به گزارش اکوایران، علی جعفری آذر نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی از تدوین طرحی درباره کاهش سن و سابقه بیمه در مجلس خبر داد. او افزود: افرادی با ۸۴ سال سن هنوز در حال پرداخت حق بیمه هستند و مشخص نیست این افراد چه زمانی باید بازنشسته شوند که ما […]
به گزارش اکوایران، علی جعفری آذر نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی از تدوین طرحی درباره کاهش سن و سابقه بیمه در مجلس خبر داد.
او افزود: افرادی با ۸۴ سال سن هنوز در حال پرداخت حق بیمه هستند و مشخص نیست این افراد چه زمانی باید بازنشسته شوند که ما در این طرح به دنبال حل این مسئله هستیم.
نماینده تبریز در مجلس در توضیح طرح خود به خبرگزاری تسنیم بیان کرد: هدف این طرح حذف تبصره ذیل بند (ب) ماده ۷۵ قانون احکام دائمی توسعه است. این طرح امکان بازنشستگی برای افراد با ۱۰ سال سابقه و ۷۰ سال سن را فراهم میکند.
جعفری آذر گفت: این طرح در سامانه بارگزاری شده و به زودی اعلام وصول و به کمیسیون مربوطه ارجاع میشود تا با حضور کارشناسان و مسئولان مربوطه مورد ارزیابی قرار گیرد.
نماینده تبریز در مجلس تاکید کرد: در نشست اخیر کمیسیون اجتماعی که با حضور رئیس مجلس، وزیر تعاون و مدیران صندوقهای بازنشستگی برگزار شد از وضعیت نابسامان بیمهپردازی برای روستاییان عشایر و قالیبافان انتقاد کردم. اخیرا هم در دیداری که با رئیس مجلس داشتم وی بر پیگیری این طرح تاکید کرد.
مصوبه افزایش سن بازنشستگی
به گزارش اکوایران، مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم پیشرفت، بهمنظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، تصمیم به افزایش سن بازنشستگی برای گروههای مختلف گرفت.
بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه در جلسه علنی روز ۲۸ آبان ۱۴۰۲ با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید. همچنین شورای نگهبان در تاریخ ۲۴ دی ۱۴۰۲ موافقت خود را با این افزایش سن بازنشستگی اعلام کرد.
همانطور که پیشبینی میشد، این مصوبه مجلس با واکنشهای گستردهای از سوی افکار عمومی روبهرو شد. موافقان این تصمیم، وضعیت بحرانی صندوقهای بازنشستگی را عامل اصلی این تغییرات میدانستند، در حالی که مخالفان بر این باور بودند که این اقدام با اسناد بالادستی در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی مغایرت دارد.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم، در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که قانون افزایش سن بازنشستگی در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اجرایی نخواهد شد و اجرای آن به سال ۱۴۰۲ موکول میشود.
پس از بحث و جدلهای فراوان، بالاخره آییننامه اجرایی قانون افزایش سن بازنشستگی به تصویب رسید و به مرحله اجرا درآمد. محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری، آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را درباره نحوه افزایش سنوات الزامی بیمهپردازی برای بازنشستگی به سازمان اداری و استخدامی و وزارت کار ابلاغ کرد.