دست کارگران ساختمانی به بیمه نرسید/ صدای بیمه‌نشدگان به گوش دولت رسید؟ - افق اقتصادی

دست کارگران ساختمانی به بیمه نرسید/ صدای بیمه‌نشدگان به گوش دولت رسید؟ - افق اقتصادی
چهارشنبه, ۳ بهمن ۱۴۰۳ / قبل از ظهر / | 2025-01-22
کد خبر: 347646 |
تاریخ انتشار : ۰۳ بهمن ۱۴۰۳ - ۳:۳۱ |
1 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، عباس شیری، بازرس کانون کارگران ساختمانی، در تشریح آخرین وضعیتِ تخصیص سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی به ایلنا گفت: به تازگی و در دولت جدید پنج هزار سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی تخصیص داده شد اما متأسفانه هنوز تخصیص این سهمیه‌ها به مرحله‌ اجرا نرسید. ضمن اینکه پنج هزار سهمیه نسبت به تعداد کارگرانی که در صف انتظار […]

دست کارگران ساختمانی به بیمه نرسید/ صدای بیمه‌نشدگان به گوش دولت رسید؟

به گزارش اکوایران، عباس شیری، بازرس کانون کارگران ساختمانی، در تشریح آخرین وضعیتِ تخصیص سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی به ایلنا گفت: به تازگی و در دولت جدید پنج هزار سهمیه بیمه به کارگران ساختمانی تخصیص داده شد اما متأسفانه هنوز تخصیص این سهمیه‌ها به مرحله‌ اجرا نرسید. ضمن اینکه پنج هزار سهمیه نسبت به تعداد کارگرانی که در صف انتظار هستند بسیار ناچیز است. 

وی ادامه داد: وقتی سازمان تأمین اجتماعی زیرساخت‌های لازم را فراهم نکرده است، سامانه رفاهی وزارت کار نباید قطع شود در حالی که خود نیز هنوز سامانه‌ای راه‌اندازی نکرده است. تخصیص سهمیه‌ها به دلیل این نقص دچار مشکل شده است؛ زیرا تأمین اجتماعی اعلام کرد باید کارگران در سامانه رفاهی تعریف شوند تا قادر به تأیید آن‌ها باشد. همانطور که گفتم، در شرایطی که سازمان تأمین اجتماعی زیرساخت‌های خود را آماده نکرده، حق نداشت سامانه رفاهی وزارت کار را قطع کند. نتیجه‌ چنین اقدامی تنها سردرگمیِ کارگران ساختمانی است. 

وی بیان کرد: پیشنهاد من این است که تأمین اجتماعی و وزارت کار مکاتبه‌ای داشته باشند و به توافق برسند که موقتاً مانند گذشته، با استفاده از کاغذ دستی، این موضوع را پیگیری نمایند تا سامانه تامین اجتماعی راه بیفتد. 

خبری از ورود دولت به مشکلات کارگران ساختمانی نیست؟

این بازرس از شرایط فعلی گله کرد و به ایلنا گفت: انتظار ما این بود که در این دولت، جلساتی با کانون‌های کارگری برگزار شود، اما هنوز این جلسات تشکیل نشده است. آقای سالاری نیز با کانون کارگران ساختمانی کشور که نماینده یک میلیون کارگر است، هنوز جلساتی نداشته‌اند. اگر قرار بود جلسه‌ای با دولت تشکیل شود، باید در هیئت دولت برگزار می‌شد. 

معضل جدید کارگران ساختمانی

به گزارش اکوایران، کارگران ساختمانی این روزها با مشکل قطع و وصل شدن بیمه خود از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی مواجه هستند و چشم امیدشان به این است که دولت چهاردهم صدای آنها را بشنود. این کارگران پس از همه‌گیری کرونا درگیر این چالش شدند که هر لحظه باید منتظر قطع شدن بیمه خود همزمان با بازرسی‌ها و شبه‌بازرسی‌های ناکارآمد باشند. 

واکنش سازمان تأمین اجتماعی

سازمان تامین اجتماعی در ۳۰ مهرماه ۱۴۰۳ با صدور جوابیه ای در خصوص بیمه کارگران ساختمانی اعلام کرده بود: «متاسفانه بسیاری از افراد به علت پایین بودن حق بیمه در گذشته بصورت غیر واقعی تحت پوشش بیمه ای قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی قرار گرفته اند و از این حیث هزینه زیادی را به سازمان تامین اجتماعی تحمیل کرده اند لذا شناسایی دقیق کارگران ساختمانی و اجراز اشتغال بکار مستقیم آنان در فعالیتهای ساختمانی و جلوگیری از استفاده من غیر حق افراد غیر شاغل در صنعت ساختمان از مزایای قانون مذکور از اهمیت ویژه ای برخوردار است».

در بخشی دیگر از متن جوابیه تامین اجتماعی نوشته است از ظرفیت‌های آزاد شده‌ ناشی از قطع بیمه‌ی «غیرکارگرانِ ادعایی» برای بیمه کردن کارگران واقعی استفاده شد. در واقع سهمیه آزاد شده و به کارگران متقاضی داده‌اند.

«سازمان تأمین اجتماعی نه تنها هیچ کارگر ساختمانی واقعی را از فهرست افراد مشمول این بیمه حذف نکرده و نمی کند و زمانی که کارگران غیر واقعی شناسایی و حذف می شوند ظرفیت جدیدی برای جایگزین کردن کارگران واقعی به جای این افراد فراهم می‌شود».

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید