دستور فوری رئیس‌جمهوری برای بازنگری الگوی کشت با توجه به بحران آب - افق اقتصادی

دستور فوری رئیس‌جمهوری برای بازنگری الگوی کشت با توجه به بحران آب - افق اقتصادی
شنبه, ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-10
کد خبر: 392678 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۶ |
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری امروز -۲۰ اردیبهشت- با حضور از پیش اعلام نشده در وزارت جهادکشاورزی، نشستی با وزیر و مدیران این وزارتخانه داشت. در این نشست که روسای سازمان‌های جهادکشاورزی سراسر استان نیز به شکل برخط در آن حضور داشتند، مسئولان بخش‌های مختلف این وزارتخانه گزارش‌هایی از آخرین وضعیت اقدامات و برنامه‌های خود ارائه […]

دستور فوری رئیس‌جمهوری برای بازنگری الگوی کشت با توجه به بحران آب

به گزارش اکوایران، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری امروز -۲۰ اردیبهشت- با حضور از پیش اعلام نشده در وزارت جهادکشاورزی، نشستی با وزیر و مدیران این وزارتخانه داشت.

در این نشست که روسای سازمان‌های جهادکشاورزی سراسر استان نیز به شکل برخط در آن حضور داشتند، مسئولان بخش‌های مختلف این وزارتخانه گزارش‌هایی از آخرین وضعیت اقدامات و برنامه‌های خود ارائه دادند.

رئیس‌جمهوری در بخش پایانی این نشست گفت: شما مسئولان بخش کشاورزی و تأمین مواد غذایی کشور باید کمک کنید به نگاهی جامع و دقیق نسبت به وضعیت آب و خاک کشور دست یابیم تا در قدم اول ببینیم با منابع و ظرفیت‌های موجود چه باید تولید کنیم؟ آیا الگوی کشت فعلی ما با منابع آب و خاک موجود هم‌خوانی دارد یا نه و آیا اصول بهره‌وری رعایت می‌شود یا خیر؟

به گزارش ایرنا، او بررسی اینکه آیا با منابع آب موجود، اساسا تولید هر محصول کشاورزی برای صادرات منطقی و به صرفه است یا نه را سوالی بسیار مهم عنوان و تصریح کرد: صادرات محصولات کشاورزی به نوعی صادرات پنهان آب است و باید به دقت و با وسواس بررسی شود که تولید و صادرات چه محصولاتی با منابع آب موجود کشور به صرفه و منطقی محسوب می‌شود.

پزشکیان با بیان اینکه باید از خود بپرسیم که استخراج آب زراعی از منابع زیرزمینی تا چه زمانی می‌تواند ادامه داشته باشد؟ گفت: اگر بدون پاسخ به این سوال در زمینه توسعه کشاورزی و حتی حفظ وضعیت موجود سرمایه‌گذاری کنیم، اقدامی غیرمنطقی است. ما امروز با استخراج بیش از حد منابع آب زیرزمینی به شدت در حال آسیب رساندن به محیط زیست هستیم و باید هر چه سریع‌تر با کمک دانشگاهیان این فرآیند را اصلاح کنیم.

او با اشاره به گزارش‌هایی که نشان می‌دهند در سال‌های اخیر با وجود تداوم حفر و تعمیق چاه‌های موجود، آب استخراج شده در برخی مناطق کشور افزایش قابل توجهی نداشته است، خاطرنشان کرد: هر برنامه‌ای برای توسعه باید به قید پایدار مقید شود؛ آیا محصولات کشاورزی که امروز تولید می‌کنیم، بهترین و به‌صرفه‌ترین محصولات هستند؟ آیا نمی‌شود با منابع آب محدود کشور، محصولاتی با کیفیت و ارزش افزوده بیشتر تولید کرد؟

پزشکیان افزود: زندگی کشاورز به زمین و زراعتش گره خورده و لذا به دنبال بهره‌برداری از آن است، این ما هستیم که باید با تکیه بر نظام داده‌های کشاورزی و منابع آب و خاک، او را راهنمایی کنیم که کدام کار بهترین است؛ چه بکارد، کجا بکارد، چقدر بکارد و کجا توزیع کند؟ الگوی کشت باید بر اساس نظام داده‌ها و متناسب با ظرفیت‌ها و اقلیم مناطق مختلف کشور تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گیرد و متناسب با آن حمایت‌های لازم نیز از آنها صورت گیرد.

او با تأکید بر تسریع در نصب پنل‌های خورشیدی برای تأمین برق مورد نیاز چاه‌های کشاورزی، تاکید کرد: برای کشاورزان روشن کنید که برداشت آب بی‌رویه از منابع زیرزمینی آینده شغل و معیشت آنها را به مخاطره خواهد انداخت و البته در کنار آن هر نوع کمک و حمایت لازم برای ارتقای بهره‌وری آب را از آنها به عمل آورید؛ دانشگاه‌ها و کارشناسان و حتی ذینفعان این بخش را به مشارکت بطلبید تا بر مشکلات این مسیر سریع‌تر و راحت‌تر غلبه کنید.

رئیسجمهوری همچنین با برشمردن مزایای تأمین مواد پروتئینی از دریا از جمله سلامت، هزینه تولید پایین‌تر و پایداری تولید، گفت: در چارچوب توسعه اقتصاد دریامحور، باید ظرفیت‌های توسعه کشاورزی و تأمین امنیت غذایی در مناطق مستعد نزدیک دریا نیز به دقت بررسی و احصا شوند.

رئیس‌جمهور با اشاره به بخش‌هایی از گزارش‌های ارائه شده مبنی بر ساماندهی بازار توزیع محصولات کشاورزی، با محوریت حذف واسطه‌ها و رسیدن سود بیشتر به تولیدکنندگان، افزود: این اقدام بسیار مناسبی است که اقتصاد کشاورزی را تقویت کرده و زمینه را برای اقدامات اصلاحی در این عرصه بیش از پیش فراهم می‌کند.

پزشکیان با تأکید بر ضرورت به کارگیری ظرفیت‌های مردمی تصریح کرد: بنده به شخصه به ظرفیت‌های مشکل‌گشای مردم باور دارم و از شما هم می‌خواهم که به این ظرفیت‌ها باور داشته باشید و تلاش کنید به مردم برای نقش‌آفرینی میدان دهید. تجربه به ما نشان می‌دهد که اگر مردم و به خصوص ذینفعان به میدان بیایند، مشکلات خیلی راحت‌تر، سریع‌تر و بنیادی‌تر رفع خواهند شد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید