به گزارش اکوایران؛ رشد تجارت ایران و افغانسان در حالی ثبت شده که مناسبات تجاری دو کشور همواره با چالشهای روبرو بوده «ناامنی سیاسی»، «حمل و نقل ضعیف»، «قاچاق مرزی»، «تحریمهای بین المللی»، «نبود زیرساختهای مناسب» از جمله مشکلاتی است که مناسبات تجاری دو کشور را هموراه تحت تاثیر قرار داده است. فعالان اقتصادی دو […]
به گزارش اکوایران؛ رشد تجارت ایران و افغانسان در حالی ثبت شده که مناسبات تجاری دو کشور همواره با چالشهای روبرو بوده «ناامنی سیاسی»، «حمل و نقل ضعیف»، «قاچاق مرزی»، «تحریمهای بین المللی»، «نبود زیرساختهای مناسب» از جمله مشکلاتی است که مناسبات تجاری دو کشور را هموراه تحت تاثیر قرار داده است. فعالان اقتصادی دو طرف معتقدند برای رفع این چالشها، نیاز به دیپلماسی اقتصادی فعال و استفاده از رویههای واحد گمرکی، تعمیق همکاریهای مرزی و استفاده از مدلهای جدید در تسویه تجاری باید در دستور کار قرار گیرد.
دادههای اعلام شده از سوی سازمان توسعه و تجارت نشان میدهد تداوم روند رو به رشد مراودات تجاری ایران و افغانستان در ۲ سال اخیر، افزایشی ۸۴ درصدی داشته و با این شرایط میتوان گفت شاهد حجم تبادلات تجاری و بازرگانی بین دو کشور در سال جاری در مقایسه با سال گذشته بودهایم.
حسین روستائی با استناد به گزارشات آماری وزارت صنعت و تجارت افغانستان، حجم که این در مقایسه با سال گذشته، از لحاظ ارزشی، رشد ۸۴ درصدی داشته است.
رایزن بازرگانی سفارت ایران در افغانستان افزود: میزان واردات صادرات ایران در سال جاری، بالغ بر ۳ میلیارد و ۱۴۳ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با رقم یک میلیارد و ۷۱۴ میلیون دلاری سال گذشته،میتوان گفت صادرات غیر نفتی کشورمان به افغانستان در سال جاری، بیش از ۸۳ درصد رشد ارزشی را نشان می دهد.
با توجه به دادههای منتشر شده این سوال مطرح میشود که ارزش صادرات افغانستان به ایران نیز در سال جاری به عدد ۵۴ میلیون دلار رسید که در مقایسه با سال گذشته با افزایش ۲۹ میلیون دلاری، در حدود ۱۱۶ درصد در ارزش افزایش یافته است.
براساس گزارش منتشر شده میتوان گفت، «روغنهای سبک و فرآوردهای نفتی»، «گاز های نفتی»، «شمش از آهن و فولاد»، «کامپاند پلی اتیلن»، «گاز طبیعی»، «تخم مرغ» و «تخم خوراکی ماکیان»، «کف پوش های غیر مخملی باف»، «اوره»، «هیدروکربورهای سبک و سنگین»، «سیمان»، «قوطی آلومینیومی»، «سیب زمینی»، «کفش»، «پریفرم»، «گوجه فرنگی»، «انواع کاشی و سرامیک»، «رب گوجه فرنگی»، «سیب درختـی»، «انـواع پلی اتیلن»، «شیرخشک»، «قیر نفت» و «تراکتورهای کشاورزی» مهمترین اقلام صادارتی به افغانستان در دوره مورد بررسی بوده است.
رایزن بازرگانی ایران در افغانستان همچنین گفت: جو، ذرت دامی، سنگهای معدنی، شمش سرب، محصولات آهنی یا فولادی به شکل طومار، روغن جانشین کره کاکائو، سایر نباتات مورد استفاده در صنعت عطر سازی، دانه آفتابگردان، پنبه، اسپند، بادام زمینی، سایر میوه های خشک، فلفل، ماش سبز، تخم کنجد، زردچوبه، سایر حیوانات زنده از نوع گوسفند و انواع حبوبات از مهمترین اقلام وارداتی از افغانستان در دوره مورد بررسی است.