جمعیت فعال اقتصادی زیر سایه کرونا؛ داستان ناتمام بیکاری در کشور - افق اقتصادی

جمعیت فعال اقتصادی زیر سایه کرونا؛ داستان ناتمام بیکاری در کشور - افق اقتصادی
دوشنبه, ۱ بهمن ۱۴۰۳ / بعد از ظهر / | 2025-01-20
کد خبر: 347401 |
تاریخ انتشار : ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۰ |
0 بازدید
۰
می پسندم
ارسال به دوستان
پ

به گزارش اکوایران، جدیدترین داده‌های مرکز آمار ایران از نیروی کار نشان می‌دهد جمعیت فعال در پاییز جاری به مرز ۲۷ میلیون نفر رسیده است. ولی با وجود بهبود از بحران کرونا، همچنان تا ارقام پیش از همه‌گیری – بیش از ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر – جای پیشرفت وجود دارد. تعداد بیکاران نیز […]

جمعیت فعال اقتصادی زیر سایه کرونا؛ داستان ناتمام بیکاری در کشور

به گزارش اکوایران، جدیدترین داده‌های مرکز آمار ایران از نیروی کار نشان می‌دهد جمعیت فعال در پاییز جاری به مرز ۲۷ میلیون نفر رسیده است. ولی با وجود بهبود از بحران کرونا، همچنان تا ارقام پیش از همه‌گیری – بیش از ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر – جای پیشرفت وجود دارد. تعداد بیکاران نیز از آغاز همه‌گیری کرونا تاکنون نزولی بوده که ممکن است به دلایل مختلفی مثل ناامید شدن از یافتن شغل از جمعیت فعال خارج شده باشند.

خبر مرتبط

ریزش دسته‌جمعی شاخص‌های بازار کار+ نمودار

اکوایران: تازه‌ترین داده‌های مرکز آمار نشان می‌دهد در پاییز ۱۴۰۳ نسبت به پاییز سال گذشته شاخص‌های اصلی بازار کار کاهش پیدا کرده‌اند.

افزایش امید به اشتغال با «برجام»

بر اساس تعریف مرکز آمار ایران، افرادی که ۱۵ سال و بیشتر دارند، جزء جمعیت حاضر در سن کار محسوب می‌شوند. البته، این تعریف تا چند سال پیش شامل حال افراد ۱۰ ساله و بیشتر می‌شد. این جمعیت به دو دسته فعال و غیرفعال تقسیم می‌شود. جمعیت فعال شامل افراد شاغل و بیکار می‌شود. بر اساس تعریف این نهاد، افرادی بیکار هستند که در جستجوی کار هستند ولی شغلی پیدا نمی‌کنند.

در سال ۹۴، با امضای توافقنامه برجام چشم‌انداز و انتظارات مردم از اقتصاد مثبت شد. این موضوع باعث شد تا افراد زیادی وارد جمعیت فعال شوند؛ به‌طوری‌که، تعداد آن‌ها در سال‌های ۹۷ و ۹۸ از مرز ۲۷ میلیون گذر کرده است. تعداد شاغلین در این دوره روندی صعودی را طی کرده و از حدود ۲۲ میلیون و ۳۷۰ هزار نفر در سال ۹۵ به بیش از ۲۴ میلیون و ۴۴۰ هزار نفر رسیده است.

تعداد بیکاران نیز در این دوره بیش از ۳ میلیون نفر بوده که افزایش تعداد بیکاران به این معناست که تعداد بیشتری از مردم جست‌وجوی کار را آغاز کرده‌اند، ولی چون بازار کار کشور ظرفیت این حجم از نیروی کار مشتاق را نداشته، نتوانسته برای همه آنها اشتغال ایجاد کند. بسیاری از متخصصین بازار کار معتقدند سال‌های ۹۷ و ۹۸ دوره رونق بازار کار بوده که آمار و ارقام نیز حاکی از این موضوع است.

پشت‌پرده کاهش مداوم بیکاران

با آغاز همه‌گیری کرونا و تعطیلی بسیاری از صنایع و کسب‌وکارها، حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جمعیت فعال خارج شده‌اند. تعداد شاغلین نیز در پاییز ۹۹ نسبت به پاییز ۹۸ بیش از یک میلیون نفر کاهش یافته است. در روند تعداد بیکاران نیز سیری نزولی مشاهده می‌شود که نشان می‌دهد در از پاییز ۹۸ تا پاییز ۹۹ حدود ۵۰۰ هزار نفر از جستجوی کار دست کشیده‌اند.

با بهبود از شرایط کرونا، روند جمعیت فعال به آرامی صعودی شده و در پاییز امسال تعداد آن به ۲۶ میلیون و ۹۳۵ هزار نفر رسیده است. با وجود اینکه از دوره همه‌گیری کرونا چند سال گذشته، ولی همچنان تعداد جمعیت فعال به ارقام پیش از کرونا نرسیده است.

خبر مرتبط

نرخ بیکاری کم شد؛ بیکاران کجا رفتند؟

اکوایران: در حالی که به باور مردم کاهش نرخ بیکاری پدیده مثبتی تلقی می‌شود،‌ بررسی‌های دقیق‌تر حکایت از آن دارد که ممکن است اُفتی که در این شاخص نامطلوب رخ داده الزاما ناشی از بهتر شدن وضع بیکاران نباشد.

این در حالی است که تعداد شاغلین افزایش قابل توجهی داشته و در پاییز امسال به مرز ۲۵ میلیون نفر رسیده است. از سوی دیگر، پس از دوران کرونا، روند نزولی بیکاران همچنان حفظ شده و در پاییز امسال به زیر ۲ میلیون نفر رسیده است. این اتفاق می‌تواند دلایل مختلفی اعم از ایجاد اشتغال، خروج از جمعیت فعال به‌دلایلی مثل تحصیل یا حتی ناامید شدن از پیدا کردن کار داشته باشد.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.
[کل: ۰ میانگین: ۰]
نویسنده: 
لینک کوتاه خبر:
×
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم افق اقتصادی در وب سایت منتشر خواهد شد
  • پیام‌هایی که حاوی توهین، افترا و یا خلاف قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی‌پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت‌های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی میباشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • لطفا از تایپ فینگلیش بپرهیزید. در غیر اینصورت دیدگاه شما منتشر نخواهد شد.
  • نظرات و تجربیات شما

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نظرتان را بیان کنید