اگر سرمایه گذار یکی از ۴ آلت کوین برتر یعنی اتریوم، بایننس کوین، سولانا و ترون هستید، مراقب باشید!
هادی بهرامی؛ بازار: ارز های دیجیتال با ارزش بازار ۲ تریلیون و ۲۹۰ میلیارد دلار و ارزش معاملات ۵۶ میلیارد دلاری طی چند روز اخیر، کمی کاهش یافته است. آلت کوین ها به غیر از بیت کوین به مبلغ ۸۹۲ میلیارد دلار ارزش بازار دارند که طی یک ماه اخیر به میزان ۳ درصد، دو ماه ۱۴ درصد و یک سال ۷۷ درصد افزایش یافته است. نکته قابل توجه این است که دامیننس و مارکت کپ بیت کوین طی بازه های یک ماهه، دو ماهه و یک ساله بیش از بازار آلت کوین قدرت گرفته و منجر به جذب نقدینگی بسیار بیشتری نسبت به سایر رمزارز های کوچک تر شده است. طی بازه های مختلف به تحلیل تکنیکال و بنیادی بیت کوین با نماد BTC پرداخته ایم و در این بلاگ از خبرگزاری بازار به تحلیل تکنیکال ۴ آلت کوین برتر یعنی اتریوم، بایننس کوین، سولانا و ترون میپردازیم. ۱- اتریوم ETH قیمت اتریوم طی یک ماه اخیر به میزان ۲۰ درصد و دو ماه ۳۰ درصد از کف به سقف بازدهی مثبت داشته است که نشان دهنده عملکرد رضایت بخش آن نسبت به سایر رمزارز ها میباشد. قیمت این پروژه در حال حاضر بر روی حمایت سطح یک ۲۴۰۰ دلاری قرار دارد که با حفظ آن میتواند مجددا تا سقف ۲۸۰۰ دلار رشد کند؛ اما با توجه به سیگنال صادره از طرف دستگاه های معاملاتی (اندیکاتور ابر کومو و اوسیلاتور rsi) بنظر میرسد ریزش ادامه دارد باشد و قیمت با از دست دادن این حمایت به سمت کف ۲۱۴۰ دلاری حرکت کند. ریسک به ریوارد فعلی ۱ است، یعنی میزان سود و زیان معامله خرید به یک اندازه بازدهی خواهد داشت، پس فعلا برای خرید زود است و منتظر تحرکات بیشتر قیمت میمانیم.
۲- بایننس کوین BNB قیمت توکن بومی صرافی بایننس طی یک ماه اخیر به میزان ۱۵ درصد و دو ماه ۳۰ درصد افزایش یافته است؛ البته باید خطر نشان کرد که قیمت این توکن ۱۴۰ روز است که زیر مقاومت ۶۱۵ دلاری در نوسان میباشد. در حال حاضر قیمت به سطح ۶۱۵ دلار واکنش منفی نشان داده است و با توجه به جو بازار بنظر میرسد با شکست حمایت متحرک نمایی vwap به ریزش ادامه دهد و حمایت های معتبر ۴۷۰ و ۴۰۰ دلار لمش شوند که در اینصورت، یک افت ۳۲ درصدی اتفاق خواهد افتاد. تا زمانی که قیمت بایننس کوین زیر مقاومت مهم ۶۱۵ دلار است، صعودی در کار نخواهد بود و در صورتی که شکست این مقاومت را شاهد باشیم، آن رشدی هم که میخواهیم اتفاق خواهد افتاد.
۳- سولانا SOL این رمزارز محبوب و جذاب که هولدران زیادی هم دارد، طی یک ماه اخیر به میزان ۳۶ درصد و دو ماهه ۴۶ درصد بازدهی مثبت نصیب سرمایه گذارانش کرده است و نشان میدهد مثل همیشه نوسانات بالای این رمزارز در روز های خوش منجر به بازدهی بیشتری میشود. قیمت در حال حاضر بر روی حمایت حساس ۱۶۳ دلار قرار دارد و تا هر وقت که آن را حفظ کند، انتظار رشد تا هدف ۱۹۴ دلار و بالاتر را داریم؛ اما در صورت از دست رفتن این حمایت که مثل تار مو به قیمت جسبیده است، ریزش را شاهد خواهیم بود. حمایت ها به ترتیب ۱۵۰، ۱۳۰ و ۱۱۰ دلار میباشد که بنظر میرسد در نهایت، یک بار دیگر ۱۱۰ دلار قبل از شروع یک رشد دیگر، لمس شود.
۴- ترون TRX ارز دیجیتال ترون طی یک ماه اخیر به میزان ۱۲ درصد و دو ماه ۱۶ درصد رشد داشته است که نشان میدهد با الگو گرفتن از سایر آلت کوین ها مایل به رشد بوده اما مثل همیشه حرکت لاک پشتی دارد و بازدهی کمی ایجاد میکند. با توجه به اهمیت مقاومت استاتیک ماژور ۱۷ سنت، پیش بینی میشود قیمت با از دست دادن حمایت ۱۶.۴ سنت به ریزش خود ادامه داده و حداقل تا حمایت ۱۵.۶ سنت حرکت کند. اگر اوضاع کلی بازار خوب نباشد، ممکن است حتی حمایت ۱۵ سنت هم از دست برود و ریزش عمیق تری را از trx شاهد باشیم.
نتیجه تحلیل ها شاخص تسلط اتریوم برای تشخیص مسیر هدایت نقدینگی در بازار و به عنوان عامل تحریک آلت کوین ها مورد استفاده قرار میگیرد که طی یک ماه اخیر به میزان ۷.۶ درصد و دو ماه ۱۱.۵ درصد کاهش یافته است؛ این در حالیست که دامیننس بیت کوین مدام سقف های جدید را تست کرده و مقاومت شکسته است! در مقابل، دامیننس تتر هم ریزش را تجربه کرده است؛ اما نه به صورت چشمگیر بلکه با شیب ملایم و روند متعادل، به طوری که با رقابت اتر و بیت هماهنگ باشد. با توجه به قدرت گیری هر چه بیشتر بیت کوین و رشد دامیننس تتر، بنظر میرسد در صورت ریزش بازار ارز دیجیتال، آلت کوین ها بیشتر تحت فشار باشند؛ زیرا نوسانات بالا و دامیننس پایینن منجر به ضعیف شدن و عدم مقاومت در برابر نزول میشود. ژانگ پنگ ژائو ملقب به CZ پس از ۴ ماه حبس در مهرماه آزاد شد و همه سرمایه گذاران و طرفداران منتظرند ببینند این نابغه با ۶۰ میلیارد دلار ثروت شخصی و قدرت چشمگیری که در بازار دارد، چه اقداماتی برای صرافی بایننس، توکن BNB و آلت کوین های کوچک خود انجام خواهد داد. خبر خوب این است که بنیاد بایننس، طبق رود مپ از پیش تعیین شده، بیست و نهمین دوره توکن سوزی را با حذف ۱ میلیارد دلار سکه با موفقیت پشت سر گذاشت. نکته این است که روند کوتاه مدت این رمزارز نزولی است و به احتمال زیاد این اخبار تاثیر خاصی بر روی قیمت نخواهند گذاشت.
با توجه به قدرت گیری هر چه بیشتر بیت کوین و رشد دامیننس تتر، بنظر میرسد در صورت ریزش بازار ارز دیجیتال، آلت کوین ها بیشتر تحت فشار باشند؛ زیرا نوسانات بالا و دامیننس پایینن منجر به ضعیف شدن و عدم مقاومت در برابر نزول میشود. سولانا و ترون هم از لحاظ ارزش نقدینگی قفل شده میتازند و قدرت زیادی را میان پروژه های صنعت امور مالی غیر متمرکز (DEFI) در دست گرفته اند.
سولانا و ترون هم از لحاظ ارزش نقدینگی قفل شده میتازند و قدرت زیادی را میان پروژه های صنعت امور مالی غیر متمرکز (DEFI) در دست گرفته اند. با توجه به تجربیات گذشته، اعتقاد داریم، بولران و انفجار بازار که برسد، سولانا به همان اندازه ای که نقدینگی جذب پروژه های درون اکوسیستم خود کرده است، به جیب هولدران خود با رشد قیمت توکن سرازیر خواهد کرد و سرمایه گذاران، پاداش وفاداری خود را مانند قبل میگیرند. اما تحلیلگر و نویسنده این مقاله، در رابطه با ترون هیچ نظر مثبت و دیدگاه صعودی آنچنانی ندارد؛ زیرا گذشته ثابت کرده که تیم توسعه دهنده و نهنگ های آن، راضی به کسب سود سرمایه گذاران خرد نیستند و نقدینگی جذب شده را در حوزه های دیگری برای کسب منافع خود استفاده میکنند.