وصول تنها ۱ درصد از منابع حاصل از فروش دارایی‌های مازاد دولت - افق اقتصادی

وصول تنها 1 درصد از منابع حاصل از فروش دارایی‌های مازاد دولت - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-14
کد خبر: 365936 |
تاریخ انتشار : ۱۵ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۳ |
39 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران،‌ بر اساس آمار دیوان محاسبات از تحقق منابع حاصل از مولدسازی منتهی به ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۳، از مبلغ مصوب ۴۱۲۶۸ میلیاردتومان، تنها بالغ بر یک درصد وصول شده‌ است. به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دیوان محاسبات کشور، همچنین از مبلغ مصوب منابع حاصل از واگذاری شرکت‌های دولتی به میزان ۶۰ […]

وصول تنها ۱ درصد از منابع حاصل از فروش دارایی‌های مازاد دولت

به گزارش اکوایران،‌ بر اساس آمار دیوان محاسبات از تحقق منابع حاصل از مولدسازی منتهی به ابتدای اسفند ماه ۱۴۰۳، از مبلغ مصوب ۴۱۲۶۸ میلیاردتومان، تنها بالغ بر یک درصد وصول شده‌ است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دیوان محاسبات کشور، همچنین از مبلغ مصوب منابع حاصل از واگذاری شرکت‌های دولتی به میزان ۶۰ هزار میلیاردتومان نیز تنها ۲۸درصد محقق شده‌ است.

عائدی دولت سیزدهم از طرح مولدسازی دارایی‌های دولت 

طرح مولدسازی دارایی‌های دولت در زمان ریاست‌جمهوری سید ابراهیم رئیسی -رئیس‌جمهوری فقید کشور- آغاز شد. دولت سیزدهم برنامه‌ریزی کرده بود تا با فروش بخشی از اموال غیرمنقول دولتی به ارزش ۱۰۸ هزار میلیارد تومان، بخشی از کسری بودجه سال ۱۴۰۲ را جبران کند. این عدد نشان از جهش چهار برابری منابع حاصل از واگذاری اموال مازاد دولتی در قانون بودجه ۱۴۰۲ داشت. طبق مصوبات، دستگاه‌هایی که متولی این اموال بودند موظف به اجرای تصمیمات این هیئت بوده و برای افرادی که از این دستورها سر باز زنند، مجازات‌هایی در نظر گرفته شده است.

بعد از گذشت یک سال، در دی ماه سال ۱۴۰۲ مالک رحمتی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی، در گفت‌وگوی تلویزیونی اعلام کرد که تاکنون حدود پنج هزار میلیارد تومان از طریق فروش اموال مازاد دولتی درآمد حاصل شده است و ۴۵ ملک مازاد دولتی در استان‌های مازندران، گیلان، لرستان، مرکزی و تهران در بورس کالا عرضه شد.

مصوبه مولدسازی؛ تدبیر اقتصادی یا چالشی پرابهام

مصوبه هیئت عالی مولدسازی دارایی‌های دولت در  ۲۱ آبان ۱۴۰۱ به تأیید مقام معظم رهبری و امضای سران سه قوه رسید؛ این نهاد که شامل هفت عضو  یعنی معاون اول رئیس‌جمهوری، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر کشور، وزیر راه و شهرسازی، رئیس سازمان بودجه و برنامه، یک نماینده از طرف رئیس مجلس و یک نماینده از طرف رئیس قوه قضائیه است، با اختیار قضایی ویژه، به فروش دارایی‌های مازاد دولت می‌پردازند و مشمول تشریفات قانونی قبلی نیستند.

در زمان تصویب این مصوبه کارشناسان اقتصادی بر این باور بودند که این طرح در شرایطی به مرحله اجرا رسید که بحران‌های اقتصادی و کسری بودجه، به شدت دولت را تحت فشار قرار داده بود؛ و این مصوبه را نمادی از «ورشکستگی مالی عمومی» خوانده و معتقد بودند، فروش اموال دولتی نشانه‌ای از کاهش ظرفیت‌های اقتصادی و درآمدی کشور است.

به گفته آنان، تنها جایگزین پایدار برای درآمدزایی، تقویت نظام مالیاتی و اصلاح نظام بانکی است، نه فروش دارایی‌های عمومی که پیامدهای گسترده‌ای دارد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید