بعدی منتقل خواهد کرد. به هر حال باید تکلیف این زیان انباشته مشخص شود گفت: دولت باید این زیان انباشته ایران ایر را مرتفع کند. امسال به سود رسیده ایم و نه تنها زیان نداریم بلکه به سود هم رسیده ایم.
«ایران ایر» هیچ حمایتی از سوی دولت نمی خواهد. اعتقاد ما هم این است که نیاز به حمایت مادی دولت نداریم. اگر در بروکراسی های اداری درگیر نباشیم بزرگترین حمایت دولت از ایرلاین ها و به خصوص ایران ایر خواهد بود
او در پاسخ به این پرسش که معمولا دولت ها از ایرلاین هایی که به نوعی دولتی محسوب می شوند به عنوان مثال ترکیش ایرلاین حمایتهایی انجام می دهند اما اگر دقت کنیم دولت و یا وزارت میراث و گردشگری حمایتی از ایرلاین ها برای افزایش پروازها و جذب گردشگر نمی کند؟ گفت: «ایران ایر» هیچ حمایتی از سوی دولت نمی خواهد. اعتقاد ما هم این است که نیاز به حمایت مادی دولت نداریم. اگر در بروکراسی های اداری درگیر نباشیم بزرگترین حمایت دولت از ایرلاین ها و به خصوص ایران ایر خواهد بود.
اما فرزادیپور دو روز پیش در نشستی خبری در نمایشگاه حمل و نقل با اشاره به اینکه کشورهای اروپایی امروز شرکتهای هواپیمایی ایرانی را تحریم نکردند، یادآور شد: سالهاست که این کشورها ایرانایر را تحریم کرده و از تحویل سوخت به ما خودداری کردهاند.
زیان انباشت ایران ایر به دلیل نرخ تسعیر ارز است
وی با بیان اینکه در این مرحله اتحادیه اروپا مردم ایران را تحریم کرد به موضوع زیان انباشته هما اشاره کرد و گفت: زیان انباشت ایران ایر به دلیل نرخ تسعیر ارز است؛ هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران برای خرید هواپیما دلار را با نرخ حدود ۳۰۰۰ هزار تومان دریافت کرده که امروز نرخ ارز بالای ۶۰ هزار تومان است. از این رو زیان انباشته هما حدود ۷۰۰ میلیون دلار بهصورت ارزی است.
وی با بیان اینکه امروز ۳ فروند هواپیمای ATR فعال در ناوگان داریم، افزود: برخلاف ذهنیت عمومی، این هواپیما جزو پیشرفتهترین هواپیماهای دنیاست،البته شاید مناسب جغرافیای ایران نباشد.
مدیرعامل ایرانایر تعداد ناوگان فعال هما را ۱۵ فروند اعلام کرد و گفت:برای اولین بار امسال ایران ایر وارد سود عملیاتی شد.
هر چند مقصود اسعدی سامانی دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی معتقد است که ایرلاین ها زیانده هستند و اظهارات بذرپاش وزیر سابق راه و شهرسازی در مورد سودده بودن را قبول نداریم.
مقصود اسعدی سامانی: وزیر سابق راه و شهرسازی معتقد است ایرلاین ها زیانده نیستند و بر عکس سودده هم هستند
دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی در پاسخ به این پرسش که وزیر سابق راه و شهرسازی معتقد است ایرلاین ها زیانده نیستند و بر عکس سودده هم هستند گفته بود که در پاسخ به این اظهارات وزیر سابق راه و شهرسازی باید عنوان کنم که شرکتهای داخلی بر خلاف این گفته ها با قیمت های دستوری زیانده شده اند. گواه این ادعا این است که «ایران ایر» که از شرکت های زیر مجموعه وزارت راه و شهرسازی است صورتهای مالی آن به خوبی نشان می دهد که زیانده است.
حال سوال این است با توجه به اینکه دیگر ارز نیمایی به تاریخ پیوسته است و این روزها مبلغ آن حدود ۶۱۴۰۰ تومان می باشد تسویه آن سخت تر از قبل به نظر می رسد و می توان اعلام کرد که حتی اگر «ایران ایر» در جاری زیان نداشته باشد نیز باید گفت که ایرلاین ملی باز هم در آینده دچار مشکل خواهد شد.