به گزارش اکوایران؛ کمبود انرژی به یک چالش مزمن و فزاینده برای صنایع ایران در سالهای اخیر تبدیل شده و تاثیرات قابل توجهی بر عملکرد و پایداری آنها داشته، بطوریکه برخی واحدهای تولیدی در کنار افزایش هزینهها با کاهش تولید مواجه شدند و در برخی موارد، صنایع مجبور به تعطیلی موقت یا کاهش شیفت کاری […]
به گزارش اکوایران؛ کمبود انرژی به یک چالش مزمن و فزاینده برای صنایع ایران در سالهای اخیر تبدیل شده و تاثیرات قابل توجهی بر عملکرد و پایداری آنها داشته، بطوریکه برخی واحدهای تولیدی در کنار افزایش هزینهها با کاهش تولید مواجه شدند و در برخی موارد، صنایع مجبور به تعطیلی موقت یا کاهش شیفت کاری شدند. به گفته فعالان اقتصادی در فصول سرد سال، اولویت تامین گاز بخش خانگی، محدودیت یا قطع گاز صنایع به ویژه در صنایعی مانند پتروشیمی که گاز خوراک اصلی آنها محسوب میشود را به همراه داشته است.
براساس آمار پایگاه خبری وزارت نفت (شانا)، از ابتدای امسال تا هجدهم فروردین ۱۴۰۴، مجموع گاز تحویلی به چهار بخش اصلی صنعتی شامل «نیروگاهها»، «پتروشیمی»، «فولاد» و «سیمان» به ۶ میلیارد و ۴۸۶ میلیون و ۴۴ هزار مترمکعب رسیده است. این رقم در مدت مشابه سال ۱۴۰۳، ۶ میلیارد و ۶۸ میلیون و ۶۶ هزار مترمکعب بود که نشاندهنده افزایش حدود ۶.۸۹ درصدی در تحویل گاز به صنایع است.
روند تحویل گاز به بخشهای مختلف
براساس این آمار، بیشترین افزایش به مصرف بخش نیروگاهی مربوط میشود که با تحویل ۳ میلیارد و ۶۲۸ میلیون و ۴۸۸ هزار مترمکعب گاز، رشدی بیش از ۷ درصدی نسبت به تحویل ۳ میلیارد و ۳۹۰ میلیون و ۱۱۴ هزار مترمکعبی پارسال را تجربه کرده است. این افزایش تحویل، نشان از تلاش و همت وزارت نفت برای تأمین سوخت مورد نیاز برای تولید پایدار برق کشور دارد که آمادگی آن را برای پاسخگویی به نیاز روزافزون صنایع و خانوارها در فصل گرم پیشرو آشکار میکند.
در بخش پتروشیمی، تحویل گاز با افزایشی حدود ۵.۱۳ درصد، از یک میلیارد و ۴۳۹ میلیون و ۹۱۳ هزار مترمکعب در پارسال به یک میلیارد و ۵۱۳ میلیون و ۷۹۶ هزار مترمکعب در ۱۸ روز ابتدایی امسال رسیده است. این تغییر نشاندهنده روند رو به رشد تولید در صنعت پتروشیمی است که بهمنظور تأمین نیازهای داخلی و ارتقای ظرفیتهای صادراتی برای تأمین مواد اولیه صنایع پاییندستی و ایجاد ارزش افزوده بیشتر در اقتصاد کشور انجام میشود.
تحویل گاز در بخش فولاد نیز در این مدت از ۸۰۲ میلیون و ۸۹۴ هزار مترمکعب در۱۴۰۳ به ۸۶۹ میلیون و ۵۵۶ هزار مترمکعب رسیده که معادل رشد ۸.۳ درصدی است. این افزایش تحویل گاز به توسعه تولید و تقویت صنعت فولاد برای تأمین نیازهای داخلی و صادراتی کشور منجر میشود.
همچنین تحویل گاز به صنعت سیمان از ۴۳۵ میلیون و ۱۴۵ هزار مترمکعب به حدود ۴۷۴ میلیون و ۲۰۴ هزار مترمکعب رسیده که معادل رشد ۸.۹۷ درصدی است. این تغییر نشاندهنده تحول و پیشرفت در تولید صنعت سیمان کشور است.
روند افزایش تحویل گاز در چهار بخش اصلی صنعتی نتیجه رویکرد متوازن وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران در مدیریت تأمین انرژی و اولویتبندی هوشمندانه در فصل سرما و گرما است. تأمین پایدار گاز بخش خانگی در زمستان ۱۴۰۳ به دلیل شدت سرما اولویت داشت، اما پس از پایان این فصل، گازرسانی به صنایع بدون وقفه انجام میشود.