به گزارش اکوایران؛ عدم تطابق کیفیت سوخت دیزل موجود در کشور با استانداردهای یورو ۶ و نبود زیرساختهای لازم، از مهمترین چالشهای پیش روی واردات کامیونهای یورو ۶ به ایران است. علاوه بر این، هزینههای بالای تعمیر و نگهداری این نوع کامیونها نیز میتواند به عنوان یک مانع جدی تلقی شود، مشکلاتی که فعالان این […]
به گزارش اکوایران؛ عدم تطابق کیفیت سوخت دیزل موجود در کشور با استانداردهای یورو ۶ و نبود زیرساختهای لازم، از مهمترین چالشهای پیش روی واردات کامیونهای یورو ۶ به ایران است. علاوه بر این، هزینههای بالای تعمیر و نگهداری این نوع کامیونها نیز میتواند به عنوان یک مانع جدی تلقی شود، مشکلاتی که فعالان این بخش معتقدند زمینه آنها در کشور باید فراهم شود تا شاهد ورود این کامیونها به کشور باشیم.
به گفته مشاور عالی رئیس اتاق تهران، یکی از راهکارهای بهبود وضعیت حمل و نقل در کشور، آزادسازی واردات کامیونهای یورو ۶ از محل ارز حاصل از صادرات است. وی با اشاره به موانع موجود مانند استانداردهای دست و پاگیر و کمبود خدمات پس از فروش، خواستار تسهیل فرایند واردات این نوع کامیونها شد. همچنین، بهمن عشقی بر ضرورت ایجاد جایگاههای سوخت ویژه گازوئیل یورو ۶ تاکید کرد.
به گزارش اتاق بازرگانی تهران، در این جلسه عشقی، با اشاره به توجه دولت به مسئله رفع ناترازیها و اصلاح رویه اتلاف منابع انرژی کشور و تصریح به اینکه به نظر میرسد که حاکمیت برای تعدیل نرخ حاملهای انرژی خیز برداشته است، تاکید کرد که دولت همزمان با سیاست تعدیل، آزادسازی و در کنار آن، سیاست حمایتی از دهکهای کمبرخوردار را نیز باید در پیش گیرد.
با توجه به نبود زیرساخت گازوئیل با استاندارد یورو ۶ در کشور ، عشقی در این نشست تصریح کرد که بخش خصوصی آماده است تا در چارچوب یک اقدام مشترک با دولت، پروژه آزادسازی نرخ سوخت آغاز شود. وی در همین رابطه، یادآور شد که سیاست آزادسازی و تعدیل نرخ گازوئیل میتواند منجر به تعدیل سایر حاملها شود.
مشاور عالی رئیس اتاق تهران در ادامه، از جمله راهکارهای بخش خصوصی در صنعت حملونقل را اجازه واردات کشنده و کامیون یورو۶ از محل ارز حاصل از صادرات عنوان کرد که واردکنندگان بدون موانع موجود در استاندارد و الزامات ناسنجیده مانند نمایندگی خدمات پس از فروش بتوانند کشندههای روز را وارد کنند. عشقی در عین حال تصریح کرد که در محلهای سوختگیری نیز بخش ویژهای برای گازوئیل یورو۶ میتوان تجهیز کرد.
صدور بارنامههای صوری با نرخ بالا
در ادامه این جلسه، حمیدرضا دهقانینیا، سرپرست معاونت پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در سخنانی، به آمادگی این ستاد برای تشکیل جلسات هماندیشی با اتاق تهران و تشکلهای حوزه حملونقل برای بررسی دقیق چالشهای مربوط به سوخت در این صنعت و راهکارهای قابل اجرا، اشاره کرد و گفت: در زمینه واردات کشندهها، نیاز به تغییر رفتارها ضروری است و باید در چارچوب قانون اقدام شود و اینگونه نباشد که کشندهها تا پشت مرزها بیاید و بعد برای ثبت سفارش و تخصیص ارز اقدام شود.
وی در رابطه با مسئله تعدیل نرخ گازوئیل، تصریح کرد که باید آثار آن بر جامعه مصرف مورد مطالعه و پژوهش دقیق قرار گیرد.
دهقانینیا سپس تصریح کرد که بررسیهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان میدهد که ۶۵ درصد مصرف سوخت گازوئیل در حملونقل جادهای است و بررسیهای ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز نشان میدهد که نرخ صدور بارنامههای صوری صادر شده برای ناوگان حملونقل جادهای بسیار بالا است.
سرپرست معاونت پیشگیری ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز در ادامه تصریح کرد که بخش خصوصی حملونقل، راهکارهای خود را برای اصلاح رویه ترانزیت میان ایران و ترکیه را تا پیش از جلسه وزیر راه و شهرسازی با همتای ترکیه خود طی اسفندماه امسال، تهیه و برای ارائه در این جلسه تنظیم کنند.