به گزارش اکوایران؛ ترانزیت خارجی به حمل و نقل کالا از یک کشور به کشور دیگر گفته میشود، بهگونهای که این کالاها از طریق خاک یک کشور ثالث عبور میکنند. در این نوع حملونقل، کالا بدون اینکه در کشور عبوری مصرف یا تخلیه شود، با رعایت قوانین گمرکی و نظارتهای مربوطه از مرز ورودی به […]
به گزارش اکوایران؛ ترانزیت خارجی به حمل و نقل کالا از یک کشور به کشور دیگر گفته میشود، بهگونهای که این کالاها از طریق خاک یک کشور ثالث عبور میکنند. در این نوع حملونقل، کالا بدون اینکه در کشور عبوری مصرف یا تخلیه شود، با رعایت قوانین گمرکی و نظارتهای مربوطه از مرز ورودی به مرز خروجی منتقل میشود. از جمله مزیای ترانزیت خارجی میتوان «کاهش هزینههای حملونقل و صرفهجویی در زمان»، «افزایش درآمدهای ارزی برای کشور ترانزیتکننده» و «تسهیل تجارت بینالمللی و گسترش روابط تجاری» اشاره کرد.
ارزیابیهای گمرک نشان میدهد در بازه زمانی مورد بررسی بیشترین میزان ترانزیت خارجی کشور از مبدا گمرکات «منطقه ویژه شهید رجایی»، «پرویزخان» و «باشماق» صورت گرفته است.
فرود عسگری رئیس کل گمرک ایران با اعلام خبر افزایش ۲۶ درصدی ترانزیت خارجی از مسیر ایران در ۱۱ ماهه ۱۴۰۳ به این نکته اشاره کرد که رقم ترانزیت خارجی کشور در بازه زمانی مورد بررسی به ۲۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن رسیده است.
رئیس کل گمرک ایران، بیشترین میزان ترانزیت خارجی کشور در مدت یادشده به ترتیب از مبدا گمرکات منطقه ویژه شهید رجایی با ۵.۳ میلیون تن، پرویزخان با ۴.۶ میلیون تن و باشماق با ۲.۷ میلیون تن صورت گرفته است.