به گزارش اکوایران؛ براساس دادههای گمرک از مجموع صادرات غیر نفتی کشور ۵۷ میلیارد و ۸۴۴ میلیون دلار به صادرات غیر نفتی (بدون احتساب صادرات نفت برق خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) اختصاص داشته و رشدی ۱۵.۶ درصدی را ثبت کرده است در این مدت همچنین ۷۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون […]
به گزارش اکوایران؛ براساس دادههای گمرک از مجموع صادرات غیر نفتی کشور ۵۷ میلیارد و ۸۴۴ میلیون دلار به صادرات غیر نفتی (بدون احتساب صادرات نفت برق خدمات فنی مهندسی و صادرات از محل تجارت چمدانی) اختصاص داشته و رشدی ۱۵.۶ درصدی را ثبت کرده است در این مدت همچنین ۷۲ میلیارد و ۳۷۵ میلیون دلار هم به واردات اختصاص داشته است که این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۱۵.۶درصد و ۸.۲ درصد افزایش داشته است.
از سوی دیگر میزان وزنی تجارت خارجی غیر نفتی کشور در این مدت ۱۹۱ میلیون و ۲۲۹ هزار تن بوده که نسبت شاهد رشد صادرات و افت واردات بودیم.
براساس دادههای اعلام شده از سوی گمرک در بازه زمانی مورد بررسی همچنین میزان صادرات غیر نفتی، حدود ۱۵۲ میلیون تن و به ارزش ۵۷.۸ میلیارد دلار بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۱۰.۰۳ درصدی در وزن و ۱۵.۶ درصد در ارزش دلاری افزایش داشته است. همچنین میزان واردات کشور در این مدت، با کاهشی ۰.۷۷ درصدی در وزن و افزایشی ۸.۲۲ درصدی در ارزش دلاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، به ارقام ۳۹.۲ میلیون تن و ۷۲.۳ میلیارد دلار رسیده است.
اقلام عمده صادراتی کشور
دادههای گمرک نشان میدهد در سال ۱۴۰۳ بیشترین میزان صادرات کشور، به مقصد کشورهای «چین»، با رقمی بالغ بر ۱۴ میلیارد و ۸۵۴ میلیون دلار و سهم ۲۵.۶۸ درصد از کل ارزش صادرات، «عراق» با ۱۱ میلیارد و ۹۴۱ هزار دلار و سهم ۲۰.۶۴ درصد، »امارات متحده عربی» با ۷ میلیارد دلار و ۲۰۱ میلیون دلار و سهم ۱۲.۴۵ درصد، «ترکیه» با ۶ میلیارد و ۸۸۹ میلیون دلار و سهم ۱۱.۹۱ درصد و کشور «پاکستان» با ۲ میلیارد ۴۲۳ میلیون دلار و سهم ۴.۱۹ درصد از کل ارزش، صورت گرفته است.
کشورهای عمده طرف معامله واردات
براساس آمار گمرک کشورهای عمده طرف معامله واردات در سال ۱۴۰۳ کشور «امارات متحده عربی»، با اختصاص رقمی بالغ بر ۲۱ میلیارد و ۹۸۱ میلیون دلار و سهمی در حدود ۳۰.۳۷ درصد از کل ارزش واردات، در جایگاه نخست کشورهای طرف معامله قرار گرفته است. همچنین کشورهای «چین» با ۱۹ میلیارد و ۳۲۵ میلیون دلار و سهم ۲۶.۷۰ درصد، «ترکیه» با ۱۲ میلیارد و ۴۷۴ میلیون دلار و سهم ۱۷.۲۳ درصد، «آلمان» با ۲ میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار و سهم ۳.۳۶ درصد و «هند» با ۱میلیارد و ۷۴۷ میلیون دلار و سهم ۲.۴۱درصد از کل ارزش واردات، جزو کشورهای عمده طرف معامله واردات بودهاند.