به گزارش اکوایران، براساس جدیدترین دادههای مرکز آمار از جایگاه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استانها، در سال گذشته متوسط هزینه خوراکی یک خانوار ساکن در آذربایجان غربی نزدیک به ۳۱ میلیون تومان بوده که پایینترین مقدار در میان استانها را داشته است. از طرف دیگر یک خانوار بوشهری در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۷۴ میلیون […]
به گزارش اکوایران، براساس جدیدترین دادههای مرکز آمار از جایگاه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استانها، در سال گذشته متوسط هزینه خوراکی یک خانوار ساکن در آذربایجان غربی نزدیک به ۳۱ میلیون تومان بوده که پایینترین مقدار در میان استانها را داشته است. از طرف دیگر یک خانوار بوشهری در سال ۱۴۰۲ بیشتر از ۷۴ میلیون تومان به صورت میانگین به اقلام خوراکی اختصاص داده که بالاترین میزان در میان ۳۱ استان کشور بوده است.
کارشناسان اقتصادی باور دارند که بالا بودن هزینه خوراکی در خانوارها میتواند نشانی از کاهش رفاه تلقی شود.
اعداد و ارقام مربوط به متوسط هزینه خوراکی خانوارها در استانها
آمارها حاکی از آن است که متوسط هزینه خوراکی خانوارهای شهری در کل کشور در سال گذشته معادل ۵۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده است. براین اساس متوسط هزینه خوراکی یک خانوار شهری در ۱۲ استان در سال گذشته از متوسط هزینه خوراکی کل کشور بالاتر بوده و بنابراین ۱۹ استان نیز متوسط هزینه خوراکی پایینتری داشتهاند.
بررسیها نشان میدهد در سال گذشته متوسط هزینه خوراکی یک خانوار شهری در بوشهر ۷۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بوده که بالاترین در میان استانها بوده است. در مقابل این متغیر در آذربایجان غربی برابر با ۳۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان برآورد شده که پایینترین مقدار را داشته است.
علاوه بر استان بوشهر، خانوارهای استان چهارمحال و بختیاری نیز متوسط هزینه خوراکی بالاتر از ۷۰ میلیون در سال گذشته به خود اختصاص دادهاند که در رتبه دوم پر هزینهترین استانها در اقلام خوراکی قرار گرفتهاند.
با اینوجود در سال گذشته استان سمنان در زمینه هزینهکرد اقلام خوراکی در مقام یکی مانده به آخر و قبل از بوشهر قرار گرفته است. متوسط هزینه خوراکی یک خانوار شهری در سمنان برابر با ۳۵ میلیون تومان بوده است.
همچنین یک خانوار شهری در تهران به صورت میانگین در سال گذشته معادل ۵۹ میلیون تومان به اقلام خوراکی اختصاص داده که میتوان گفت این استان را در دسته استانهای کمتر مرفه قرار میدهد.