به گزارش اکوایران؛ در سالهای اخیر، توجه به ظرفیتهای تجاری در سطح ملی همواره مورد تأکید قرار گرفته، اما واقعیت آن است که بخش قابلتوجهی از این ظرفیتها در سطح استانها مغفول مانده است. هر یک از استانهای کشور با توجه به موقعیت جغرافیایی، دسترسی به بازارهای مرزی، زیرساختهای لجستیکی، و مزیتهای تولیدی میتوانند نقش […]
به گزارش اکوایران؛ در سالهای اخیر، توجه به ظرفیتهای تجاری در سطح ملی همواره مورد تأکید قرار گرفته، اما واقعیت آن است که بخش قابلتوجهی از این ظرفیتها در سطح استانها مغفول مانده است. هر یک از استانهای کشور با توجه به موقعیت جغرافیایی، دسترسی به بازارهای مرزی، زیرساختهای لجستیکی، و مزیتهای تولیدی میتوانند نقش فعالی در توسعه صادرات و تنوعبخشی به مقاصد صادراتی ایفا کنند. بنابراین، سیاستگذاران و نهادهای مرتبط باید با شناسایی دقیق این مزیتها و طراحی برنامههای هدفمند، زمینه مشارکت مؤثرتر استانها در تجارت خارجی را فراهم کنند؛ چرا که توسعه متوازن و پایدار صادرات غیرنفتی، بدون فعالسازی ظرفیتهای استانی ممکن نخواهد بود.
در این خصوص رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران، در نشست رایزنان بازرگانی با استاندار یزد با اشاره به لزوم بازاریابی برای صادرات کالا با ارزش افزوده بالا، بر بهرهگیری از ظرفیتهای تجاری استانها در زمینه توسعه تجارت خارجی تاکید کرد.
به گزارش سازمان توسعه تجارت ایران، محمدعلی دهقان دهنوی، با اشاره به رشد تجارت خارجی در سال گذشته، گفت: به نظر میرسد تجارت خارجی متناسب با ظرفیتهای تجاری ما پیش نمیرود این در حالی که برای افزایش صادرات غیرنفتی باید حداقل در ۱۰ سال آینده بهصورت مستمر رشد ۲۰درصدی را تجربه کنیم؛ اما این موضوع نیازمند تمرکز، برنامهریزی درست و تلاش زیاد است؛ بخش بزرگی از این مهم برعهده بخش خصوصی و بخشی دیگر آن در حوزه حمایت و سیاستگذاریهای سازمان توسعه تجارت ایران است.
معاون وزیر صمت بر لزوم اصلاح استراتژیهای تجاری تاکید کرد و افزود: فروش مواد خام نیازمند بازاریابی ندارد چراکه مشتری خود را دارد از اینرو صادرکنندگان داخلی در حوزه صادرات کالا با ارزشافزوده بالا باید اقدامات و حرکتهای اساسی در این زمینه تعریف و متناسب با آن پیش بروند، چرا که این موضوع در نهایت به رشد تجارت کمک میکند.
تعبیر صادرات بهمعنی صدور کالای مازاد یکی از تفکراتی است که بسیاری از فعالان اقتصادی معتقدند بر روند تجارت کشور اثرگذار بوده است. در این خصوص رییس سازمان توسعه و تجارت به این نکته اشاره میکند که برای حضور در بازارهای خارجی باید یک قدم جلوتر ببریم؛ بدون تردید رقم مشوقهای صادراتی محدود است، اما این مشوقها به صادرکنندگانی تخصیص داده میشود که کالا با ارزش افزوده بالاتر صادر میکند با این رویکرد ما از صادرکنندگان حمایت خواهیم کرد.