به گزارش اکوایران، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی امروز -یکم اردیبهشت- در نشست بررسی دستاوردهای حضور جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین اجلاس وزرای کشاورزی بریکس در فروردین ماه ۱۴۰۴ گفت: حجم مبادلات جمهوری اسلامی ایران با اعضای بریکس در حوزه کشاورزی و غذا بیش از ۱۳ میلیارد دلار است که البته بیشترین حجمش با برزیل در حدود ۷ […]
به گزارش اکوایران، غلامرضا نوری قزلجه، وزیر جهادکشاورزی امروز -یکم اردیبهشت- در نشست بررسی دستاوردهای حضور جمهوری اسلامی ایران در پانزدهمین اجلاس وزرای کشاورزی بریکس در فروردین ماه ۱۴۰۴ گفت: حجم مبادلات جمهوری اسلامی ایران با اعضای بریکس در حوزه کشاورزی و غذا بیش از ۱۳ میلیارد دلار است که البته بیشترین حجمش با برزیل در حدود ۷ میلیارد دلار است.
به گزارش ایرنا، نوری قزلجه افزود: حجم مبادلات کشورهای عضو بریکس در حوزه کشاورزی و غذا حدود ۱۶۰ میلیارد دلار است بنابراین این اعداد نشان از اهمیت این پیمان دارد.
به گفته او، نزدیک ۵۰ درصد جمعیت جهان در این چند کشور ساکن هستند زندگی میکنند که جایگاه اقتصادی مهمی دارد.
حضور وزیر جهاد کشاورزی در بریکس
غلامرضا نوری قزلجه در راس یک هیات اقتصادی برای شرکت در پانزدهمین اجلاس وزیران کشاورزی کشورهای عضو بریکس (BRICS)، عازم برزیلیا پایتخت برزیل شد.
«امنیت غذایی و تغذیه، پایداری»، «نوآوری و تامین مالی کشاورزی» و «تجارت بینالملل کشاورزی» سه محور اصلی و دستور کار پانزدهمین اجلاس وزیران کشاورزی در برزیل است؛ همچنین برنامه عمل در حوزه همکاریهای کشاورزی برای دوره ۲۰۲۵-۲۰۲۸ نیز در این دوره از اجلاس در برزیل به تصویب وزیران کشاورزی بریکس خواهد رسید.
جمهوری اسلامی ایران از سال ۲۰۲۴ میلادی به طور رسمی عضو گروه بریکس شده است؛ برزیل ریاست دورهای آن را در سال جاری میلادی برعهده دارد.
اعضای اصلی و بنیانگذار گروه بریکس شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی بودند؛ که از ۲۰۲۴ میلادی کشورهای مصر، اتیوپی، ایران و امارات متحده عربی نیز به این گروه پیوستهاند.
خبر مرتبط
بریکس برابر دلار؛ بلندپروازی یا آغاز یک تغییر؟
برخی رسانه های غربی اعتقاد دارند: بریکس بیش از آنکه یک بدیل منسجم برای نظم جهانی باشد، یک آرزو است؛ اما آرزویی که در خلأ شکل نگرفته، بلکه محصول بحران اعتماد جهانی به دلار است. همین بیاعتمادی، تلاش کشورهای بریکس برای ساخت نظم مالی چندقطبی را از رؤیایی دستنیافتنی، به ایدهای قابلبحث بدل کرده است.