دستمزد کارگران باید ۴ بار در سال افزایش یابد - افق اقتصادی

دستمزد کارگران باید ۴ بار در سال افزایش یابد - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-14
کد خبر: 366022 |
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
31 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران،‌ سعید رحمت‌زاده، نماینده شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص تعیین حقوق و دستمزد کارگران گفت: با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز و تغییرات پیوسته تورم در سال‌های اخیر، که به‌طور روزانه یا هفتگی بر قیمت کالاها و خدمات تأثیر گذاشته است، معیشت و قدرت خرید حقوق‌بگیران […]

دستمزد کارگران باید ۴ بار در سال افزایش یابد

به گزارش اکوایران،‌ سعید رحمت‌زاده، نماینده شهرستان صومعه‌سرا در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با تسنیم، در خصوص تعیین حقوق و دستمزد کارگران گفت: با توجه به نوسانات شدید نرخ ارز و تغییرات پیوسته تورم در سال‌های اخیر، که به‌طور روزانه یا هفتگی بر قیمت کالاها و خدمات تأثیر گذاشته است، معیشت و قدرت خرید حقوق‌بگیران با چالش‌های جدی مواجه شده است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در چنین شرایطی، استفاده از شیوه‌های قدیمی و برگزاری جلسات تعیین حقوق و دستمزد در پایان سال، که معمولاً منجر به افزایش اندک و کمتر از نرخ تورم می‌شود، نمی‌تواند نیازهای معیشتی این قشر از جامعه را برآورده کند. در بهترین حالت، با توجه به افزایش لحظه‌ای نرخ ارز و قیمت کالاهای اساسی و ضروری، این افزایش تنها می‌تواند هزینه‌های ماه اول از دوازده ماه سال آینده را پوشش دهد.

او افزود: به نظر می‌رسد لازم است که سیستم تعیین حقوق و دستمزد بازطراحی شده و بر اساس شاخص‌های اقتصادی مانند تورم ماهانه و ارزش پول ملی (ریال) به‌صورت شناور، متغیر و چند مرحله‌ای عمل کند تا بتواند پاسخگوی هزینه‌های واقعی خانوار باشد.

او در پایان گفت: این روش افزایش حقوق به‌صورت فصلی (چهار مرحله‌ای در سال) می‌تواند به ایجاد ثبات نسبی در معیشت کارگران و مستمری‌بگیران منجر شده و در نهایت باعث افزایش رضایت‌مندی و بهره‌وری آن‌ها در بخش‌های مختلف تولیدی، صنعتی و کشاورزی گردد.

تعیین حداقل دستمزد بر اساس نوع صنف

احمد میدری، وزیر کار در آخرین سخنان خود درباره دستمزد اعلام کرد که می‌توان حداقل دستمزد را بر اساس نوع فعالیت اصناف تعیین کرد.

او بیان داشت: «ماده ۱۴۱ این اختیار را به ما داده که بر اساس نوع مشاغل و اصناف، دستمزد را تعیین کنیم. راهبرد ما این است که دستمزدها بر اساس صنوف مشخص شود، زیرا گاهی حداقل‌های تعیین‌شده در تهران برای یک صنف، ممکن است در سایر استان‌ها موجب رکود آن صنف شود. بنابراین قصد داریم با همکاری استانداری‌ها، اتاق بازرگانی و نمایندگان تشکل‌های کارگری، در هر استان حداقل دستمزد یک صنف را به‌طور مجزا تعیین کنیم.»

میدری همچنین تعیین دستمزد منطقه‌ای در کشور را به دلیل نبود زیرساخت‌های مناسب غیرقابل اجرا دانست و افزود: «در کشورهایی که دستمزد منطقه‌ای دارند، مهاجرت نیروی کار تحت نظارت شهرداری‌ها صورت می‌گیرد، اما در کشور ما چنین سیستمی وجود ندارد.»

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید