سواحل مکران؛ گنج استراتژیک ایران برای توسعه آینده کشور - افق اقتصادی

سواحل مکران؛ گنج استراتژیک ایران برای توسعه آینده کشور - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-14
کد خبر: 367963 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
33 بازدید
۰
1
ارسال به دوستان
پ

اکوایران، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش امروز -۱۸ اسفند- در گردهمایی معاونین ستاد و فرماندهان مناطق و پایگاه‌های نداجا گفت: سواحل مکران گنجی بزرگ و ذخیره‌ای استراتژیک برای ایران است که آینده کشور در گرو بهره‌برداری صحیح از آن قرار دارد. او اضافه کرد: توسعه این سواحل و استفاده از ظرفیت‌های دریای عمان، از سال […]

سواحل مکران؛ گنج استراتژیک ایران برای توسعه آینده کشور

اکوایران، امیر دریادار حبیب‌الله سیاری، معاون هماهنگ کننده ارتش امروز -۱۸ اسفند- در گردهمایی معاونین ستاد و فرماندهان مناطق و پایگاه‌های نداجا گفت: سواحل مکران گنجی بزرگ و ذخیره‌ای استراتژیک برای ایران است که آینده کشور در گرو بهره‌برداری صحیح از آن قرار دارد.

او اضافه کرد: توسعه این سواحل و استفاده از ظرفیت‌های دریای عمان، از سال ۱۳۸۷ در دستور کار نیروی دریایی قرار گرفته و امروز به یک گفتمان ملی تبدیل شده است.

به گزارش ایرنا، دریادار سیاری با اشاره به رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش، گفت: این رزمایش‌ها نشان از آمادگی و توان بالای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در دفاع از مرزهای دریایی کشور دارد.

او در بخش دیگری از سخنان خود، همکاری‌های علمی نیروی دریایی با دانشگاه‌ها و مراکز دانش‌بنیان کشور را عامل پیشرفت‌های چشمگیر در ساخت تجهیزات جدید این نیرو نظیر ناوشکن‌ها و زیردریایی‌ها برشمرد و تاکید کرد: این همکاری‌ها ارتقای جایگاه علمی کشور در سطح بین‌المللی را نیز به همراه داشته است.

دریادار سیاری همچنین نیروی دریایی را نیرویی نظامی، علمی، سیاسی و بین‌المللی توصیف کرد که علاوه بر دفاع از مرزها، در عرصه‌های دیپلماسی نیز نقش موثری ایفا می‌کند.

توسعه ساحلی مکران، آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران

به گزارش اکوایران، از حدود ۵ سال پیش مطالعاتی در منطقه مکران برای انجام اقدامات توسعه‌ای در این سواحل آغاز شده و وزارتخانه‌های راه و نفت با کمک دانشگاه شهید بهشتی پیشگام این مطالعات شده‌اند.

محمدحسین شریف‌زادگان، استاد توسعه اقتصادی و برنامه‌ریزی منطقه‌ای، در این خصوص به اکوایران گفت: برنامه‌ریزی‌ها در این سند توسعه برای سه دوره ۵ ساله انجام شده که قرار است فعالیت‌هایی برای توسعه درون‌زا و برون‌را در این منطقه انجام شود. توسعه برون‌زا جاذب سرمایه و نیروی کار خواهد بود و پیش‌بینی می‌شود که در پایان این ۳ دوره ۵ ساله جمیت کنونی منطقه به ۱.۵ میلیون نفر برسد.

شریف‌زادگان معتقد است که توسعه ساحلی مکران شاید آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران باشد.

گفت‌وگوی کامل شریف‌زادگان با اکوایران را می‌توانید در لینک زیر ببینید:

خبر مرتبط

مکران؛ آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران

از مرز ایران و پاکستان که منطقه‌ای است به نام گواتر تا میناب، منطقه‌ای ساحلی قرار دارد که به آن مکران گفته می‌شود.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید