اکوایران: رییس پژوهشکده پولی و بانکی در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت از نقش هوش مصنوعی در ایجاد درآمد سالانه بین ۲۰۰ تا ۳۴۰ میلیارد دلار، معادل ۲/۸ درصد از کل درآمد صنعت بانکی گفت.
به گزارش اکوایران؛ در یازدهمین همایش بانکداری نوین و نظامهای پرداخت، کوروش پرویزیان رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، بر اهمیت نقش زیستبوم بانکداری هوشمند در تحول دیجیتال تأکید کرد و گفت: “بانکها امروز در بهرهگیری از فناوریهای نوین، بهویژه هوش مصنوعی، پیشتاز هستند. پیشبینی میشود تا سال ۱۴۰۷ (۲۰۲۸ میلادی)، بیش از ۲۰ درصد از هزینههای جهانی در حوزه هوش مصنوعی به صنعت بانکداری اختصاص یابد.”
او افزود: “تحول دیجیتال در صنعت بانکی تنها با نگرش زیستبومی ممکن است، جایی که بانکها بهعنوان بخشی از یک شبکه بههمپیوسته عمل میکنند و عملکرد هر عضو بر کل این زیستبوم تأثیرگذار است.”
پرویزیان تصویب سند ملی هوش مصنوعی و راهاندازی شبکه هوش مصنوعی بانکی را گامی مؤثر در این زمینه دانست. او اعلام کرد ، موسسه مکنزی در پژوهشی پیشبینی کرد، “هوش مصنوعی میتواند سالانه بین ۲۰۰ تا ۳۴۰ میلیارد دلار، معادل ۲/۸ درصد از کل درآمد صنعت بانکی، ارزش ایجاد کند.”
به گفته پرویزیان، یازدهمین همایش بانکداری نوین با محوریت زیستبوم بانکداری هوشمند و حکمرانی دیجیتال، تلاش دارد با تبیین موضوعاتی مانند رمزارزها، نظارت بانکی دیجیتال و روشهای نوظهور پرداخت، مسیر آینده بانکداری را روشنتر کند.
او همچنین بر لزوم توسعه ابزارهای نظارتی مانند محیطهای آزمونگری تنظیمگری (Regulatory Sandboxes) و طراحی ریال دیجیتال تأکید کرد و افزود: “تحول دیجیتال در صنعت بانکی نهتنها بهرهوری را افزایش میدهد، بلکه به ایجاد تعامل سازنده میان بازیگران مختلف زیستبوم بانکی کمک خواهد کرد.”