به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، مدیر دفتر تحقیقات، برنامه ریزی و بررسی های اقتصادی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی اظهار کرد: استان خراسان رضوی در توزیع اعتبارات بخش آب در رتبه ۲۸ قراردارد.
سید حمید میرقاسمی با اشاره به لزوم توزیع عادلانه اعتبار در فصل منابع آب، افزود: وضعیت اعتبارات استان مناسب نبوده و همین امر باعث کندی و حتی توقف اجرای بعضی از طرح ها و پروژه های آبی گردیده است.
وی ادامه داد: میانگین بارندگی سالانه در جهان ۸۵۰ میلی متر، در ایران ۲۴۰ میلی متر و در استان ۲۰۰ میلی متر است که با این میزان بارندگی مقدار آب تجدید شونده حدود ۴ میلیارد متر مکعب خواهد شد. در این صورت با در نظر گرفتن جمعیت استان و مشهد، سرانه آب برای هر نفر برای تامین نیاز آب شرب، بهداشت، غذا، زیست محیطی و فضای سبز به ترتیب ۶۰۰ و ۲۰۰ مترمکعب در سال است که بسیار اندک می باشد. در حالی که طبق شاخص مارک سرانه آب باید یک هزار و ۷۰۰ مترمکعب باشد.
میرقاسمی خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی به منظور تامین آب مورد نیاز مشهد باید اعتبارات بیشتری در این خصوص تخصیص یابد تا اجرای به موقع طرح های مهم و الویت دار میسر باشد.
وی با اشاره به اینکه رتبه ۲۸ استان از سرانه اعتبارات بخش آب ناعادلانه است، گفت: سهم استان خراسان رضوی و مشهد در توزیع اعتبارات فارغ از هر گونه محدودیت ها و شاخص ها عادلانه نیست. استانی که شرایط بحرانی را به لحاظ منابع آبی دارد و مشهدالرضا بهعنوان دومین کلانشهر کشور با بیش از شش میلیون جمعیت سیال و میزبانی سالیانه بیش از ۳۰ میلیون زائر امام هشتم (ع)، این را میطلبد که نگاه ملی و ویژه ای برای تامین آب پایدار داشته باشد.
مدیر دفتر تحقیقات، برنامه ریزی و بررسی های اقتصادی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: اجرای طرحهایی مانند انتقال آب از دریای عمان برای استانهای شرق کشور و انتقال آب از یال شمالی کوههای هزار مسجد و طرح بازچرخانی و جایگزینی پساب با آب بخش کشاورزی و احداث سد شوریجه مهم و ضروری هست و تکمیل و بهره برداری از آن ها نیازمند تخصیص اعتبار کافی و به موقع خواهد بود.
پایان پیام/