وزیر اقتصاد راهی چابهار شد؛ توسعه ساحل ۸۰ میلیارد دلاری ایران در دستور کار - افق اقتصادی

وزیر اقتصاد راهی چابهار شد؛ توسعه ساحل 80 میلیارد دلاری ایران در دستور کار - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۱۷ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-02-05
کد خبر: 348540 |
تاریخ انتشار : ۰۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۱:۳۲ |
6 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، وزیر اقتصاد برای بررسی راه‌های توسعه چابهار و سواحل مکران، صبح امروز عازم چابهار شد. او در این سفر ضمن معرفی مدیرعامل جدید منطقه آزاد چابهار، نشستی هم با فعالان اقتصادی منطقه هم خواهد داشت. توسعه دریامحور از برنامه‌های دولت چهاردهم توسعه دریامحور از مهم‌ترین راهبردهای دولت چهاردهم از زمان روی کار […]

وزیر اقتصاد راهی چابهار شد؛ توسعه ساحل ۸۰ میلیارد دلاری ایران در دستور کار

به گزارش اکوایران، وزیر اقتصاد برای بررسی راه‌های توسعه چابهار و سواحل مکران، صبح امروز عازم چابهار شد. او در این سفر ضمن معرفی مدیرعامل جدید منطقه آزاد چابهار، نشستی هم با فعالان اقتصادی منطقه هم خواهد داشت.

توسعه دریامحور از برنامه‌های دولت چهاردهم

توسعه دریامحور از مهم‌ترین راهبردهای دولت چهاردهم از زمان روی کار آمدنش تلقی می‌شود. موضوعی که بارها توسط مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری، محمدرضا عارف معاون اول و علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اقتصاد دریامحور مورد تاکید قرار گرفته است.

رئیس‌جمهوری در جلسه ۱۷ دی توسعه دریامحمور در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای صنعت شیلات و آبزیان دستورات مهمی از جمله «تشکیل شورای راهبری شیلات به ریاست استانداران استان‌های ساحلی و دبیری سازمان شیلات»، «بهسازی و نوسازی شناورها و کشتی‌های صیادی»، «ایجاد رشته‌های تحصیلی آبزی پزشکی برای دانشجویان بومی جهت ارتقای ایمنی تولید آبزیان» و «فرهنگ‌سازی آبزی مصرفی در جامعه» صادر کرد.

پیش‌تر نیز محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهوری در ۱۳ آذر در دیدار با رئیس و هیات مدیره گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با بیان این‌که بحث سواحل مکران یکی از موضوعات اساسی در دولت چهاردهم است، گفته بود: این منطقه برای ما به حدی اهمیت دارد که آقای رئیس‌جمهوری، هر هفته سه یا چهار جلسه برای بررسی مشکلات این منطقه و بررسی طرح‌ها برگزار می‌کند.

اما آنچه مکران را بر سر زبان‌‌ها انداخت، بحث انتقال پایتخت به این ساحل مرزی بود که انتقادهای زیادی را به دنبال داشت. اما چندی بعد و در ۱۹ دی ماه جعفر قائم‌پناه، معاون اجرایی رئیس‌جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگاران درباره انتقال پایتخت به مکران، گفت: این موضوع در حد یک ایده است و زمان انتقال اصلا مشخص نیست.

به گزارش اکوایران، منتقدان بر این باورند که طرح انتقال پایتخت به مکران، ایده‌ای بلندپروازانه به نظر می‌رسد؛ اما پرسش مهم این است که آیا چنین تصمیمی می‌تواند شکاف‌های تاریخی و توسعه‌نیافتگی این منطقه را جبران کند؟ تجربه‌های گذشته نشان می‌دهد که پایتخت شدن به‌تنهایی نه‌تنها تضمینی برای رشد منطقه‌ای نیست، بلکه اگر بدون درک عمیق از مشکلات ساختاری انجام شود، ممکن است مشکلات بیشتری ایجاد کند.

مکران با ۸۰۰ کیلومتر ساحل، یک پتانسیل ۸۰ میلیارد دلاری است که ایران می‌تواند از طریق ترانزیت کالا به کشورهای همسایه نظیر تاجیکستان، ارمنستان و افغانستان بهره‌برداری کند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید