جنگ تعرفه‌ای آمریکا در سال ۱۹۳۰ چه تبعاتی در پی داشت؟ - افق اقتصادی

جنگ تعرفه‌ای آمریکا در سال 1930 چه تبعاتی در پی داشت؟ - افق اقتصادی
جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-04
کد خبر: 374426 |
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۳ |
17 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در حال ایجاد اختلال در تجارت جهانی هستند، اما این اتفاق در تاریخ آمریکا، بی‌سابقه محسوب نمی‌شود. آخرین رشد بزرگ تعرفه با «قانون تعرفه اسموت-هاولی» در سال ۱۹۳۰ رخ داد و باعث وخیم‌تر شدن رکود بزرگ شد و تجارت جهانی را به دو بلوک اقتصادی رقیب تقسیم […]

جنگ تعرفه‌ای آمریکا در سال ۱۹۳۰ چه تبعاتی در پی داشت؟

به گزارش اکوایران، تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در حال ایجاد اختلال در تجارت جهانی هستند، اما این اتفاق در تاریخ آمریکا، بی‌سابقه محسوب نمی‌شود. آخرین رشد بزرگ تعرفه با «قانون تعرفه اسموت-هاولی» در سال ۱۹۳۰ رخ داد و باعث وخیم‌تر شدن رکود بزرگ شد و تجارت جهانی را به دو بلوک اقتصادی رقیب تقسیم کرد.

به نوشته اکونومیست، هربرت هوور -سی‌ویکمین رئیس‌جمهوری آمریکا- که در سال ۱۹۲۸ انتخاب شد، تصمیم گرفت از کشاورزان آمریکایی در برابر رقابت از سوی اروپا محافظت کند. در سال ۱۹۲۹، سناتور اسموت و ویلیس هاولی، نماینده کنگره، پیشنهاد افزایش تعرفه بر واردات کشاورزی را مطرح کردند؛ موضوعی که به‌طور ویژه کانادا را تحت تأثیر قرار می‌داد.

طی یک دوره ۱۸ ماهه، این لایحه گسترش یافت، چراکه صنایع مختلف برای محافظت از خود و بهره‌برداری از این امکان قانونی لابی می‌کردند. پاسخ کانادا این بود که تعرفه واردات محصولات آمریکایی را افزایش دهد و به کاهش تعرفه محصولات امپراتوری بریتانیا بپردازد.

با وجود هشدار بیش از هزار اقتصاددان و رهبر تجاری درباره خطرات اقتصادی این اقدام، هوور لایحه اسموت-هاولی را امضا و آن را به قانون تبدیل کرد. این قانون با اقدامات تلافی‌جویانه همراه شد و کشورها تعرفه‌های واردات محصولات آمریکایی را افزایش دادند. جنگ تجاری ناشی از آن موجب کاهش ۷۰ درصدی ارزش واردات و صادرات آمریکا بین سال‌های ۱۹۲۹ تا ۱۹۳۲ شد؛ در حالی‌که عوامل دیگری نیز بر اقتصاد ضربه وارد کردند، قانون اسموت-هاولی باعث عمیق‌تر شدن رکود اقتصادی شد.

انتقادات عمومی در برابر تعرفه‌ها بسیار سریع رخ داد. دموکرات‌ها در سال ۱۹۳۱ کنترل مجلس نمایندگان را دست گرفتند و با همکاری با جمهوری‌خواهان میانه‌رو، سیاست تجاری ایالات متحده را هدایت کردند.

در انتخابات ریاست‌جمهوری ۱۹۳۲ آمریکا، فرانکلین روزولت از جمهوری‌خواهان به‌خاطر محدود کردن آمریکا با تعرفه‌ها انتقاد کرد و قول احیای تجارت را داد. سختی اقتصادی منجر به شکست هوور شد و اسموت و هاولی نیز کرسی‌های خود در کنگره را از دست دادند. روزولت در سال ۱۹۳۴ و با تأیید کنگره مذاکره با کشورها برای کاهش تعرفه‌ها را کلید زد و یک فرآیند آهسته برای معکوس کردن سیاست‌های حمایتی هربرت هوور آغاز شد.

قانون اسموت-هاولی نشان داد که چگونه سیاست‌های حمایتی که با هدف حمایت از صنایع داخلی آمریکا طراحی شده بود، اغلب نتایج معکوس خواهد داشت، آن هم از طریق تشدید تنش‌های تجاری در جهان و آسیب رساندن به مصرف‌کنندگان.

تعرفه‌های ترامپ، منعکس‌کننده این اشتباهات پیشین هستند. زمانی که سیاست‌های حمایتی اجرایی شوند، به‌سختی کنترل خواهند شد و در نهایت این مصرف‌کنندگان هستند که تاوان می‌دهند. در سال ۱۹۳۰، ناظران امیدوار بودند آمریکا از حماقت تعرفه‌ای خود درس بگیرد و برای عمده قرن بیستم این اتفاق افتاد.

با این حال، بازگشت ترامپ به سیاست‌های تعرفه‌ای تهاجمی نشان می‌دهد که درس‌های دهه ۱۹۳۰ باید دوباره مرور شوند.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید