صادرکنندگان کوچک در تنگنا؛ یکسان‌سازی نرخ ارز و کاهش عرضه در مرکز مبادله - افق اقتصادی

صادرکنندگان کوچک در تنگنا؛ یکسان‌سازی نرخ ارز و کاهش عرضه در مرکز مبادله - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-14
کد خبر: 364576 |
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۲ |
30 بازدید
۰
2
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، امروز -۱۱ اسفند- از مشکلات صادرکنندگان خُرد در بازار توافقی ارز خبر داد. به گزارش ایلنا، او اعلام کرد که قرار بود بازار توافقی ارز مشکلات صادرکنندگان کوچک و متوسط (مشمول بند ۲) را برطرف کند، اما با تصمیم ناگهانی برای یکسان‌سازی نرخ ارز در مرکز مبادله، صادرکنندگان […]

صادرکنندگان کوچک در تنگنا؛ یکسان‌سازی نرخ ارز و کاهش عرضه در مرکز مبادله

به گزارش اکوایران، محمد لاهوتی، رئیس کنفدراسیون صادرات ایران، امروز -۱۱ اسفند- از مشکلات صادرکنندگان خُرد در بازار توافقی ارز خبر داد.

به گزارش ایلنا، او اعلام کرد که قرار بود بازار توافقی ارز مشکلات صادرکنندگان کوچک و متوسط (مشمول بند ۲) را برطرف کند، اما با تصمیم ناگهانی برای یکسان‌سازی نرخ ارز در مرکز مبادله، صادرکنندگان بزرگ با افزایش نرخ ارز مواجه شدند، در حالی که صادرکنندگان کوچک و متوسط با کاهش نرخ ارز روبه‌رو شده‌اند.

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران ادامه داد: این موضوع باعث شده که صادرکنندگان بزرگ بتوانند در مرکز مبادله عرضه کنند، اما صادرکنندگان کوچک، مانند صادرکنندگان زعفران، خشکبار، لوازم خانگی، کاشی و سرامیک و سایر کالاهای مشابه، که بخش عمده‌ای از بازرگانان را تشکیل می‌دهند، به دلیل این یکسان‌سازی با مشکل عرضه مواجه شده‌اند.

لاهوتی افزود که در آیین‌نامه اجرایی مبارزه با قاچاق کالا و ارز، به صادرکنندگان مشمول بند ۲ پرداخته شده و تفاوت‌هایی بین این گروه و صادرکنندگان مشمول بند یک در نحوه عرضه ارز ایجاد شده است.

او تاکید کرد که با وجود پیگیری‌های اتاق بازرگانی ایران، تاکنون هیچ تصمیمی در این زمینه گرفته نشده است، اما گفت‌وگو با بانک مرکزی برای یافتن راه‌حلی جهت ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان مشمول بند ۲ ادامه دارد.

او در ادامه گفت: برخی کالاهای صادراتی بر اساس نرخ تعیین‌شده در گمرک صادر می‌شوند و برخی دیگر بر اساس نرخ‌های جهانی قیمت‌گذاری می‌شوند. این موضوع باعث کاهش امکان کم‌اظهاری در صادرات می‌شود، اما در واردات به دلیل جذابیت نرخ ارز، امکان بیش‌اظهاری وجود دارد. 

در این میان، سازمان توسعه تجارت به طور مرتب جلسات کمیته کارشناسی شورای عالی صادرات را برگزار می‌کند و دستورات مورد نیاز را برای بررسی در شورای عالی صادرات آماده می‌کند که در نهایت با نظر اعضای شورا تصویب یا رد می‌شود.

احیای شورای عالی صادرات غیرنفتی

درخصوص چالش‌های صادراتی و تلاش‌ها برای بهبود شرایط صادرکنندگان، لاهوتی پیش‌تر در ۱۵ دی درباره تاثیر احیای شورای عالی صادرات غیرنفتی در توسعه صادرات کشور نیز توضیحاتی ارائه کرده بود.

 او گفته بود، شورای عالی صادرات غیرنفتی یکی از شوراهای مهم و تاثیرگذار در حوزه صادرات بوده است، اما متاسفانه حدود چهار سال برگزاری آن متوقف شد و حتی تا مرز انحلال پیش رفت. با این حال پس از سال‌ها نخستین جلسه آن در هفته گذشته به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار گردید.

لاهوتی با اشاره به اهمیت این شورا، گفت: احیای این شورا می‌تواند به تسهیل فرآیند صادرات در کشور کمک شایانی کند.

همچنین ورود موقت کالاها و رفع تعهدات ارزی مرتبط با آن در نخستین جلسه شورای عالی صادرات در دولت چهاردهم مورد بررسی قرار گرفت.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید