به گزارش اکوایران؛ داستان گرانی کالاهای اساسی در ایران همواره وجود داشته و هر ساله با کمبود برخی اقلام، شاهد افزایش قیمت آنها در بازار بودهایم. روندی که امسال از گوشت به مرغ رسید و پس از آن، برنج، چای، حبوبات و روغن هم درگیر آن شدند. البته این افزایش به این اقلام ختم نشد […]
به گزارش اکوایران؛ داستان گرانی کالاهای اساسی در ایران همواره وجود داشته و هر ساله با کمبود برخی اقلام، شاهد افزایش قیمت آنها در بازار بودهایم. روندی که امسال از گوشت به مرغ رسید و پس از آن، برنج، چای، حبوبات و روغن هم درگیر آن شدند. البته این افزایش به این اقلام ختم نشد و برخی از محصولات کشاورزی مانند سیبزمینی و پیاز و… را هم شامل شد.
در این شرایط و با وجود آنکه افزایش قیمت در بازار و فروشگاههای زنجیرهای قابل لمس است وزیر جهاد کشاورزی معتقد است که قیمت اغلب کالاها ثابت مانده است.
غلامرضا نوری قزلجه در نشست سراسری استانداران در وزارت کشور با بیان این مطلب افزایش قیمت برخی اقلام به دلیل نوسانهای ارزی اجتنابناپذیر است، اما در مواردی مانند برنج، باید اعمال حاکمیت کنیم.
به گفته وزیر جهاد کشاورزی،اقلامی که که یارانه مستقیم دریافت میکنند، نظیر «روغن»، «گوشت» و «برنج»، تاکنون بدون نظارت دقیق توزیع میشدند، اما در حال حاضر برای واردکنندگان و توزیعکنندگان الزامات و مقرراتی تعیین شده است.
برنامهریزی برای صادرات محصولات کشاورزی
وی در ادامه با بیان اینکه هزینه حملونقل ۵۵ درصد افزایش یافته است، تصریح کرد: افزایش قیمت میوه به باغداران مربوط نمیشود، بلکه واسطهها تا سه برابر سود میکنند که بر قیمت نهایی تأثیر میگذارد. ما مسئولیت داریم که از افزایش بیرویه قیمتها جلوگیری کنیم.
نوری قزلجه گفت: در سال جاری ۳۵ درصد رشد صادراتی داشتیم و هیچ محصولی روی دست کشاورز نمانده است.
وی با برشمردن اقدامات صورت گرفته برای مدیریت بازار اظهارداشت: انباشت مطالبات واردکنندگان از سه سال گذشته است که باعث نگرانی در تأمین ارز شده بود که این نگرانی را رفع کردیم.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: برنامه صادرات محصولات کشاورزی سال آینده تهیه شده است، چراکه در سال گذشته این برنامهریزی صورت نگرفت.