به گزارش اکوایران، مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم پیشرفت، بهمنظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، تصمیم به افزایش سن بازنشستگی برای گروههای مختلف گرفت. بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه در جلسه علنی روز ۲۸ آبان ۱۴۰۲ با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید. همچنین شورای […]
به گزارش اکوایران، مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم پیشرفت، بهمنظور کاهش ناترازی صندوقهای بازنشستگی، تصمیم به افزایش سن بازنشستگی برای گروههای مختلف گرفت.
بند الحاقی بند خ ماده ۲۹ لایحه در جلسه علنی روز ۲۸ آبان ۱۴۰۲ با موافقت دولت و کمیسیون برنامه به رأی گذاشته شد و به تصویب رسید. همچنین شورای نگهبان در تاریخ ۲۴ دی ۱۴۰۲ موافقت خود را با این افزایش سن بازنشستگی اعلام کرد.
همانطور که پیشبینی میشد، این مصوبه مجلس با واکنشهای گستردهای از سوی افکار عمومی روبهرو شد. موافقان این تصمیم، وضعیت بحرانی صندوقهای بازنشستگی را عامل اصلی این تغییرات میدانستند، در حالی که مخالفان بر این باور بودند که این اقدام با اسناد بالادستی در حوزه رفاه و تأمین اجتماعی مغایرت دارد.
سید صولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت سیزدهم، در تاریخ ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که قانون افزایش سن بازنشستگی در سالهای ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ اجرایی نخواهد شد و اجرای آن به سال ۱۴۰۲ موکول خواهد گردید.
پس از بحث و جدلهای فراوان، بالاخره آییننامه اجرایی قانون افزایش سن بازنشستگی به تصویب رسید و به مرحله اجرا درآمد. محمدرضا عارف، معاون اول رئیسجمهوری، آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران را درباره نحوه افزایش سنوات الزامی بیمهپردازی برای بازنشستگی به سازمان اداری و استخدامی و وزارت کار ابلاغ کرد.
هیئت وزیران در جلسه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳، به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، آییننامه اجرایی این قانون را تصویب کرد. طبق گزارشها، اخیراً محمد محمدی، معاون بیمهای سازمان تأمین اجتماعی، بخشنامهای در مورد افزایش سن بازنشستگی صادر کرده است.
بخشنامه سازمان تأمین اجتماعی به شرح زیر است:
مدیرکل محترم تأمین اجتماعی استان
موضوع: صدور احکام بازنشستگی بیمهشدگان مشمول سازمان تأمین اجتماعی از تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱
با سلام و احترام،
با توجه به ابلاغ آییننامه اجرایی ماده (۲۹) قانون برنامه پنجساله هفتم پیشرفت جمهوری اسلامی ایران در خصوص «نحوه افزایش سنوات الزامی بیمهپردازی برای بازنشستگی»، که در تاریخ ۱۴۰۳/۱۲/۰۵ به تصویب هیئت محترم وزیران رسید، لازم است از تاریخ ۱۴۰۴/۰۱/۰۱ و تا زمان صدور بخشنامههای بعدی و فراهم شدن تمهیدات نرمافزاری لازم، فقط نسبت به صدور ترک کار و احکام بازنشستگی برای بیمهشدگانی که شرایط زیر را دارند، اقدام گردد:
بیمهشدگان با بیش از ۲۸ سال تمام سابقه پرداخت حق بیمه
بیمهشدگان مرد با حداقل ۶۲ سال سن
بیمهشدگان زن با حداقل ۵۵ سال سن
ایثارگران، معلولین و شاغلین مشاغل سخت و زیانآور (مشمولین قانون اصلاح تبصره ۲ الحاقی ماده ۷۶ مصوب ۱۳۸۰/۰۷/۱۴ و قانون نحوه بازنشستگی جانبازان انقلاب اسلامی مصوب ۱۳۶۷/۰۹/۰۱)