رشد ۱۲ درصدی صادرات ایران به فرانسه؛ تراز تجاری همچنان منفی - افق اقتصادی

رشد 12 درصدی صادرات ایران به فرانسه؛ تراز تجاری همچنان منفی - افق اقتصادی
دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ / قبل از ظهر / | 2025-05-12
کد خبر: 349975 |
تاریخ انتشار : ۰۹ بهمن ۱۴۰۳ - ۳:۳۲ |
50 بازدید
۰
3
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران؛ گزارش سفارت ایران در فرانسه از مناسبات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد، در ۱۲ ماه منتهی به نوامبر ۲۰۲۴، میزان صادرات فرانسه به ایران با ۷.۴ درصد کاهش نسبت به بازه زمانی سال قبل، به ۲۶۱ میلیون یورو و واردات این کشور از ایران نیز با ۱۲ درصد افزایش […]

رشد ۱۲ درصدی صادرات ایران به فرانسه؛ تراز تجاری همچنان منفی

به گزارش اکوایران؛ گزارش سفارت ایران در فرانسه از مناسبات تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد، در ۱۲ ماه منتهی به نوامبر ۲۰۲۴، میزان صادرات فرانسه به ایران با ۷.۴ درصد کاهش نسبت به بازه زمانی سال قبل، به ۲۶۱ میلیون یورو و واردات این کشور از ایران نیز با ۱۲ درصد افزایش برابر با ۴۶ میلیون یورو بوده است.

تراز منفی تجاری دو کشور در سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد تحریم‌ها، همچنان بزرگ‌ترین مانع بهبود تعاملات تجاری بین دو کشور محسوب می‌شود و تداوم این روند می‌تواند بر حجم مبادلات اقتصادی ایران و فرانسه اثرگذار باشد.

 بررسی‌ها نشان می‌دهد حجم مبادلات اقتصادی بین پاریس و تهران از سال ۲۰۱۱ سیر نزولی به خود گرفت و پس از آن شاهد نوسان در مناسبات تجاری میان دو کشور بوده‌ایم. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد خروج آمریکا از برجام همراه با اقدامات محدودکننده، تاثیر قابل‌توجهی بر صادرات کالاهای فرانسه به ایران داشت و از طرفی با توقف خرید نفت ایران از سوی فرانسه مناسبات تجاری دو کشور به شدت کاهش یافت.

به گزارش اتاق بازرگانی ایران، از سوی دیگر عدم قطعیت در روابط دیپلماتیک و آینده توافق هسته‌ای باعث ایجاد احتیاط در سرمایه‌گذاری و همکاری‌های بلندمدت شد. به این موضوعات باید مشکلاتی مانند متغیرهای اقتصادی را نیز اضافه کرد، به طور مثال تورم و نرخ ارز در ایران همچنین شرایط اقتصادی داخلی فرانسه، بر ثبات تجارت دو کشور تاثیر گذاشته است.

رتبه ایران در میان شرکای فرانسه

بر اساس این گزارش، ایران در رتبه صد و چهارم شرکای تجاری فرانسه قرار دارد و هشتاد و هفتمین مشتری فرانسه و صدوبیست و چهارمین تأمین‌کننده آن است.

سهم فرانسه از این مبادلات عمدتا شامل محصولات دارویی با ۲۹.۵ درصد، تجهیزات پزشکی با ۲۱.۳ درصد و مواد شیمیایی با ۱۳.۳ درصد بوده است. در همین حال ایران بیشتر محصولات کشاورزی با ۱۶.۳ درصد، غذایی با ۱۹.۸ درصد و دارویی با ۱۴.۸ درصد به فرانسه صادر کرده است. تراز تجاری با مازاد ۲۱۵ میلیون یورویی به نفع فرانسه، گویای شکاف عمده بین واردات و صادرات با این کشور است.

حجم مبادلات تجاری در سال ۲۰۲۲ تا ۲۰۲۳

اتاق بازرگانی بین المللی فرانسه در این گزارش اشاره ای به حجم مبادلات تجاری در سال ۲۰۲۲ اشاره کرده و با ذکر این که مجموع مبادلات کالا بین فرانسه و ایران در این سال به ۳۶۷ میلیون یورو رسید، به این نکته اشاره می‌کند که در این سال صادرات فرانسه به ایران ۳۱۳ میلیون و ۲۰۰ هزار یورو بوده که نسبت به سال قبل ۶/۳۹ درصد افزایش داشته است. از سوی دیگر در این مدت واردات صادرات ایران به فرانسه برابر با ۵۴ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو بوده که نسبت به سال قبل ۹/۱۵ درصد رشد داشت. براساس این گزارش در این سال تراز تجاری با مازاد تجاری معادل ۷/۲۵۹ میلیون یورو به نفع فرانسه ثبت شد.

اتاق بازرگانی بین المللی فرانسه سپس به مبادلات اقتصادی دو کشور در سال ۲۰۲۳ اشاره کرده است، براساس این گزارش حجم مبادلات تجاری ایران (غیر از نفت و گاز) در سال ۲۰۲۳ نسبت به سال قبل ۷/۱۰ درصد کاهش یافته است. در این دوره، صادرات غیرنفتی ایران طی ده ماه اول سال مالی جاری به ۴۷/۴۰ میلیارد دلار رسید.

بر اساس این گزارش تراز تجاری ایران در این بازه زمانی با کسری حدود ۱۴ میلیارد دلاری مواجه شده است، زیرا واردات با افزایش ۱۲ درصدی به ۴/۵۴ میلیارد دلار رسید.

 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید