مابه‌‌التفاوت قیمت برق به جیب چه کسی می‌رود؟/ موتور تولید نارضایتی در بحث انرژی - افق اقتصادی

مابه‌‌التفاوت قیمت برق به جیب چه کسی می‌رود؟/ موتور تولید نارضایتی در بحث انرژی - افق اقتصادی
شنبه, ۴ اسفند ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-02-22
کد خبر: 360609 |
تاریخ انتشار : ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۳:۳۱ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

محمد وصال، عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف در میزگرد انرژی، آلاینده‌‌ها و صنعت اظهار کرد: با انرژی ارزان، ۱۸۰ میلیارد دلار از دست می‌رود، باید در نظر بگیریم که با این هزینه چه کاری می‌توانستیم انجام دهیم؟

مابه‌‌التفاوت قیمت برق به جیب چه کسی می‌رود؟/ موتور تولید نارضایتی در بحث انرژی

او با بیان اینکه آحاد اقتصادی هوشمندانه رفتار می‌کنند و هیچ کس در اقتصاد باری به هر جهت حرکت نمی‌کند، گفت: شخصی که در نیروگاه سرمایه‌گذاری می‌کند، می‌تواند در بازار، برق خود را بفروشد اما توانیر و وزارت نیرو هزینه تمام شده برق را به سرمایه‌گذار نمی‌دهند.

وصال تصریح کرد: دولت مابه‌التفاوت قیمت برق تولیدی و مصرفی را به صاحب نیروگاه نمی‌دهد در نتیجه سرمایه‌گذاری در برق کاهش پیدا می‌کند.

او با بیان اینکه در تمام دنیا شدت انرژی در حال کاهش است و تنها در ایران شدت انرژی در حال افزایش است، افزود: حتی در کشورهای نفتی شدت انرژی کاهش پیدا می‌کند اما در ایران در حال افزایش است.

به گفته عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، تولید ناخالص داخلی کشور کاهش و مصرف گاز و بنزین افزایش پیدا کرده و ارزش حقیقی تولیدات افت کرد، در حالی که انرژی بیشتر مصرف می‌شود اما میزان تولید کاهش پیدا کرد.

او با تاکید بر اینکه تغییر این روند خیلی سخت است زیرا یک تعادل جدید شکل گرفته است، اظهار کرد: افزایش قیمت انرژی سرمایه‌گذاران را دچار نارضایتی می‌کند، هر چه دیرتر قیمت انرژی تصحیح شود، نارضایتی بیشتر و هزینه اصلاح انرژی بیشتر خواهد شد.

وصال با اشاره به پیامدهای جدی قیمت پایین انرژی در ایران گفت: پروژه فلرینگ به دلیل پایین بودن قیمت گاز در ایران اجرا نشده است.

او دلیل اینکه بهینه سازی مصرف سوخت در ایران اتفاق نمی‌افتد را ارزانی سوخت و انرژی دانست.

عضو هیات علمی دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف تاکید کرد: برای کاهش مصرف انرژی باید قیمت را اصلاح کرد و هر چه می‌گذرد این اصلاح سخت‌تر است.

او با بیان اینکه با گرانی بنزین، در بلندمدت می‌توان رفاه بیشتری برای مردم ایجاد کرد، افزود: منظور از افزایش قیمت انرژی، آزادسازی قیمت است زیرا قیمت در اقتصاد مهمترین متغیر است که براساس آن تصمیم‌گیری انجام می‌شود.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید