به گزارش اکوایران، براساس دادههای تورمی فروردین ماه سال جاری نسبت به اسفند سال گذشته، افزایش شاخص قیمتها در مناطق روستایی بیشتر از شهر بوده و این امر به دلیل بالاتر بودن تورم خوراکیها در روستا نسبت به شهر و افزایش بیشتر تورم اقلام غیرخوراکی در مناطق روستایی است. تورم ماهانه یعنی قیمت یک سبد […]
به گزارش اکوایران، براساس دادههای تورمی فروردین ماه سال جاری نسبت به اسفند سال گذشته، افزایش شاخص قیمتها در مناطق روستایی بیشتر از شهر بوده و این امر به دلیل بالاتر بودن تورم خوراکیها در روستا نسبت به شهر و افزایش بیشتر تورم اقلام غیرخوراکی در مناطق روستایی است.
تورم ماهانه یعنی قیمت یک سبد مشخص از کالا و خدمات در یک ماه نسبت به ماه قبل چقدر افزایش داشته است.
بار تورمی روی دوش روستاییان
دادههای مرکز آمار از تورم مناطق شهری و روستایی حاکی از این امر است که در فروردین ماه سال جاری به طور کلی تورم هم در روستا و هم در شهر نسبت به اسفند سال گذشته افزایش یافته است. با این وجود شدت این افزایش در مناطق روستایی بیشتر از شهر بوده است.
به بیان دقیقتر تورم کلی مناطق شهری که در اسفندماه ۳.۲ درصد بوده، در فروردین ماه به ۳.۸ درصد افزایش پیدا کرده، اینها درحالی است که در همین فاصله تورم مناطق روستایی از ۴ درصد به ۴.۷ درصد رشد کرده است. همانطور که پیداست افزایش تورم در روستا ۰.۷ واحد درصد بوده درحالی که در مناطق شهری این فاصله معادل ۰.۶ واحد درصد محاسبه شده است.
علت اینکه در فروردین سال جاری نسبت به اسفند سال گذشته تورم مناطق روستایی بیشتر از شهری افزایش یافته را میتواند در دو مورد مشاهده کرد. اولین مورد این است که تورم خوراکیها با اینکه در هر دو نقطه کاهش یافته اما شدت کاهش آن در مناطق روستایی پایینتر از شهر بوده است. به عبارت دیگر در نقاط شهری تورم خوراکیها از ۴.۸ درصد به ۴.۱ درصد رسیده اما در مناطق روستایی از ۵.۱ درصد به ۴.۵ درصد کاهش یافته است. در واقع علاوه بر بالاتر تورم خوراکیها در روستا نسبت به شهر، میزان کاهش این تورم در روستا(۰.۶ واحد درصد) کمتر از شهر(۰.۷ واحد درصد) بوده است.
اینها درحالی است که اهمیت اقلام خوراکی در سبد مصرفی روستاییان بیشتر از شهرنشینان است و از همینرو افزایش یا کاهش قیمت این اقلام تاثیر بیشتر بر معیشت مردم روستایی خواهد گذاشت.
از طرف دیگر حتی در مورد تورم گروه غیرخوراکی و خدمات نیز مناطق روستایی افزایش قیمت بالاتری را متحمل شدهاند. به طوری که تورم اقلام غیرخوراکی و خدمات در مناطق شهری از ۲.۵ درصد در اسفندماه به ۳.۷ درصد در فروردین ماه رسیده، در همین مدت این شاخص در روستا از ۳.۱ درصد به ۴.۹ درصد افزایش داشته است.
بنابراین طبیعی است که در فروردین سال جاری مناطق روستایی فشار تورمی بیشتری را در مقایسه با نقاط شهری تجربه کرده باشند.