معاون امور تعاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی «حامد ویسکرمی» در گردهمایی متولیان اجرایی بخش تعاون کشور اظهار داشت: تعاون مردمی و اسلامی ترین الگوی اقتصادی در کشور است.
کارکرد، مزیت و ماموریت اصلی بانک توسعه تعاون تقویت بخش تعاون است. بانک توسعه تعاون شرایط مناسبی را برای حمایت از تعاون فراهم آورده است. ضرورت دارد با هماهنگی و تعامل دستگاههای اجرایی در سطح ملی و استانی و همچنین ادارات کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانها، از ظرفیتهای مهم این بانک برای توسعه تعاون بهره گیری شود.
معاون تعاون ادامه داد: بانک توسعه تعاون طی دو سال اخیر مجموعا خط اعتباری ۵۰ هزار میلیارد ریالی برای مانع زدایی و پشتیبانی فعالیت تعاونیها اختصاص داد، که این خط اعتباری در سال ۱۴۰۳ به هشتادهزار میلیارد ریال افزایش یافته است که ۱۶۰ درصد نسبت به مجموع دوسال گذشته افزایش یافته است.
وی با اشاره به همت و عزم جدی دولت سیزدهم برای تحقق شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» افزود: تعاون اصلیترین و کار آمدترین بستر تحقق شعار سال است.
ویس کرمی اضافه کرد: امسال فرصت ویژهای است که توسعه نیافتگی سالیان گذشته در بخش تعاون جبران شود.
معاون امور تعاون گفت: تعاون تنها بخش اقتصادی است که میتواند چهار مولفه اصلی اقتصاد مردمی و اسلامی یعنی مالکیت، مدیریت، عاملیت و نظارت را در دورن خود و در کنار هم محقق سازد.
ویس کرمی در ادامه از اختصاص سهم ویژه بخش تعاون در تصویب شیوه نامه و دستور العمل تسهیلات تبصره ۱۸ و تبصره ۲ سال ۱۴۰۲ و سال ۱۴۰۳ خبرداد و گفت: بانکها و دستگاههای اجرایی مکلف اند حداقل ۱۰ درصد و تا سقف ۲۵ درصد منابع تسهیلاتی را به بخش تعاون اختصاص دهند.
وی با بیان اینکه میان الگوی تعاون و مردمی سازی اقتصاد رابطه هم سو و مستقیم وجود دارد گفت: تعاون نقطه بن بست شکن اقتصاد و بهترین الگوی گره گشایی از بحرانهای اقتصادی و اجتماعی در کشور است.
معاون امور تعاون تاکید کرد: تعاون برای همه فعالیتها و رشتههای گسترده اقتصادی، مدل و کارکرد اختصاصی دارد.
ویس کرمی ادامه داد: باید در بخش تعاون نگاه اکوسیسمی حاکم و از نگاه جزیزهای پرهیز کرد.
معاون وزیر تعاون با بیان اینکه شبکه سازی و ایجاد زنجیره ارزش در بخش تعاون در دستور کار معاونت امور تعاون است افزود: باید رابطه بخش دولتی و مردمی تعاون تحکیم شود.
ویس کرمی، حکمرانی داده را مبنای برنامه ریزی بخش تعاون عنوان کرد و گفت: سهم بخش تعاون از اقتصاد کشور محاسبه و اعلام میشود.
معاون امور تعاون از هدف گذاری افزایش سهم ۱.۲ درصدی سهم تعاون از اقتصاد کشور در سال جاری خبرداد. براساس تصویب دستورالعمل تسهیلات تبصره ۱۸ و تبصره ۲ سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳.
بانک توسعه تعاون ۴۵۰۰ میلیارد ریال سود شناسایی کرد
رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون در کارگاه آموزشی مدیران ستادی واستانی درمشهد مقدس اعلام کرد:بررسی مجموع عملکرد همه همکاران در سطح کشور نشان میدهد که سال ۱۴۰۲ به عنوان سال طلایی سالهای اخیر بانک بوده است.
سیدباقرفتاحی افزود: میزان عمل به شاخصهای عملیاتی بانک توسعه تعاون در سال گذشته نشان از تحقق ۱۲۳ درصدی دارد.
وی ادامه داد:فعالیت همه همکاران در سطح صف و ستاد موجب ثبت سود ۴۵۰۰ میلیارد ریالی شده است که نشان از یک همت جمعی در بانک توسعه تعاون دارد. ادامه این روند موجب میشود زیان انباشته بانک در سال آینده حذف شود.
این مقام بانکی بیان کرد: سال گذشته با اضافه شدن دو عضو هیات مدیره، تیم مدیریتی بانک تکمیل شد. اکنون تیم مدیریتی بانک توسعه تعاون به عنوان یک مجموعه یکدست وهمدل در نظام بانکی مطرح است.
وی در بخشی از سخنان خود به تحلیل چالشهای اقتصاد ایران وناترازیهای نظام بانکی پرداخت و یادآور شد: اقتصاد ایران از چند بیماری رنج میبرد که تورم در صدر این فهرست قراردارد. تورم نیز به دلیل ناترازی در مصرف و تولید حادث شده است.
فتاحی تاکید کرد:همانگونه که مقام معظم رهبری تاکید فرموده اند جهش تولید میتواند تورمهای مستمر وطولانی کشور را درمان کند.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون اعلام کرد: بانک مرکزی از ۱۸ ماه گذشته سیاست کنترل مقداری ترازنامه را در جهت کنترل تورم اجرایی کرده است. آمار ارائه شده نشان میدهد که این سیاست به درستی اجرای شده است و در پایان سال گذشته میزان رشد نقدینگی به ۲۴/۳ رسید که ثمرات این سیاست اصولی در کنترل تورم در ماههای آینده قابل مشاهده است.
وی ادامه داد:بخشی از تورم از ناحیه لنگر بودن نرخ ارز ایجاد میشود که بانک مرکزی با راه اندازی مرکز مبادله ارز و طلا توانسته است، تلاطمهای ارزی و تورم ناشی از آن را کنترل کند.
رئیس هیات مدیره بانک توسعه تعاون یادآور شد: بر اساس اولویتی که مقام معظم رهبری تبیین فرموده اند ودر جهت کاهش ناترازیهای موجود در اقتصاد، رشد نقدینگی باید کنترل شود.
فتاحی در بخشی از سخنان خود به تشریح ناترازیهای بانکی پرداخت و گفت: اقتصاددانان ۴ ناترازی برای شبکه بانکی احصا کرده اند. عملکرد بانک توسعه تعاون نشان میدهد که کمترین ناترازی را در این بانک شاهد هستیم.
ناترازی دارایی-بدهی، ناترازی درآمد – هزینه، ناترازی خروج وجوه نقد وناترازی حساب سرمایه جزو مهمترین چالشهای نظام بانکی هستند، اما بانک توسعه تعاون در بسیاری از شاخصهای عملیاتی جزو سرآمدان نظام بانکی است.
وی یادآور شد: بررسی عملکرد شعب بانک توسعه تعاون نشان میدهد در برخی از شاخصها همچون اعتبار اسنادی عملکرد درخشانی ثبت شده است. شعب آذربایجان غربی ۸۸۳ درصد، خوزستان ۷۳۲ درصد، سمنان ۶۸۱ درصد، مازندران ۴۵۳ درصد و اصفهان ۴۲۷ درصد تحقق برنامه در صدور اعتبار اسنادی را ثبت کرده اند.
وی با بیان اینکه برخی از استانها دچار کم کاری در حوزه اعتبار اسنادی هستند که نیاز است در سال جاری همت مضاعفی را به خرج دهند. از سویی با قراردادی ارزی (سپرده گذاری ارزی و قرارداد عاملیت) که به زودی با صندوق توسعه ملی منعقد میکنیم، فعالیتهای ارزی بانک انشاالله گسترش پیدا خواهد کرد.