فهرست جدید صادرکنندگان به ایران؛ هنگ‌کنگ وارد شد، انگلستان خارج + نمودار - افق اقتصادی

فهرست جدید صادرکنندگان به ایران؛ هنگ‌کنگ وارد شد، انگلستان خارج + نمودار - افق اقتصادی
سه شنبه, ۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-29
کد خبر: 386003 |
تاریخ انتشار : ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۴:۳۳ |
7 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران: داده‌های گمرک نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی، ارزش تجارت خارجی غیر نفتی کشور به ۱۳۰میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار رسید و رشد ۱۱.۱۵ درصدی را ثبت کرد، بررسی‌ها نشان می‌دهد به لحاظ وزنی هم حجم تجارت کشور در این مدت ۱۸۴ میلیون و ۲۲۹ هزار تن بوده است. براساس داده‌های […]

فهرست جدید صادرکنندگان به ایران؛ هنگ‌کنگ وارد شد، انگلستان خارج + نمودار

به گزارش اکوایران: داده‌های گمرک نشان می‌دهد در بازه زمانی مورد بررسی، ارزش تجارت خارجی غیر نفتی کشور به ۱۳۰میلیارد و ۲۱۹ میلیون دلار رسید و رشد ۱۱.۱۵ درصدی را ثبت کرد، بررسی‌ها نشان می‌دهد به لحاظ وزنی هم حجم تجارت کشور در این مدت ۱۸۴ میلیون و ۲۲۹ هزار تن بوده است.

براساس داده‌های گمرک از مجموع صادرات غیر نفتی کشور ۵۷ میلیارد و ۸۴۴ میلیون دلار به صادرات غیر نفتی (بدون احتساب صادرات نفت برق خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) اختصاص داشته و رشدی ۱۵.۶ درصدی را ثبت کرده است در این مدت همچنین ۷۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار هم به واردات اختصاص داشته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۵.۶درصد و ۸.۲ درصد افزایش داشته است.

۱۰ کشور اول صادرکننده کالا به ایران

با توجه به داده‌های اعلام شده این سوال مطرح می‌شود که در مدت زمان مورد بررسی عمده کالاهای وارداتی از چه کشورهای وارد ایران شده است؟ آمار گمرک نشان می‌دهد در این مدت بیشترین واردات از «امارات متحده عربی» صورت گرفته است، ارزش کالای وارداتی از این کشور برابر با ۲۱ میلیارد و ۹۳۰ میلیون دلار با حجم ۱۲ میلیون و۲۶۰ هزار تن بوده است. به گفته فعالان این بخش امارات یکی از پایگاه‌های صادراتی محسوب می‌شود و شاهراه تجاری به بسیاری از کشورها است. در این میان ایران هم سال گذشته بیشترین کالای وارداتی خود را از این کشور وارد کرده است. امارات یکی از کشورهای پایلوت صادراتی محسوب می‌شود و به همین دلیل بخش اعظمی از کالاهای وارداتی ایران از این طریق وارد کشور می‌شود؛ روندی که هزینه‌های واردکنندگان را افزایش می‌دهد، با این حال با توجه به شرایط موجود، واردکنندگان ناچار به استفاده از این روش هستند.

بر اساس آمار اعلام‌شده، پس از امارات، «چین» با  کمی بیش از ۱۹ میلیارد ۳۲۰ میلیون دلار  کالای صادراتی به کشور با حجم ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار تن در جایگاه دوم قرار گرفت و جایگاه خود را در میان صادرکنندگان کالا به ایران حفظ کرد.

ارزیابی‌ها همچنین نشان می‌دهد «ترکیه» با ۱۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون دلار با حجم ۷ میلیون و ۲۶۰ هزار تن کالا توانست رتبه سوم صادرکننده کالا به کشور با به خود اختصاص دهد.

براساس داده‌های گمرک ارزش صادرات «آلمان» به کشور هم برابر با ۲ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار با حجم ۳۷۰ هزار تن بوده است. روند واردات کالا به کشور نشان می‌دهد «هند» در جایگاه پنچم قرار داشته و در این مدت یک میلیارد و ۷۵۰ میلیون دلار کالا با حجم یک میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار وارد کشور شده است.

اما پنج کشور دیگر که در فهرست گمرک توانسته‌اند بیشترین سهم از واردات کالا به ایران را بر عهده بگیرند، شامل چه کشورهای می‌شود؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد «هنگ‌کنگ» به عنوان تازه وارد در جمع صادرکنندگان کالا به کشور قرار گرفت و، توانست یک میلیارد و ۳۹۰ میلیون دلار انواع کالا با حجم ۸۸۰ هزار تن وارد کشور کند و در فهرست ۱۰ کشور اول صادرکننده کالا به کشور جایگزین انگستان شود.  

از سوی دیگر «فدراسیون روسیه» هم در بازه زمانی مورد بررسی با صادرات یک میلیارد و ۳۵۰ هزار دلار با ارزش یک میلیون و ۹۵۰ میلیون تن کالا به ایران جایگاه ششم صادرکنندگان کالا به ایران را از آن خود کرد.

«هلند» هم به عنوان کشورهای اروپایی صادرکننده به ایران در سال ۱۴۰۳ یک میلیون ۸۷۰ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۲۱۰ میلیون دلار وارد کشور کرده است.

«سوئیس» هم با صادرات یک میلیون و ۳۲۰ میلیون تن کالا به ارزش ۸۹۰ میلیون دلار  توانست جایگاه نهم کشورهای صادرکنننده کالا را به خود اختصاص دهد.  «عمان» هم در این مدت صادراتی برابر با حجم ۷۸۰ هزار تن به ارزش ۷۷۰ میلیون دلار به کشور داشته است.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید