به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، فریبا بریمانی بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران با تبریک روز روانشناس و مشاوره اظهار کرد: روانشناسان و مشاوران به عنوان مدافعان سلامت روان، نقش ویژهای در حوزه سلامت اجتماعی دارند که این مساله نشان دهنده جایگاه ارزشمند آنان است.
وی با بیان اینکه سلامت شامل هفت بعد جسمی، روانی، اجتماعی، معنوی، عاطفی، فرهنگی و شغلی است، افزود: در جوامع امروزی سلامت روان به عنوان ارزشمندترین سرمایه انسانی و اجتماعی، پشتوانهای ملی و از همه مهمتر، شاخصهای توسعه یافتگی پذیرفته شده است و انسان سالم نیز، به عنوان محور و خط مشی توسعه پایدار تلقی میشود.
مدیرکل بهزیستی مازندران با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از ۱۷۶ هزار نفر از سراسر استان با خط ۱۴۸۰ (مشاوره تلفنی- صدای مشاور) تماس گرفتند، خاطرنشان کرد: خط ۱۴۸۰ جهت برطرف کردن مشکلات روانشناختی در زمینههای فردی، خانواده، کودک و نوجوان، تحصیلی، شغلی، مشاوره قبل از ازدواج، مشاوره طلاق، توانایی تصمیمگیری صحیح و مناسب و همچنین تقویت مهارتهای زندگی و مهارتهای بین فردی به شهروندان خدمات ارائه میدهد.
بریمانی با بیان اینکه در استان مازندران ۲۱۱ مرکز مشاوره غیردولتی حضوری فعالیت میکنند، گفت: در سال گذشته بیش از ۱۵۷ هزار نفر با مراجعه به مراکز مشاوره و خدمات رواشناختی در سه سطح عمومی، تخصصی و سلامت روان محلی در زمینههای فردی و گروهی، خانواده، تربیتی، تحصیلی، مداخلات روانشناختی در بحران های فردی و خانوادگی، خدمات آموزشی در حوزه سلامت، خدمات آموزش در حوزههای مهارت زندگی و پیش از ازدواج، خدمات تخصصی در حوزه های طلاق و ارتقاء سطح سلامت روان فردی، خدمات لازم را دریافت کردند.
وی به آموزش پیش از ازدواج نیز اشاره کرد و افزود: با هدف ارتقا توانمندیهای فردی در انتخاب همسر و تشکیل خانواده موفق، ارتقا احساس رضایت از زندگی خانوادگی و ارتقا مهارتها در جهت تقویت و ثبات خانواده، ۸۸ هزار نفر از جوانان در آستانه ازدواج، سال گذشته در کارگاهها و جلسات آموزشی شرکت و بیش از ۱۷۴ هزار نفر در برنامه آموزش زندگی خانواده با هدف افزایش رضایتمندی و افزایش پایداری خانواده خدمات لازم را دریافت کردند.
بریمانی مهارت زندگی و حل مسئله را جهت ارتباط موثر بسیار مهم دانست و ادامه داد: در سال گذشته بیش از ۳۷ هزار نفر از سراسر استان ۱۰ مهارت زندگی شامل مهارت خود آگاهی، مهارت های ارتباطی، مهارت تصمیم گیری، مهارت حل مسئله، مهارت مقابله با استرس، مهارت تفکر خلاق، مهارت تفکر نقادانه، مهارت کنترل خشم، مهارت همدلی و مهارت مدیریت هیجانی را فرا گرفتند.
مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: در راستای اجرای طرح بهبود در روابط زوجین با هدف کمک به ازدواج آگاهانه و تحکیم روابط خانواده به ۶۵۸ نفر خدمات مشاورهای و ۷ هزار و ۴۰۸ نفر آموزش ارائه شد.
مدیرکل بهزیستی مازندران به مشاوره طلاق در مراکز بهزیستی نیز اشاره کرد و افزود: در سال گذشته ۱۳ هزار و ۱۹۸ زوج در مراکز مشاوره خدمات مشاورهای دریافت کردند و از این تعداد پرونده بیش از ۲۴ درصد منجر به سازش شده است که عمده ترین دلایل طلاق عدم مسؤولیتپذیری، بیتوجهی، کمبود مهارتهای زندگی، اعتیاد، خیانت و سو ظن، خشونت و دخالت اطرافیان بوده است.
پایان پیام/۸۶۰۳۱/غ