تسهیل‌گری یا مچ‌گیری دولت با قوانین؟ - افق اقتصادی

تسهیل‌گری یا مچ‌گیری دولت با قوانین؟ - افق اقتصادی
جمعه, ۲۹ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-18
کد خبر: 378801 |
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳ |
11 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ از سوی دیگر در دیدار با فعالان اقتصادی، معاون اول رئیس جمهور ضمن اشاره به تضاد بین وظیفه تسهیل‌گری دولت و رویکرد مچ‌گیرانه برخی قوانین، بر لزوم تصویب قوانین با رویکرد حمایت‌گرانه و تسهیل‌کننده تاکید کرد و از حمایت دولت از این موضوع خبر داد. معاون اول رییس جمهور معتقد است، قوانین […]

تسهیل‌گری یا مچ‌گیری دولت با قوانین؟

به گزارش اکوایران؛ از سوی دیگر در دیدار با فعالان اقتصادی، معاون اول رئیس جمهور ضمن اشاره به تضاد بین وظیفه تسهیل‌گری دولت و رویکرد مچ‌گیرانه برخی قوانین، بر لزوم تصویب قوانین با رویکرد حمایت‌گرانه و تسهیل‌کننده تاکید کرد و از حمایت دولت از این موضوع خبر داد.

معاون اول رییس جمهور معتقد است، قوانین بسیار خوبی در کشور وجود دارد که باید عملیاتی شود و مهمترین مساله در حال حاضر، ایجاد تسهیل‌گری و بهبود نظام حکمرانی است و در این راستا باید اختیارات لازم به استانداران داده‌ شود تا وزارتخانه‌ها بتوانند در حوزه حاکمیتی و رفع موانع تولید اقدامات خود را به خوبی انجام دهند.

عارف افزود: برای تحقق این امر نیاز به اصلاح قوانین داریم و امیدواریم در هفته‌های آینده این مهم نیز محقق شود. استانداران باید اختیارات داشته باشند به خصوص در استان های مرزی که راهبرد دولت چهاردهم ، فراهم کردن روابط و ارتباط با کشورهای همسایه است و در این ارتباط باید به توسعه تجارت تهاتری و استفاده از پول ملی توجه بیشتری شود.

براساس گزارش اتاق بازرگانی ایران، عارف همچنین با اشاره به این که نگاه دولت چهاردهم بهره گیری از نخبگان است، اظهار کرد: نه این که دولت برنامه ای برای اجرا نداشته باشد؛ اما این شجاعت و شهامت را داریم که با پیشنهاد سازنده نخبگان و کارشناسان بتوانیم راه را تغییر دهیم تا پاسخ مناسبی به مشکلات موجود در کشور داده شود.

معاون اول رییس جمهور گفت: در شرایط عادی باید قوانین اجرا شود ولی گاهی با توجه به نیاز و در شرایط خاص، قوانین برای اجرا اصلاح می شود و از این رو نشست‌های سران سه قوه برای تصمیم گیری برگزار می شود. به عنوان مثال برای مدیریت و تنظیم بازار در اسفند ماه سال گذشته نیاز به مداخله در بازار طی مدت کوتاه بودیم که با مشارکت اصناف و در آرامش کامل، سبدهای کالا برای دهک های مختلف بدون ایجاد تورم در بازار توزیع شود.

عارف گفت: در ابتدای انقلاب اسلامی و بنا بر ضرورت ، تمرکز اقدامات اقتصادی در اختیار دولت بود و سپس با توجه به اصل ۴۴ قانون اساسی و تایید رهبرانقلاب اسلامی، نگاه به بخش خصوصی تغییر کرد.

وابستگی اقتصاد خراسان رضوی به بخش خصوصی

غلامحسین مظفری، استاندار خراسان رضوی نیز در بخشی از این جلسه گفت: حدود ۹۰ درصد اقتصاد خراسان رضوی به بخش خصوصی متکی است. این آمار نشان می‌دهد که دولت سهم کمتری در سرمایه‌گذاری‌های کلان داشته و این بخش خصوصی بوده که بار اصلی اقتصاد استان را به دوش کشیده است.

استاندار خراسان رضوی با اشاره به پتانسیلهای استان در حوزه های مختلف اقتصادی اضافه کرد: با علم به الزام وجود نگاه ملی و یکپارچه در کشور، معتقدیم بخشی از مسائل و مشکلات می‌توانند با تمرکززدایی و تفویض اختیار در استان‌ها حل‌وفصل شوند.

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید