رشد تجارت غذایی ایران با بریکس؛ سهم ۷ میلیارد دلاری برزیل - افق اقتصادی

رشد تجارت غذایی ایران با بریکس؛ سهم ۷ میلیارد دلاری برزیل - افق اقتصادی
دوشنبه, ۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-21
کد خبر: 384006 |
تاریخ انتشار : ۰۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۰ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ در حال حاضر بریکس شامل ۱۰ عضو است و به عنوان یک بلوک اقتصادی و سیاسی مهم در حال ظهور در عرصه جهانی شناخته می‌شود. این گروه به دنبال ایجاد یک نظام جهانی چندقطبی و افزایش نقش کشورهای در حال توسعه در معادلات بین‌المللی است. اعضای بریکس شامل کشورهای «برزیل»، «روسیه»، «هند»، […]

رشد تجارت غذایی ایران با بریکس؛ سهم ۷ میلیارد دلاری برزیل

به گزارش اکوایران؛ در حال حاضر بریکس شامل ۱۰ عضو است و به عنوان یک بلوک اقتصادی و سیاسی مهم در حال ظهور در عرصه جهانی شناخته می‌شود. این گروه به دنبال ایجاد یک نظام جهانی چندقطبی و افزایش نقش کشورهای در حال توسعه در معادلات بین‌المللی است. اعضای بریکس شامل کشورهای «برزیل»، «روسیه»، «هند»، «چین»،‌ «آفریقای جنوبی (در سال ۲۰۱۰)»، «مصر»، «اتیوپی»،‌ «ایران»، «امارات متحده عربی» و «عربستان سعودی» می‌شود؛ که برای توسعه مناسبات اقتصادی بایکدیگر همکاری می‌کنند.

براساس داده‌های اعلام شده از سوی وزیر جهاد کشاورزی حجم مبادلات کشورهای عضو بریکس در حوزه کشاورزی و غذا حدود ۱۶۰ میلیارد دلار است بنابراین این اعداد نشان از اهمیت این پیمان دارد.

  غلامرضا نوری قزلجه در نشست بررسی دستاوردهای حضور ایران در پانزدهمین اجلاس وزرای کشاورزی بریکس در فروردین ماه ۱۴۰۴ با اعلام حجم مبادلات کشورهای عضو بریکس بر این نکته تاکید کرد، نزدیک ۵۰ درصد جمعیت جهان در این چند کشور ساکن هستند که جایگاه اقتصادی مهمی دارد.

 وزیر جهاد کشاورزی موضوع امنیت غذایی را یکی از بحث‌های مهم در بین کشورهای بریکس دانست و در این خصوص عنوان کرد، پیشنهادات ایران در زمینه‌های مختلف از جمله تشکیل کارگروه شیلات، همکاری موسسات تحقیقات کشاورزی، تولید واکسن، فعال‌سازی ساز و کارهای مسائل مالی و مبادلات بین اعضا و توسعه سرمایه گذاری با اعضای بریکس مورد تایید و تصویب و استقبال  قرار گرفت.

احتمال کاهش تولید گندم 

در این نشست احتمال کاهش ۲۰ درصدی تولید گندم نیز از سوی وزیر جهادکشاورزی مطرح شد. به گفته نوری قزلجه درباره وضعیت تولید گندم در سال جاری به دلیل استمرار خشکسالی و احتمال واردات این محصول گفت: با توجه به کاهش ۲۶ درصدی بارندگی‌ها و کمبود آب سدها احتمال کاهش ۲۰ درصد تولید گندم وجود دارد.

وی در عین حال با اشاره به اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و اینکه ممکن است بخشی از این کاهش تولید از محل بهره وری جبران شود، افزود: در صورت کاهش تولید، گندم مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود که خرید این محصول از اعضای بریکس در اولویت قرار خواهد داشت.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید