اقتصاد رفتاری در مسئله بنزین - افق اقتصادی

اقتصاد رفتاری در مسئله بنزین - افق اقتصادی
سه شنبه, ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-22
کد خبر: 384185 |
تاریخ انتشار : ۰۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۴:۲۹ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

امروزه همه افراد در خصوص ناترازی‌های انرژی در ایران مطلع هستند اما مشکل اساسی در این حوزه چیست؟ آیا به هزینه آن برمی‌گردد یا دلایل دیگری دخیل هستند؟

اقتصاد رفتاری در مسئله بنزین

آترینا اورعی، مدرس مدرسه اقتصاد لندن (LSE)، در گفت‌وگویی با اکوایران به بررسی کاربردهای علم رفتاری در سیاست‌گذاری پرداخته و علت ناترازی انرژی ایران را نابرابری در پرداخت هزینه بنزین عنوان کرد.

او با تأکید بر اینکه برای حل این مشکل، باید یارانه‌ها به صورت پلکانی توزیع شوند، ادامه داد: افراد در دهک‌های بالای درآمدی نباید یارانه دریافت کنند، چرا که اگر توانایی پرداخت هزینه بنزین را نداشته باشند، به‌طور طبیعی از آن استفاده نخواهند کرد. در عوض، افرادی هستند که به‌طور روزانه با ماشین کار می‌کنند و نیاز به حمایت دارند.

اورعی همچنین بر اهمیت ایجاد یک دیتابیس قوی برای شناسایی دهک‌های درآمدی تأکید می‌کند تا یارانه‌ها به‌طور هدفمند توزیع شوند.

او اذعان دارد که پس از این مرحله، می‌توان به سمت مداخلات رفتاری حرکت کرد. به عنوان مثال، می‌توان از اثرات اجتماعی برای ترغیب افراد به کاهش مصرف بنزین استفاده کرد.

 

خبر مرتبط

معایب سیاستگذاری اقتصادی به شیوه سنتی

علم اقتصاد متعارف مفروضاتی برای بازیگران اقتصادی دارد که همیشه در صحنه عمل با واقعیت جور درنمی‌آیند. مفروضاتی مانند «تقارن اطلاعات»، «تشخیص درست منفعت» یا «تحت تاثیر دیگران و نتایج پیشین قرار نگرفتن».

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید