شناسایی پانزده زنجیره ارزش موثر در اقتصاد دریا - افق اقتصادی

شناسایی پانزده زنجیره ارزش موثر در اقتصاد دریا - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 205799 |
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳ |
134 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی گفت: ۱۵ زنجیره ارزش موثر در اقتصاد دریا را شناسایی کرده ایم که با تکمیل صنایع پایین دست می‌توان قطب‌های اقتصادی را در سواحل ایجاد کرد.

شناسایی پانزده زنجیره ارزش موثر در اقتصاد دریا

به گزارش بازار، محمد مهدی سالاری در نهمین نشست هم اندیشی برنامه جامع تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریا محور با موضوع ” توسعه قطب‌های اقتصادی و سکونتی”؛ افزود: برخی از زنجیره‌های ارزش مانند شیلات، کشتیرانی یا نفت و گاز و خدمات تجاری دریایی به عنوان زنجیره‌های ارزش پیشرو مطرح هستند، به طور نمونه زنجیره ارزش نفت در حوزه فراساحل یک پیشرانه مهم است که درآمد چند ده میلیارد دلاری در سال دارد و اگر صنایع پایین دست آن تکمیل شود این درآمد سالانه به چند صد میلیارد دلار می‌رسد. وی ادامه داد: در حوزه شیلات، آبزی پروری در دریا یا سواحل را داریم و اکنون ۴ میلیون تن ظرفیت پرورش ماهی در قفس، شناسایی شده که ۲۰ میلیارد دلار درآمد سالانه برای آن برآورد می‌شود. رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی گفت: در متن سیاست‌های کلی توسعه دریا محور، تاکید شده که باید جایگاه جهانی شایسته در حوزه اقتصاد دریا کسب کنیم و بتوانیم قطب اقتصادی دریا در منطقه باشیم. سالاری اضافه کرد: پیش نیاز تبدیل شدن به قطب منطقه در این حوزه، فعال کردن قطب‌های پایین دست صنایع دریایی است، ما قطب‌های اقتصادی نظیر ماهشهر و عسلویه را با درآمدهای چندین میلیارد دلاری در سال داریم، اما با مشکلات متعددی مواجه هستند، مردم این مناطق با مشکلات زیست محیطی و معیشتی روبرو هستند و کارکنانی به صورت اقماری در این مناطق تردد می‌کنند که فقط ۱۵ روز از ماه در منطقه حضور دارند. وی گفت: باید در برخی از جزایر، قطب‌های اقتصادی، صنعتی و سکونتی را پایه گذاری کنیم تا هم زندگی مردم منطقه رونق بگیرد و هم انگیزه برای فعالان اقتصادی ایجاد شود تا در این نقاط سرمایه‌گذاری کنند، طوریکه در یک برنامه ۱۰ ساله، شاهد توسعه و رشد این نقاط باشیم. رئیس دبیرخانه شورای عالی صنایع دریایی افزود: ما از طرح‌های پیشران حمایت خواهیم کرد و تامین مالی می‌شوند تا به ثمر برسند البته در برخی نقاط کشور توسعه صنعتی داشتیم، اما به تناسب آن توسعه همه جانبه و سکونتی نداشتیم، شهرهای جدید ساحلی هم پیوست اقتصادی و صنعتی مناسب نداشتند، ما باید توسعه یکپارچه اقتصادی-اجتماعی داشته باشیم و زنجیره‌های ارزش، متناسب با ظرفیت‌های اقلیمی هر نقطه رشد کنند. سالاری اضافه کرد: خوشبختانه امروزه در کشور برای توسعه مناطق ساحلی و جزایر یک اجماع وجود دارد، هم مردم و هم مسئولان به این نتیجه رسیده اند که توسعه قطب‌های اقتصادی در سواحل و جزایر برای کشور ضروری است؛ قوانین بالادستی و سیاست‌های کلی در این خصوص داریم که با تغییر مدیران، این مباحث و سیاست‌ها تغییر نخواهد کرد. وی افزود: بعد از هر جلسه هم‌اندیشی، کارگروه تخصصی مرتبط با آن تشکیل می‌شود. هر کارگروه ۳ ماموریت دارد، اول اینکه حلقه‌های کلیدی موضوع مربوطه را مشخص و زنجیره ارزش را تعیین کند؛ ماموریت دوم کارگروه ها، تعیین مسائل و مشکلات هر موضوع است و سوم اینکه کارگروه باید طرح‌های پیشران را تدوین و برای هر طرح یک مجری انتخاب کند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید