به گزارش اکوایران؛ روابط تجاری ایران و سوئد در سالهای اخیر بهدلیل تحریمهای بینالمللی و محدودیتهای بانکی، با نوساناتی همراه بوده است. با این حال، هر دو کشور تمایل به گسترش همکاریهای اقتصادی دارند. براساس گزارش معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه حجم مبادلات تجاری سوئد – ایران طی سال ۲۰۲۲ حدود ۲۶۰ میلیون کرون […]
به گزارش اکوایران؛ روابط تجاری ایران و سوئد در سالهای اخیر بهدلیل تحریمهای بینالمللی و محدودیتهای بانکی، با نوساناتی همراه بوده است. با این حال، هر دو کشور تمایل به گسترش همکاریهای اقتصادی دارند. براساس گزارش معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه حجم مبادلات تجاری سوئد – ایران طی سال ۲۰۲۲ حدود ۲۶۰ میلیون کرون بوده است. از این رقم میزان صادرات این کشور به ایران حدود ۱۴۶ میلیون کرون و حجم واردات سوئد از کشورمان حدود ۱۱۱ میلیون کرون اعلام شده است و با توجه به اظهارات اخیر سفیر سوئد در ایران مبنی بر آمادگی این کشور برای احیای روابط اقتصادی پس از لغو تحریمها، انتظار میرود همکاریهای اقتصادی بین دو کشور در آینده افزایش یابد. ایجاد کارگروههای تخصصی و تسهیل در تبادلات بانکی میتواند به توسعه روابط تجاری کمک کند.
در دیدار رئیس اتاق بازرگانی ایران با سفیر سوئد در تهران، دو طرف بر ضرورت ازسرگیری مناسبات اقتصادی پس از رفع تحریمها تأکید کردند. در این نشست، صمد حسنزاده همچنین به ظرفیتهای موجود برای سرمایهگذاری در حوزههای غیرتحریمی اشاره و اعلام کرد دولت ایران آمادگی ارائه تضامین لازم برای حمایت از سرمایهگذاران خارجی را دارد.
حسنزاده با بیان اینکه سفارتخانهها و اتاقهای بازرگانی ایران و سوئد باید تلاش کنند تا سطح روابط تجاری دو کشور را به سطح گذشته و حتی بیشتر از آن برسانند، گفت: ایران از ورود تکنولوژیهای زیربنایی سوئد به کشور استقبال میکند. ما تجربه خوب سرمایهگذاری مشترک سوئد در ایران در حوزه خودرو و برخی واحدهای صنعتی را داشتهایم و امیدواریم باز هم این تجربه تکرار شود.
در این نشست همچنین به به ظرفیت ایران در زمینههای مختلف از جمله در صنایع پتروشیمی، تولیدات پالایشگاهی، دارویی، کشاورزی، غذایی و خشکبار، صنایعدستی و فرش، اشاره شد و رییس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد که در این حوزهها فرصتهای بسیاری در اختیار دو کشور برای توسعه روابط اقتصادی وجود دارد و با توجه به قیمتهای مناسب و رقابتی در ایران، فرصت خوبی برای مشارکت سوئد در مگاپروژه های ما از جمله ایجاد نیروگاههای برق، ایجاد شده است.
حسنزاده، با اشاره به مذاکرات ایران و آمریکا، افزود: امروز رویکرد حاکمیت و دولت بر توسعه روابط با همه کشورهاست و با توجه به چشمانداز مثبت مذاکرات، به نظر میرسد به زودی بتوان روابط نزدیکتری را با سوئد و دیگر کشورهای اروپایی شکل داد. اطمینان دارم مذاکرات به زودی به شکل خوبی برای ایران و طرفهای دیگر پایان خواهد گرفت.
رئیس اتاق ایران، گفت: به عنوان نماینده بخش خصوصی از آقای سفیر دعوت میکنم برای احیای برنامه تولید مشترک خودروی ولوو و برخی صنایعی که سوئد قبلا در ایران مشارکت داشت، مطالعات لازم را انجام داده و موانع پیش رو را به اتاق ایران گزارش کند. ما در اتاق برای رفع این موانع تمام تلاش خود را خواهیم کرد.
به دنبال روابط جدید با بخش خصوصی
در ادامه ماتیاس اوترستد، سفیر سوئد در ایران نیز با بیان اینکه اقتصاد و صنایع ایران و سوئد تطابق خوبی با یکدیگر دارند، افزود: زمینههای زیادی برای همکاری بین دو کشور به ویژه در حوزه خودروهای سنگین، تولید برق، مخابرات، صنایع دارویی، فولاد و استخراج معادن وجود دارد.
او با بیان اینکه یکی از مشکلات امروز در مسیر همکاریهای دوجانبه مسئله نقل و انتقالات پولی و بانکی است، ادامه داد: امیدواریم با موفقیت مذاکرات، رفع تحریمها اتفاق بیفتد تا بتوانیم روابطمان را احیا کنیم.
اوترستد گفت: تحریمها از ۱۰ سال پیش اعمال شده و در این مدت نسلی از تجار کنار رفتند و در نتیجه بخشی از تجارب مشترک از بین رفته است که احیای این تجارب و انتقال اطلاعات وظیفه اتاقهای دو طرف است.
او با بیان اینکه برخی موانع تجارت، قابل برطرف شدند هستند، افزود: ما میخواهیم شبکهسازیهای جدید با بخش خصوصی ایران ایجاد کنیم. اگر تحریمها لغو شوند با توجه به جنگ تعرفهای ترامپ، تولیدکنندگان حتما محلهای جدیدی از جمله ایران را برای تولید انتخاب خواهند کرد.