به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران با انتشار یک اینفوگرافیک مبتنی بر آمارهای سرشماری این مرکز برای سال جاری، هرم جمعیتی کشور را ترسیم کرد. در این هرم، متولدین دهه ۶۰، بیشترین تعداد و متولدین نیمه دوم دهه هفتاد، کمترین جمعیت تشکیل دهنده هستند. به گزاش ایلنا، تغییر شکل هرم سنی جمعیت به دنبال لاغر شدن بخش […]
به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران با انتشار یک اینفوگرافیک مبتنی بر آمارهای سرشماری این مرکز برای سال جاری، هرم جمعیتی کشور را ترسیم کرد.
در این هرم، متولدین دهه ۶۰، بیشترین تعداد و متولدین نیمه دوم دهه هفتاد، کمترین جمعیت تشکیل دهنده هستند.
به گزاش ایلنا، تغییر شکل هرم سنی جمعیت به دنبال لاغر شدن بخش جوان جامعه، حاکی از وقوع پدیده «پیری جمعیت» است که جمعیت شناسان و اقتصاددانان نسبت به آن هشدار میدهند.
خبر مرتبط
هشدار چندباره دستجردی درباره بحران سالخوردگی/ نرخ رشد جمعیت ایران کمتر از یک درصد
اکوایران: در حالی که روند سالمندی در ایران با شتابی چشمگیر در حال پیشروی است، دبیر ستاد ملی جمعیت کشور با هشدار درباره کاهش نرخ باروری، افزایش میانگین سن و کاهش ازدواج، خواستار مشارکت فعال نهادهای آموزشی و فرهنگی در سیاستهای جمعیتی شد. وحید دستجردی پیش از این نیز اعلام کرده بود که ایران تا سال ۲۰۵۰ به سالمندترین کشور منطقه بدل خواهد شد، اگر سیاستهای حمایتی برای ازدواج، فرزندآوری و اشتغال زنان به طور مؤثر اجرا نشود.
ایران سالمندترین کشور منطقه در سال ۲۰۵۰
در حالی که روند سالمندی در ایران با شتابی چشمگیر در حال پیشروی است، دبیر ستاد ملی جمعیت کشور با هشدار درباره کاهش نرخ باروری، افزایش میانگین سن و کاهش ازدواج، خواستار مشارکت فعال نهادهای آموزشی و فرهنگی در سیاستهای جمعیتی شد. وحید دستجردی پیش از این نیز اعلام کرده بود که ایران تا سال ۲۰۵۰ به سالمندترین کشور منطقه بدل خواهد شد، اگر سیاستهای حمایتی برای ازدواج، فرزندآوری و اشتغال زنان به طور مؤثر اجرا نشود.
دبیر ستاد ملی جمعیت، اول اردیبهشت بود که در نشست مشترک دبیر ستاد ملی جمعیت و اعضای قرارگاه حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در وزارت آموزش و پرورش با اشاره به نظریههای کاهش جمعیت، گفت: در ایران ۱۰.۴ درصد جمعیت کشور ما سالمند هستند و نمودار جمعیتی ایران کاهشی است؛ چراکه نرخ رشد جمعیت نیز کمتر از یک درصد (۶ دهم درصد) است.
ایران ۱۱ سال پیرتر شده است
دبیر ستاد ملی جمعیت پیش از این نیز درخصوص افزایش سالخوردگی و کاهش نرخ جمعیت ایران هشدار داده بود. او در ۲۱ اسفند در چهارمین نشست قرارگاه جوانی جمعیت که در وزارت رفاه برگزار شد، با اشاره به عواقب کاهش رشد جمعیت، این موضوع را مسئلهای جهانی دانست و گفت: در صورت ادامه یافتن روند کاهش جمعیت در جهان، شاهد کشورهایی برای پیرمردان و پیرزنان هستیم.
او ادامه داد: ۱۰.۴ درصد از جمعیت ایران، سالمند هستند و ایران در ۴۵ سال گذشته ۱۱ سال پیر تر شده است.
خبر مرتبط
آغاز فاجعه از گیلان
اکوایران: در سال ۱۴۰۳ برای نخستین بار در استان گیلان، تعداد مرگ و میر از تعداد متولدین بیشتر شده است. موضوعی که مسئولین درباره سرایت آن به سایر استانها نیز هشدار دادهاند.