تعطیلات، قطعی برق و ارز، شامخ را پایین کشیدند - افق اقتصادی

تعطیلات، قطعی برق و ارز، شامخ را پایین کشیدند - افق اقتصادی
پنجشنبه, ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-05-08
کد خبر: 391826 |
تاریخ انتشار : ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۰ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ بررسی شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در آذرماه نشان می‌دهد که فعالیت‌های اقتصادی کشور همچنان در محدوده رکود قرار دارند؛ عدد به‌دست‌آمده برای شامخ کل اقتصاد ۴۸.۴ بوده که نسبت به مرز رکود (عدد ۵۰) فاصله دارد و بیانگر تضعیف فعالیت‌های اقتصادی است. در بخش صنعت نیز شاخص به عدد ۵۰.۸ رسیده […]

تعطیلات، قطعی برق و ارز، شامخ را پایین کشیدند

به گزارش اکوایران؛ بررسی شاخص مدیران خرید کل اقتصاد در آذرماه نشان می‌دهد که فعالیت‌های اقتصادی کشور همچنان در محدوده رکود قرار دارند؛ عدد به‌دست‌آمده برای شامخ کل اقتصاد ۴۸.۴ بوده که نسبت به مرز رکود (عدد ۵۰) فاصله دارد و بیانگر تضعیف فعالیت‌های اقتصادی است. در بخش صنعت نیز شاخص به عدد ۵۰.۸ رسیده که اگرچه اندکی بالاتر از مرز رکود بوده، اما همچنان از نبود پویایی قابل توجه در این بخش حکایت دارد. تداوم وضعیت رکودی، زنگ خطری برای سیاست‌گذاران اقتصادی است که نیازمند برنامه‌ریزی فوری برای بهبود فضای کسب‌وکار و تقویت تقاضاست.

چالش‌های بنگاه‌های اقتصادی

ارزیابی‌های صورت گرفت این سوال مطرح می‌کند چه عواملی بر شاخص کل و صنعت اثرگذاری بوده است؟ در این خصوص فعالان اقتصادی به این نکته اشاره می‌کنند، تعطیلات نوروزی و کاهش تعداد روزهای کاری در فروردین‌ماه، باعث شده تا بخش قابل‌توجهی از تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی از افت محسوس در سطح تولید و کاهش میزان فروش محصولات خود خبر دهند.

از دیگر مشکلاتی که فعالان اقتصادی به آن اشاره کرده‌اند، محدودیت‌های جدید برق در فروردین‌ماه است. به گفته آن‌ها، این محدودیت‌ها یکی از موانع اصلی فعالیت‌های تولیدی بوده و موجب شده تا بسیاری از واحدهای صنعتی نتوانند با ظرفیت کامل به فعالیت ادامه دهند؛ موضوعی که باعث کاهش سطح تولید و افت بهره‌وری در کسب‌وکارها شده است.

اما شاید بتوان نوسانات شدید نرخ ارز را یکی از مهم‌ترین چالش‌هایی دانست که فعالان اقتصادی در فروردین‌ماه نیز با آن مواجه بودند؛ مشکلی که البته محدود به این ماه نبوده و در ماه‌های گذشته نیز به‌عنوان مانعی جدی بر سر راه فعالیت‌های اقتصادی مطرح بوده است. به گفته فعالان اقتصادی نوسانات شدید نرخ ارز و تاخیر یا عدم تخصیص ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه و تجهیزات، تاثیر قابل‌ توجهی بر افزایش هزینه‌های تولید داشته و بسیاری از واحدهای تولیدی را با اختلال جدی در برنامه‌ریزی و تداوم فعالیت مواجه کرده‌ است.

اما از دیگر موانع مؤثر بر فعالیت‌های اقتصادی در فروردین‌ماه، می‌توان به تداوم نااطمینانی‌های اقتصادی اشاره کرد. در چنین شرایطی، بسیاری از تأمین‌کنندگان عمده مواد اولیه، به‌ویژه مواد اولیه وارداتی، با احتیاط بیشتری اقدام به عرضه کالا کرده‌اند که این موضوع منجر به تأخیرهای قابل‌توجه در زمان تحویل مواد اولیه شده است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید