تورم در سالی که گذشت: دی؛ بازگشت تورم فقرا به بالای ۳ درصد - افق اقتصادی

تورم در سالی که گذشت: دی؛ بازگشت تورم فقرا به بالای 3 درصد - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ / بعد از ظهر / | 2025-04-23
کد خبر: 376153 |
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردین ۱۴۰۴ - ۴:۳۲ |
32 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در گزارش خود از وضعیت تورم مصرف‌کننده در دی ماه سال ۱۴۰۳، تغییرات قابل توجهی را در شاخص‌های مختلف تورم نشان داده است. گزارش نشان می‌دهد که تورم ماهانه در دی ماه ۱۴۰۳ به ۲.۹ درصد رسید که نسبت به ماه قبل افزایش یافته است. این افزایش عمدتاً به دلیل […]

تورم در سالی که گذشت: دی؛ بازگشت تورم فقرا به بالای ۳ درصد

به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در گزارش خود از وضعیت تورم مصرف‌کننده در دی ماه سال ۱۴۰۳، تغییرات قابل توجهی را در شاخص‌های مختلف تورم نشان داده است. گزارش نشان می‌دهد که تورم ماهانه در دی ماه ۱۴۰۳ به ۲.۹ درصد رسید که نسبت به ماه قبل افزایش یافته است. این افزایش عمدتاً به دلیل فشار بیشتر تورم در کالاهای خوراکی بوده است. در این میان، تحلیل‌های مبتنی بر دهک‌های مختلف درآمدی نشان می‌دهند که اقشار کم‌درآمد فشار بیشتری از تورم کالاهای خوراکی را احساس کرده‌اند، در حالی که گروه‌های پردرآمدتر بیشتر تحت تأثیر تورم کالاهای غیرخوراکی قرار گرفته‌اند.

فشار تورمی از اقلام خوراکی

نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهند که تورم ماهانه در دی ماه برای کالاهای خوراکی ۳.۲ درصد و برای کالاهای غیرخوراکی ۲.۸ درصد بوده است. این افزایش محسوس در تورم خوراکی‌ها نشان می‌دهد که اقشار کم‌درآمد که بخش قابل توجهی از درآمد خود را صرف خرید کالاهای خوراکی می‌کنند، تحت فشار اقتصادی بیشتری قرار گرفته‌اند. طبق داده‌ها، تورم ماهانه در دهک اول به ۳.۰۷ درصد رسید که بیش از میانگین کشوری بود و بیشتر از تورم غیرخوراکی‌ها تحت تأثیر تورم اقلام خوراکی قرار گرفت. این گروه نسبت به افزایش قیمت مواد غذایی حساس‌تر بودند و سهم بیشتری از تورم را در بخش خوراکی‌ها تجربه کردند.

در مقایسه، دهک دهم که پردرآمدترین گروه جامعه است، با تورم ماهانه ۲.۸۹ درصدی مواجه شد. در این دهک، سهم تورم خوراکی تنها ۰.۷۵ واحد درصد بوده و بیشتر تحت تأثیر تورم کالاهای غیرخوراکی قرار گرفته‌اند. این تغییرات در میزان تأثیرگذاری تورم در گروه‌های مختلف درآمدی نشان‌دهنده تفاوت‌های الگوی مصرف و حساسیت‌های مختلف گروه‌ها نسبت به افزایش قیمت‌ها است.

نوسان تورم در مناطق شهری و روستایی و استان‌ها

علاوه بر تفاوت‌های میان دهک‌ها، نوسان تورم در مناطق شهری و روستایی نیز تفاوت‌هایی را نشان می‌دهد. در حالی که تورم ماهانه در مناطق شهری ۲.۹ درصد و در مناطق روستایی ۳.۱ درصد بوده است، تورم نقطه به نقطه و سالانه در مناطق شهری بیشتر از روستایی‌ها تجربه شده است. این نوسانات نشان می‌دهند که خانوارهای شهری به دلیل ساختار متفاوت مصرف، بیشتر از افزایش قیمت‌ها آسیب می‌بینند، اما در عین حال، تورم سالانه در هر دو منطقه کاهش یافته است.

در بین استان‌های کشور نیز کمترین تورم ماهانه در این ماه ۱.۸ درصد و به نام استان کرمان ثبت شده است. در مقابل، بالاترین سطح این شاخص ۴.۳ درصد بوده که در استان خراسان شمالی برآورد شده است. 

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید