۸۶ واحد فعال آب شیرین کن در کشور داریم - افق اقتصادی

۸۶ واحد فعال آب شیرین کن در کشور داریم - افق اقتصادی
جمعه, ۱۵ فروردین ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-04-04
کد خبر: 374324 |
تاریخ انتشار : ۰۶ فروردین ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۳ |
29 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ براساس داده‌‌های اعلام شده از سوی سازمان آب فاضلاب ۱۸ واحد آب شیرین کن جدید دیگر در جنوب کشور در مدار بهره برداری قرار دارند. هاشم امینی ضمن بیان این مطلب افزود: یکی از منابع آبی غیر متعارف کشور استفاده از منابع آب شور و بخصوص در سواحل جنوبی کشور است که […]

۸۶ واحد فعال آب شیرین کن در کشور داریم

به گزارش اکوایران؛ براساس داده‌‌های اعلام شده از سوی سازمان آب فاضلاب ۱۸ واحد آب شیرین کن جدید دیگر در جنوب کشور در مدار بهره برداری قرار دارند.

هاشم امینی ضمن بیان این مطلب افزود: یکی از منابع آبی غیر متعارف کشور استفاده از منابع آب شور و بخصوص در سواحل جنوبی کشور است که برای کانون‌های جمعیتی در این استان‌ها استفاده می توان از آب‌ شیرین‌کن‌ها بهره‌ برد.  

به گفته مدیر عامل آب وفاضلاب کشور، این طرح‌ها مازاد بر طرح‌هایی است که اخیرا از طریق انتقال آب دریای عمان وخلیج فارس برای مصارف صنعت از ۵ خط بزرگ در حال انجام است، که این خطوط در نقاط شرقی، مرکزی وغربی کشور با هدف تامین آب صنایع ودر کنار آن تامین آب شرب وبهداشت شهرهای طول مسیر در حال اجراست.

امینی افزود: بخش خط شرقی طرح را صنعت اجرا می‌کند تا آب صنایع استان‌های سیستان وبلوچستان خراسان جنوبی ورضوی تامین شود البته همراه با آن آب شرب این مناطق نیز تامین می‌شود.

مدیر عامل آب وفاضلاب کشور با اشاره به این که در بخش نوار مرکزی دوخط انتقال آب در حال اجرا است گفت:این خطوط به استان‌های هرمزگان، کرمان ویزد رسیده ودر ماه‌های آینده به اصفهان می‌رسد.

وی ادامه داد:تمام این آب‌های در نقطه برداشت شیرین سازی می‌شود تا مسایل زیست محیطی را کمتر کند وپساب وشورابه‌های آب شیرین کن‌ها با استانداردهای زیست محیطی صاحبان آب شیرین کن‌ها به اعماق دریا منتقل می‌شود گرچه این طرح‌ها را کمی دیر آغاز کردیم.

وی تصریح کرد: در نوار شمالی کشور بارش‌های خوبی داریم در گیلان و مازندران طرح‌های متعددی را در قالب سدهایی برای تامین آب شرب وکشاورزی تعریف کردیم وطرح‌های دیگری نیز برای تامین آب شرب گیلان ومازندران دردست داریم بنابراین از ظرفیت آب‌های سطحی بهره‌مند می‌شویم وکمتر از آب شیرین کن‌ها استفاده می‌کنیم.

امینی ادامه داد: برنامه ریزی کردیم در استان گلستان بخشی از آب مورد نیاز را از طریق شیرین سازی تامین کنیم که اقدامات ان در سازمان برنامه وبودجه انجام شده وامیدواریم هرچه سریعتر بتوانیم فرا خوان سرمایه گذار را داشته باشیم. 

به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، وی درباره موانع اصلی سرمایه گذاری در آب شیرین کن‌ها گفت:قیمت تمام شده آب از طریق آب شیرین کن‌ها وقیمت تکلیفی که از مشترکان مسکونی وغیر مسکونی می‌گیریم موجب شده سرمایه گذاران استقبال کمتری داشته باشند، از طرف دیگر دولت باید خرید تضمینی از آب شیرین کن‌ها داشته باشد که بخش عمده‌ای از منابع صرف خرید تضمینی می‌شود تا مابه التفاوت قیمت تمام شده وتکلیفی پرداخت شود.

وی درباره بزرگترین آب شیرین کشور گفت: آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی بندر عباس که بخش خصوصی آن را وارد مدار کرده و آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی سیستان وبلوچستان که تامین آب آن از منابع زیر زمینی است وبزرگترین آب شیرین کن خشکی دنیاست از بزرگترین آب شیرین کن‌های کشورند ولی آب شیرین کن‌های بزرگ دیگری را هم بخش خصوصی اداره می‌کند که آب آن برای مصارف صنعتی استفاده می‌شود.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید