به گزارش اکوایران، اکبر عبداللهی اصل، در گفتگو تلویزونی، گفت: دارو از سال ۱۴۰۱، ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت نکرده و برای بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه دارویی، ارز ۲۸۵۰۰ تومان اختصاص مییابد. او با اشاره به اینکه برای مواد جانبی تولید دارو فقط ارز آزاد پرداخت میشود، افزود: اگر ارز ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان […]
به گزارش اکوایران، اکبر عبداللهی اصل، در گفتگو تلویزونی، گفت: دارو از سال ۱۴۰۱، ارز ۴۲۰۰ تومانی دریافت نکرده و برای بیش از ۸۰ درصد مواد اولیه دارویی، ارز ۲۸۵۰۰ تومان اختصاص مییابد.
او با اشاره به اینکه برای مواد جانبی تولید دارو فقط ارز آزاد پرداخت میشود، افزود: اگر ارز ۲۸۵۰۰ تومان به ۳۸۵۰۰ تومان برسد، تنها بر قیمت مواد اولیه تأثیر خواهد گذاشت و افزایش قیمت بیش از ۲۰ درصد نخواهد بود.
عبداللهی اصل ادامه داد: در صورتی که ارز ۲۸۵۰۰ تومان برای دارو به طور کلی حذف شود، قیمت مواد اولیه دارویی سه برابر خواهد شد و بیشترین افزایش در این بخش حدود ۴۰ درصد خواهد بود.
او توضیح داد: البته توقع ما این است که در ابتدای سال ۱۴۰۴ بیش از ۲۰ درصد افزایش قیمت دارو نداشته باشیم و دولت نیز مصمم است که ارز دارو را در اختیار ما قرار دهد.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو افزود: برای دارو و تجهیزات در سال آینده، ۴.۵ میلیارد دلار ارز ترجیحی و ۱.۵ میلیارد دلار ارز آزاد نیاز داریم که در این شرایط، حداکثر رشد قیمت دارو ۳۰ درصد خواهد بود.
افزایش قیمت ۳۷۰ قلم دارو
پیشتر در گزارشی که تسنیم آن را منتشر کرد ، پیرصالحی ،رئیس سازمان غذا و دارو، درباره افزایش قیمت دارو اعلام کرده بود که از مجموع حدود ۳,۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است؛ به عنوان نمونه، قیمت برخی آمپولها از ۶,۰۰۰ تومان به ۱۹,۰۰۰ تومان رسیده است.
او تأکید کرد که میانگین افزایش قیمت دارو از ابتدای سال تاکنون کمتر از ۳۰ درصد بوده که با توجه به نرخ تورم، عددی معقول محسوب میشود.
پیرصالحی تصریح کرد: «اگر دارو ارزان باشد اما در بازار موجود نباشد، مشکلات بیشتری ایجاد میشود. هدف ما تأمین دارو برای همه مردم است.»