واردات خودرو جان گرفت+ نمودار - افق اقتصادی

واردات خودرو جان گرفت+ نمودار - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-14
کد خبر: 367956 |
تاریخ انتشار : ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
23 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد تعداد خودروهای وارداتی به کشور در سال ۱۴۰۲ به بالاترین سطح در ۵ سال گذشته رسیده است. همچنین بر اساس این آمار نسبت تعداد این خودروها به کل خودروهای پلاک شده در انتهای سال ۱۴۰۲  به بالاترین سطح در ۴ سال پیش خود رسیده است. نسبت […]

واردات خودرو جان گرفت+ نمودار

به گزارش اکوایران، گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد تعداد خودروهای وارداتی به کشور در سال ۱۴۰۲ به بالاترین سطح در ۵ سال گذشته رسیده است. همچنین بر اساس این آمار نسبت تعداد این خودروها به کل خودروهای پلاک شده در انتهای سال ۱۴۰۲  به بالاترین سطح در ۴ سال پیش خود رسیده است.

نسبت خودروهای وارداتی به کل خودروهای پلاک‌شده کشور، شاخصی مهم در تحلیل ساختار بازار خودروی داخلی و میزان وابستگی به واردات است. این نسبت نشان‌دهنده سهم خودروهای خارجی در مقایسه با تولیدات داخلی بوده و تحت تأثیر عواملی مانند سیاست‌های وارداتی، تعرفه‌های گمرکی، نرخ ارز و تقاضای مصرف‌کنندگان قرار دارد.

افزایش این نسبت معمولاً بیانگر کاهش تولید داخلی یا افزایش تقاضا برای خودروهای خارجی به دلیل کیفیت، تنوع و فناوری پیشرفته‌تر است. در مقابل، کاهش آن می‌تواند ناشی از حمایت از صنعت خودروسازی داخلی، اعمال محدودیت‌های وارداتی یا افزایش هزینه‌های واردات باشد.

در این گزارش، روند تغییرات این نسبت در سال‌های اخیر مورد ارزیابی قرار گرفته است.

تعداد خودروهای سواری وارداتی رکورد زد

مرکز آمار ایران در آخرین گزارش خود از وضعیت عدالت اجتماعی در کشور، وضعیت واردات خودروهای سواری را اعلام کرده است. طبق این آمار در بازه سال‌های ۹۶ تا ۱۴۰۲ از منظر تعداد خودروهای وارد شده، بیشترین سطح واردات خودرو در سال ۹۷ و کمترین سطح در سال ۱۴۰۱ به ثبت رسیده است.

طبق این آمار، نسبت خودروهای وارداتی به خودروهای پلاک شده در سال ۱۴۰۲ افزایش چشمگیری داشته است. به طوریکه از ۰.۰۳ درصد در سال ۱۴۰۱ به حدود ۰.۷۹ درصد در سال ۱۴۰۲ رسیده که بالاترین سطح از سال ۹۹ تا ۱۴۰۲ (در ۴ سال گذشته خود) بوده است. به بیان ساده‌تر در سال ۱۴۰۲ از هر ۱۰ هزار خودروی پلاک شده در کشور، ۷۹ خودرو وارداتی و در سال ۱۴۰۱ از هر ۱۰ هزار خودروی وارداتی، تنها ۳ خودرو وارداتی بوده است. علت افزایش این نسبت در سال ۱۴۰۲ را می‌توان در آیین‌نامه واردات خودروهای خارجی جستجو کرد که فضای بسته واردات خودرو در کشور را از تنگنا خارج کرد.

بعلاوه بر اساس آمارهای رسمی، بیشترین نسبت خودروهای سواری وارداتی به کل خودروهای سواری پلاک شده داخلی، مربوط به سال ۱۳۹۷ و معادل ۱.۷۸ درصد بوده است. آمار خودروهای وارداتی بعد از این سال با کاهش مواجه شده که دلیل اصلی آن را می‌توان قانون ممنوعیت واردات خودروهای سواری خارجی در تیرماه ۱۳۹۷ دانست.

همچنین این مرکز آمار مربوط به تعداد خودروهای وارداتی را نیز اعلام کرده است. بر این اساس، تعداد خودروهای وارداتی در سال ۱۴۰۲ به بیشترین سطح از سال ۹۸ تا ۱۴۰۲ (در بازه ۵ ساله) رسید. طبق آمارها، تعداد خودروهای سواری وارداتی در این سال ۱۱ هزار و ۲۶۶ دستگاه بوده است. 

 

 

 

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید