قرارداد بلند مدت تامین تجهیزات بندر چابهار با هندی ها ۷ اسفند ا واردات بنزین از کشور حاشیه خلیج فارس - افق اقتصادی

قرارداد بلند مدت تامین تجهیزات بندر چابهار با هندی ها ۷ اسفند ا واردات بنزین از کشور حاشیه خلیج فارس - افق اقتصادی
شنبه, ۳ آذر ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2024-11-23
کد خبر: 200290 |
تاریخ انتشار : ۰۴ بهمن ۱۴۰۲ - ۲۲:۳۳ |
160 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

عسگری نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان درباره قرارداد بلند مدت با هندی ها در تامین تجهیزات فاز یک بندر چابهار، گفت: سازمان بنادر از وزیر کشتیرانی هند دعوت کرده هفتم اسفند وارد ایران شود.

قرارداد بلند مدت تامین تجهیزات بندر چابهار با هندی ها ۷ اسفند ا واردات بنزین از کشور حاشیه خلیج فارس

بازار؛ گروه راه و مسکن: قاسم عسگری نسب مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان درباره قرارداد با طرف هندی در تامین تجهیزات فاز یک بندر چابهار، گفت: سازمان بنادر به تازگی از وزیر کشتیرانی هند دعوت کرده است که برای انعقاد قرارداد بلندمدت ۱۰ ساله هفتم اسفند به ایران سفر کند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان، بعدازظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه‌های کشور که از طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار دیدار کردند، اظهار داشت: بندر اقیانوسی چابهار در جنوب غرب ساحل دریای عمان دروازه تجارت و ترانزیت از طریق اقیانوس هند با عمیق‌ترین سطح آب و پذیرای کشتی‌های ۱۲۰ هزار تنی ایت، چابهار درواقع دروازه طلایی ترانزیت است که شبه قاره هند را به اروپا با ۸۰۰۰ کیلومتر مسیر کمتر، متصل می‌کند، چابهار جنوبی‌ترین نقطه کریدور شرقی-غربی جهان است.
وی افزود: ۸۰ درصد کالاهای دنیا از طریق دریا و در ایران ۹۰ درصد حمل کالا از طریق دریا است.توسعه دریامحور ضرورتی برای اقتصاد مقاومتی است.
وی اظهار داشت: ۵۸۰۰ کیلومتر خط ساحلی داریم که فقط ۵ درصد این ظرفیت در ۷ استان ساحلی کشور استفاده شده است.
عسگری‌نسب گفت: سواحل مکوران ۱۰۰۰ کیلومتر از میناب تا پاکستان است که ۵۴۱ کیلومتر آن در سیستان و بلوچستان است.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در بندر شهید کلانتری شناورهای سنتی غیرصیادی پهلو می‌گیرند و یک پست اسکله برای کشتی‌های کانتینری و غیره است.
وی بیان کرد: فاز اول توسعه بندر چابهار با یک میلیارد دلار انجام شد. با آبخور ۱۶.۵ متر و ۱۰۰ هکتار حوضچه داریم و ۴۵۰ هکتار پسکرانه داریم. وی بیان کرد: ۲۰۰۰ متر اسکله در بندر شهید رجایی همزمان می‌توانیم ۶ کشتی پذیرا باشیم.
عسگری‌نسب گفت: برقراری سرویس‌های منظم از بندر چابهار به کانون‌های اصلی ترانزیت نظیر چین داریم‌.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: خط دریایی چابهار به بنادر هند به صورت منظم برقرار است برای صادرات میوه با کانتینرهای یخچالی بندر چابهار به بندر جبل علی امارات متصل شده است.
وی بیان کرد: با تخلیه ۴۸۰۰۰ کانتینر در ۱۰ ماهه امسال، نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۱۱۰ درصدی داشتیم‌.
وی تصریح کرد: توسعه ترانشیپ از مبدا چابهار در حال حاضر انجام می شود و رشد ۲۴۰ درصدی دارد.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: رشد ۱۴ درصدی صادرات مواد معدنی و ساختمانی در بندر چابهار داریم‌،ترمینال مکانیزه مواردمعدنی در مکران در دستور کار است.
وی تصریح کرد: ۳۰ درصد از کالای اساسی کشور در بندر چابهار تخلیه می‌شود.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: یک پست اسکله نفتی در بندر چابهار داریم، اسکله دوم نفتی در شرف احداث است و در طرح جامع ۶ پست اسکله نفتی در نظرگرفته شده است که به بخش خصوصی واگذار می‌شود.
عسگری‌نسب اظهار کرد: بخش خصوصی ۱۳ پروژه به ارزش ۸۱۰۰ میلیارد تومان در بندر در حال اجرا دارد.
وی افزود: فاز دوم طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار ۴۰ هکتار اراضی استحصال شده داریم، ترمینال کانتینری با پذیرش کشتی با آبخور ۱۶ متر پذیرا خواهیم بود.
مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان اظهار کرد: بنادر صیادی استان نظیر کنارک، زرآباد و پسابندر را در بخش تجاری فعال کرده‌ایم.
عسگری‌نسب در پاسخ به این پرسش که قرارداد با طرف هندی در تامین تجهیزات فاز یک بندر چابهار به کجا رسید؟ گفت: سازمان بنادر به تازگی از وزیر کشتیرانی هند دعوت کرده که به ایران بیاید برای انعقاد قرارداد بلندمدت ۱۰ ساله، احتمالا ۷ اسفند روز چابهار این قرارداد منعقد شود.
وی بیان کرد: قرارداد با هندی‌ها، سرمایه‌گذاری است. زیرساخت را ما ایجاد کردیم، هندی‌های با واردکردن تجهیزات، از این ظرفیت بهره‌برداری می‌کنند و بعد از ۱۰ سال تجهیزات به ما برمی‌گردد.
عسگری‌نسب گفت: قرارداد اولیه ۸۵ میلیون دلاربود، ۲۰ میلیون دلار جرثقیل آورده‌اند مابقی تجهیزات با قرارداد بلندمدت وارد می‌شود. وی در پاسخ به این پرسش خبرنگار خبرگزاری بازار که دلیل کندی امضای قرارداد با هندی ها طرف ایرانی است؟ تاکید کرد: بخشی از بندر فقط در اختیار هندی‌ها قرار می‌گیرد و ما منتظر هند نمی‌مانیم، برای فاز دوم توسعه بندر چابهار از شرکت‌های فورواردی و باربری دریایی بزرگ دعوت کرده ایم.
عسگری نسب در پاسخ به این پرسش که از ابتدای امسال تاکنون چه میزان بنزین وارد کشور شده و این بنزین از چه کشوری آمده است تاکید کرد: سوخت جنوب شرق کشور برای نیازمندی‌های این منطقه از جمله نیروگاه و… از طریق کاپوتاژ از خارگ و بندرعباس تامین می شود.
وی با بیان اینکه میزان واردات سوخت از خارج کم است، افزود: حدود دو هفته قبل یک محموله تانکر بنزین از کشور حاشیه خلیج فارس وارد کشور شده بود. معمولا کشتی‌های تانکر با ظرفیت ۵۰ هزار تن در بندر چابهار پهلوگیری می کنند.
وی تاکید کرد: آمار دقیق مربوط به واردات بنزین و میزان آن در اختیار گمرک است.
عسگری نسب با یادآوری اینکه در دنیا و ایران به ترتیب ۸۰ و ۹۰ درصد کالا از طریق دیار جابجا می شود، اظهار کرد: توسعه دریا محور سنگ زیرین اقتصاد پویاست و ایران در اقتصاد مقاومتی زبانزد عام و خاص دنیا است.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید