استاد دانشگاه تهران، با نگاهی به رابطه پیچیده نرخ ارز و تورم، پرسید که کدامیک آغازگر دیگری است؟ او تأکید کرد که نرخ ارز میتواند عامل تورم باشد، اما بدون وجود نیروی پایدار تورمی، جهش مداوم ارز بعید است.به گفته تیمور رحمانی گر اقتصاد ایران همچون سالهای پیش از تحریم رشد میکرد، امروز ۹۰ درصد بزرگتر بود.
تیمور رحمانی، اقتصاددان، در همایش چشمانداز اقتصاد ایران ۱۴۰۴، به این موضوع پرداخته و نرخ ارز و تورم را با نگاهی به داستان مرغ و تخممرغ بررسی کرد.
رحمانی در این همایش اعلام کرده «همیشه گفتهام که تحریم طراحی شده تا سایز اقتصاد ایران را کوچک کند، در این تردید نکنید.»
او در ادامه توضیح داد که «اگر اقتصاد ایران در این سالها همچون پیش از آغاز تحریمها در نیمه دهه ۸۰ رشد کرده بود، در حال حاضر اندازه اقتصاد کشور ۹۰ درصد بزرگتر بود و این مساله بسیار مهمی است که بدانیم بدون روابط خارجی و ارتباطات با جهان، نه تنها رشد اقتصادی ۸ درصدی بلکه رشد اقتصادی ۲ درصدی هم محقق نخواهد شد.»
این استاد دانشگاه تهران، با طرح چند سوال به رابطه بین نرخ ارز و تورم پرداخت و پرسید، «آیا تغییرات نرخ ارز میتواند عامل تغییرات تورمی باشد؟ که باید گفت بله میتواند. آیا بدون وجود نیروی پایدار تورم، نرخ ارز میتواند پیوسته و مداوم افزایش یابد؟ باید گفت این موضوع بسیار بعید است. آیا تغییرات پیوسته نرخ تورم ممکن است ناشی از سیاستگذاری نباشد؟ واقعا این پرسش قدیمی است و من جوابم منفی است، اما باید با احتیاط در این مورد نظر داد. آیا عامل سومی وجود دارد که بتواند رفتار این دو را توضیح دهد؟» که پاسخ رحمانی به این پرسش مثبت بود.