به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش خود وضعیت نیروی کار در استانهای مختلف برای پاییز امسال منتشر کرده است. بر اساس این آمار، در پاییز سال جاری، نرخ اشتغال ناقص استانی در مناطق شهری بیشترین سطح را در استان کرمانشاه تجربه کرده است. همچنین طبق آمارها، استان کرمان کمترین میزان نرخ اشتغال […]
به گزارش اکوایران، مرکز آمار ایران در تازهترین گزارش خود وضعیت نیروی کار در استانهای مختلف برای پاییز امسال منتشر کرده است. بر اساس این آمار، در پاییز سال جاری، نرخ اشتغال ناقص استانی در مناطق شهری بیشترین سطح را در استان کرمانشاه تجربه کرده است. همچنین طبق آمارها، استان کرمان کمترین میزان نرخ اشتغال ناقص را در این فصل به خود اختصاص داده است.
طبق تعاریف مرکز آمار ایران، اشتغال ناقص، اشتغالی است که در آن نیروی کار کمتر از ۴۴ ساعت در هفته (ساعت کار رسمی کشور) کار کند. بر این اساس نرخ اشتغال ناقص نشاندهنده این است که از کل شاغلان کشور، چند درصد به اشتغال ناقص مشغولند و کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار میکنند.
وضعیت نرخ اشتغال ناقص استانها در پاییز
بر اساس آمارهای این مرکز، نرخ اشتغال ناقص در مناطق شهری کل کشور حدود ۵.۶ درصد بوده است. به بیان دیگر از هر هزار نفر شاغل در کشور، ۵۶ نفر کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار کردهاند.
همانطور که گفته شد نرخ اشتغال ناقص در استان کرمان کمترین سطح خود را در کل کشور داشته است. البته باید به این نکته توجه داشت که این آمار صرفا مربوط به مناطق شهری است. بر اساس آمارها نرخ اشتغال ناقص در استان کرمان معادل ۰.۷ درصد بوده است. به عبارتی از هر هزار شاغل در مناطق شهری این استان، تنها ۷ نفر کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار کردهاند.
در سمت دیگر استان کرمانشاه قرار گرفته که نرخ اشتغالی معادل ۱۵.۳ درصد را به خود اختصاص داده و در صدر نرخ اشتغال ناقص استانها قرار گرفته است. بر این اساس، از هر هزار نفر شاغل در مناطق شهری این استان، ۱۵۳ نفر کمتر از ۴۴ ساعت در هفته کار کردهاند.
بررسی این آمار در استانهای بزرگ نیز نشان میدهد در استان اصفهان نرخ اشتغال ناقص بیشتر از میانگین کشوری بوده است. نرخ اشتغال ناقص در این استان در پاییز امسال به سطح ۶.۹ درصد رسیده است. این آمار برای استانهای تهران، البرز و خراسان رضوی نیز به ترتیب معادل ۱.۳ درصد، ۵.۵ درصد و ۵.۲ درصد بوده است.