به گزارش خبرگزاری فارس از تهران، مجید رضاییان عضو هیات علمی دانشگاه سوره امروز در نشست شناخت مکتب «حاج قاسم» پیرو تحقیقات خود با موضوع «نگرش جوانان کشور سوریه نسبت به اقدامات جبهه مقاومت و نقش رسانهها در سوریه» اظهار کرد: جبهه مقاومت مجموعهای از بازیگران منطقهای اعم از برخی دولتها و گروههای مبارز در غرب آسیا است که در برابر جریان سازش قرار گرفتهاند و با توجه به اشترافاتی که در حوزه سیاسی و ایدئولوژیک دارند آنها را به صورت یک جبهه منسجم و واحد در برابر استکبار قرار میدهند.
وی با اشاره به سوریه به عنوان یکی از کشورهای جبهه مقاومت، از حکومت دولت فعلی سوریه از سال ۱۹۷۰ تاکنون و مبارزه این دولت با رژیم اشغالگر سوریه سخن گفته و عنوان کرد: پس از انقلاب به علت برخی اشتراکات و نزدیکی خاص در روابط سوریه با جمهوری اسلامی و برخی دیگر از گروههای مقاومت و نزدیکی این کشور به رژیم اشغالگر قدس و منطقه مدیترانه، سوریه از اهمیت خاصی برای جبهه مقاومت برخوردار شد.
این مدرس دانشگاه سوره بیان کرد: البته هرگاه صحبت از جبهه مقاومت و اقدامات این جبهه به فرماندهی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی میشود، ما بیشتر به ابعاد نظامی فعالیت این جبهه و نقشی که این جبهه در آزادی مناطق تحت اشغال و تحت آشوب داشته است، میپردازیم اما نباید فراموش کنیم که این جبهه علاوه بر بعد نظامی ابعاد سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را نیز در بر میگیرد.
رضاییان گفت: کشور سوریه به سبب تنوع قومی و مذهبی و دخالت کشورهای بیگانه آبستن حوادثی بود که نتیجه آن را در گسلهای موجود در سالهای ۲۰۱۰ و ۲۰۱۲ و در جریان جنبشی که تحت عنوان بهار عربی ملاحظه کردیم، این کشور به سبب وجود این گسلها و اختلافات به سرعت تحت تاثیر این جریان قرار گرفت و سراسر مناطقش را تنش در بر گرفت و این کشور را به صورت یک کشور بحرانزده و آشوبزده درآورد.
وی ادامه داد: لذا به سبب نقشی که سوریه در فعالیتهای جبهه مقاومت میتوانست ایفا کند، شهید سلیمانی و یارانش در اینجا حضور پیدا کردند و مجموعه اقداماتی را انجام دادند و این موجب شد که ما در سالهای پس از جنگ به بررسی آن بپردازیم.
این عضو هیات علمی دانشگاه سوره با بیان اینکه برای انجام این تحقیق سعی بر تمرکز روی جوانان سوریه برای اطلاع از چگونگی نگرش این جوانان نسبت به جبهه مقاومت شد، گفت: بررسی انجام شده که با استفاده از روش پیمایش و ابزار پرسشنامه در بین دانشجویان دانشگاه دمشق انجام شد بیانگر این بود که بر خلاف آن چیزی که در گذشته وجود داشت، نفرت و انزجار عمومی شکل گرفته علیه دولت سوریه و جبهه مقاومت به سبب مدیریت صحیح و اقدامات موثر چند جانبه این جبهه تصویر کاملا متفاوتی را در جوانان سوریه به وجود آورده است.
رضاییان اضافه کرد: این نگرش اینگونه بود که ۹۰ درصد از دانشجویان دمشق اشاره کردند که از نگرش مثبت یا نسبتا مثبت نسبت به جبهه مقاومت برخوردار هستند که اگر این را با افکار و نگرشها و رفتارهای همین گروه در حدود ۱۰ سال پیش که به مقابله با دولت و جریان مقاومت پرداخته بودند مقایسه کنیم نشاندهنده حسن برخورد و اتخاذ روشهای صحیح مدیریت در اداره امور بوده است.
وی افزود: براساس نتایج تحقیقات نگرش مثبت به بعد نظامی اقدامات جبهه مقاومت از میانگین بیشتری برخوردار بود و سپس ابعاد اقتصادی، سیاسی و فرهنگی حائز رتبههای بعدی بودند.
این مدرس دانشگاه سوره در مورد نقش رسانهها تصریح کرد: بر اساس نتایج تحقیقات میزان استفاده افراد از نوع رسانهها و همینطور اعتماد آنها به اخبار منتشره از این رسانهها میتواند بر روی نگرش آنها موثر باشد که این نکته در واقع بر رسالت اهالی رسانه بیش از پیش میافزاید چرا که میتوانند در این زمینه بسیار موثر عمل کنند.
رضاییان با بیان اینکه در پی تحقیقات همچنین متوجه شدیم رسانههایی که به نوعی به جبهه مقاومت وابسته هستند تاثیر مثبتی بر دیدگاه این افراد به جریان مقاومت دارند، اضافه کرد: در خصوص اعتماد نیز من باید عرض بکنم اگر ما رسانهها را به ۳ دسته موافق، مخالف و بیطرف نسبت به جبهه مقاومت دستهبندی کنیم، هرچه افراد اعتماد بیشتری به رسانههایی که در موافقت با جبهه مقاومت بودند داشتند از نگرش مثبتی هم به جبهه مقاومت برخوردار بودند.
وی عنوان کرد: البته رابطه گفته شده بهطور معکوس نسبت به رسانههای مخالف جبهه مقاومت هم وجود داشت و در خصوص رسانههایی که در این زمینه بیطرف عمل میکردند ما رابطه همبستگی خاصی را ملاحظه نکردیم.
پایان پیام/